Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΤΕΛΙΚΟΣ EUROPA LEAGUE: ΔΙΧΩΣ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΦΑΒΟΡΙ

Στο Άμστερνταμ Αρένα, διεξάγεται ο αποψινός τελικός του Europa League, με Τσέλσι και Μπενφίκα να διεκδικούν το τρόπαιο.

Η Μπενφίκα προέρχεται από την ήττα σοκ με την Πόρτο, 2-1 στο Ντραγκάο με γκολ που δέχθηκε στο 92 και μάλλον της στερεί το πρωτάθλημα. Εκεί που μέχρι πριν μία βδομάδα ήταν στο +4 πλέον βλέπει την πλάτη της Πόρτο και ας προηγήθηκε νωρίς μέσα στο Ντραγκάο στο 19 με τον Περέιρα. Την τελευταία αγωνιστική δύσκολα θα κάνει γκέλα η Πόρτο στην έδρα της Πάκος Φερέιρα και δυστυχώς για τους αετούς της Λισαβόνας το φινάλε του πρωταθλήματος είχε Δράκους… Ο Ζόρζε Ζέσους προσπάθησε να μαζέψει τους παίχτες, να τους εμψυχώσει ενόψει του σημερινού τελικού που είναι μεγαλύτερη η πρόκληση. Σαφέστατα και το ηθικό της ομάδας είναι στο ναδίρ μετά τη διαφαινόμενη απώλεια του πρωταθλήματος, που ήταν αυτοκτονία για τη Μπενφίκα που σε όλο το διάστημα του πρωταθλήματος ήταν καλύτερη της Πόρτο. Το αποψινό παιχνίδι όμως είναι κάτι διαφορετικό και αναμένω μία αντίδραση απ τη Μπενφίκα.

Απ την άλλη η Τσέλσι, θέλει το τρόπαιο για να σώσει μία χαμένη χρονιά. Με πολλή γκρίνια, αμφισβήτηση, αλλαγή προπονητή αν και κατάφερε και εξασφάλισε έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έκανε την ανατροπή το Σάββατο μέσα στο Βίλα Παρκ με 2-1 και αν κερδίσει και την Έβερτον την τελευταία αγωνιστική θα βγει τρίτη, που σημαίνει ότι γλιτώνει τα προκριματικά. Η Τσέλσι θέλει να πάρει τη δεύτερη συνεχόμενη ευρωπαϊκή κούπα μετά το Τσάμπιονς Λιγκ που κατέκτησε πέρσι ο Ντρογκμπά και η παρέα του. Σήμερα η Τσέλσι όμως θα έχει μία πολύ σημαντική απουσία αυτή του παιχταρά Αζάρ. Η απουσία του Αζάρ εκτιμώ ότι θα είναι ιδιαίτερα εμφανής εντός αγωνιστικού χώρου.

Στο δια ταύτα, πριν το Πόρτο Μπενφίκα είχα αποφασίσει να παίξω Μπενφίκα για κατάκτηση διότι αν δούμε συνολικά την πορεία των δύο ομάδων η Μπενφίκα απ τη φετινή Τσέλσι είναι καλύτερη. Αλλά η ήττα απ την Πόρτο με έβαλε σε σκέψεις, όχι γιατί ήταν κακή η Μπενφίκα απλά δε ξέρω πως θα επηρεάσει τους παίχτες αυτή η ήττα που κατά πάσα πιθανότητα θα στερήσει και το πρωτάθλημα απ τους Αετούς. Σίγουρα θα υπάρξει αντίδραση, σέβομαι την Τσέλσι. Το αφήνω για το live, θα είμαστε παρέα στο twitter. Να έχουμε μία εικόνα του παιχνιδιού και αναλόγως θα κινηθούμε.