Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΘΥΜΙΖΕΙ ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ…

Από σήμερα το βράδυ η ΕΡΤ αποτελεί παρελθόν όπως αποφάσισε ξαφνικά και με το έτσι θέλω, η κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία. Άλλα βέβαια μας έλεγε πριν δύο περίπου χρόνια ο Σίμος Κεδίκογλου τότε στην αντιπολίτευση, στην αντιμνημονιακή εποχή της Νέας Δημοκρατίας. Ενδεχομένως να θέλουν να ξεχάσουν αυτή την περίοδο του λαϊκισμού. Τα ΜΑΤ κατέβασαν τους διακόπτες, θυμίζοντας θλιβερές εποχές του παρελθόντος που πιστεύαμε ότι είχαν περάσει ανεπιστρεπτή. Και ειλικρινά είναι να απορεί κανείς αν η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να συγκυβερνήσει με τη Χρυσή Αυγή που ασπάζεται αυτές τις πρακτικές.

Ουδείς θα αμφισβητήσει τις σπατάλες που υπήρχαν στην ΕΡΤ και τους διορισμούς απ τα παράθυρα. Χρειαζόταν ένα ρεαλιστικό σχέδιο ανασυγκρότησης της ΕΡΤ, όχι όμως να μπει λουκέτο στη Δημόσια τηλεόραση. Πολλοί θα πουν για τους κηφήνες της ΕΡΤ που τους πληρώνουμε, τους μεγαλοδημοσιογράφους και τα σχετικά, συμφωνώ αλλά ΕΡΤ δε σημαίνει μόνο αυτό, με το να κλείσεις την ΕΡΤ, κλείνεις τη φωνή ενημέρωσης της Ελλάδας στο εξωτερικό, χωρίς υπερβολή κι όσοι μένουν στο εξωτερικό καταλαβαίνουν τι εννοώ. Και μην πάτε τόσο μακριά, ρωτήστε και αυτούς που είναι από επαρχία και θα σας πουν...

Ο Βενιζέλος με τον Κουβέλη, έχουν χρέος να βγουν μπροστά παρουσιάζοντας ένα ρεαλιστικό αξιόπιστο σχέδιο ανασυγκρότησης της ΕΡΤ, κόντρα στο λαϊκισμό. Να φωνάξουν ότι η κεντροαριστερά είναι παρόν και δεν έχει γίνει μια απλή συνιστώσα της δεξιάς.

Καληνύχτα Ελλάδα…