Σάββατο 4 Μαΐου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Καταρχήν, μεγάλο Σάββατο σήμερα, καλή Ανάσταση σε όλους!!

Όπως ανέφερα και χτες ο ΟΠΑΠ, με τη γνωστή δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία που τον διέπει, έχει αφήσει εκτός κουπονιού αρκετά πρωταθλήματα. Μία συνήθεια που κάνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, για να σουβλίσουν το αρνί με την ησυχία τους. Απαράδεκτα πράγματα. Αυτό βέβαια δε νομιμοποιεί το ξεπούλημα της ελληνικής κυβέρνησης του ΟΠΑΠ στον «Τίγρη», με τις ευλογίες του «Θείου» που πήρε την επέκταση για μία 5ετια του λειτουργικού συστήματος.

ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ όπως έγραψα και στο facebook προ διημέρου είναι το επιχειρούμενο μονοπώλιο του ΟΠΑΠ που προορίζει η ελληνική κυβέρνηση, τόσο το επίγειο όσο και το διαδικτυακό. Θέλω να βρω χρόνο για να τα γράψω αναλυτικά αν και έχω κάνει εκτενείς αναφορές στα άρθρα που αναφερόταν στο διαδικτυακό στοίχημα.

Πριν περάσουμε στο σημερινό κουπόνι να σας πω ότι επειδή από Δευτέρα θα βρίσκομαι εκτός Ελλάδος και πιο συγκεκριμένα στο Μόναχο για μία βδομάδα δεν ξέρω κατά πόσο εύκολη θα καταστεί η ενημέρωση του site. Θα προσπαθήσω να το ενημερώσω και μεσοβδόμαδα όπου έχουμε και πλήρη αγωνιστική στη Serie A. Όπως και να έχει ζητώ την επιείκεια σας.

Αρκετά φλυαρήσαμε και πάμε να δούμε τι θα παίξουμε.

Τελευταία αγωνιστική στην Τσάμπιονσιπ με ενδιαφέρον τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά. Τα σενάρια ιδιαίτερα στην ουρά αν κερδίσει η Μπάρνσλει είναι πολλά και θα έλεγα ότι ενδείκνυται για live. Γιατί αν για παράδειγμα η Μπάρνσλει χάνει στο ημίχρονο αυτομάτως όλα τα παιχνίδια που εμπλέκονται οι ομάδες της ουράς γίνονται αδιάφορα. Ως εκ τούτου, θα τα πούμε στο twitter στο live εκεί στο ημίχρονο όπου και θα αναλύσουμε τα δεδομένα και θα δούμε τι θα προκύψει.

Εκτός Κουπονιού
Τερνάνα Λιβόρνο 2 1,75 (κατά μ.ο)
Βερόνα και Λιβόρνο δίνουν μάχη στήθος με στήθος, πόντο με πόντο για τη δεύτερη θέση που οδηγεί απευθείας στη μεγάλη κατηγορία. Με τη χθεσινή νίκη της Βερόνα, η Λιβόρνο έπεσε απ τη δεύτερη θέση αλλά με νίκη σήμερα κόντρα στην Τερνάνα μπορεί να ξανά βρεθεί πάλι στο +1 απ τη Βερόνα. Η Λιβόρνο στις επόμενες δύο και τελευταίες αγωνιστικές έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα απ τη Βερόνα μιας και θα παίξει με Σασσουόλο και Μπρέσια. Αν σήμερα δεν κερδίσει την μάλλον σωσμένη Τερνάνα καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει τη 2η θέση. Η Τερνάνα είναι στο +6 απ τη ζώνη του υποβιβασμού αλλά δύσκολα θα κινδυνέψει, πρακτικά θέλει ακόμα ένα βαθμό για να σωθεί τον οποίο μπορεί πολύ εύκολα να πάρει με την Πάντοβα την τελευταία αγωνιστική. Δεν είναι και σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση και εντός έδρας κινείται σε μέτρια επίπεδα (6-8-5). Για τη Λιβόρνο που έχει την καλύτερη συγκομιδή βαθμών εκτός έδρας στην κατηγορία, το παιχνίδι είναι must win, πάμε στο διπλό. Δε νομίζω να χύσει την καρδάρα με το γάλα τώρα στο φινάλε.

195 2 2,05
Απ τα public bet της ημέρας το διπλό της Λιλ και ξέρετε ότι κάθε άλλο παρά μ αρέσει να συμπορεύομαι με τη μάζα. Αλλά τώρα στις τελευταίες αγωνιστικές που τα κουκιά είναι μετρημένα είναι προφανές το σκεπτικό που παίζουμε όλοι μας. Κίνητρο και δυναμική ομάδων διότι δεν αρκεί μία ομάδα να θέλει αλλά και να μπορεί. Η Λιλ κυνηγά έξοδο είτε σε Τσάμπιονς Λιγκ που είναι στο -3 απ τη Λυών είτε στο Γιουρόπα Λιγκ που είναι στο -2 απ τη Σεντ Ετιέν που έκανε γκέλα χτες με τη Μπορντό και άρα με νίκη σήμερα η Λιλ, την προσπερνά στη βαθμολογία. Η Τουλούζ απ την άλλη έχει μία άνεση καθ ότι στο +8 απ τη ζώνη του υποβιβασμού. Προέρχεται από ένα άχρωμο 0-0 με τη Μπαστιά, όπου απλά μπήκε για να πάρει το Χ και τίποτα παραπάνω. Εντός έδρας μετρά (5-7-5). Η Λιλ απ την άλλη είναι σε τρομερή κατάσταση, παίζει ωραία μπάλα, έχει βρει φόρμα στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν και πάει για δυνατό φίνις. Προέρχεται απ την αυτοκτονία κόντρα στη Σοσό όπου μέχρι το 75 κέρδιζε 3-0 και εν τέλει ήρθε 3-3 (!!!). Απίστευτη γκέλα που ίσως της στοιχίσει ακόμα και την Ευρωπαϊκή έξοδο. Θεωρώ ότι σήμερα θα είναι πιο υποψιασμένη και μπορεί να φύγει με τους τρεις πολύτιμους βαθμούς απ την έδρα της Τουλούζ.

200 Over 1.50
Φιορεντίνα και Ρόμα είναι οι δύο ομάδες με τα περισσότερα over φέτος στο Καμπιονάτο με 21 over σε 34 παιχνίδια. Η ομάδα της Φλωρεντίας μετρά 5 over στα τελευταία 6 παιχνίδια ενώ η Ρόμα στο ίδιο διάστημα μπορεί να έχει μόλις δύο over αλλά οι υπόλοιπες αναμετρήσεις της είχαν ακριβώς δύο γκολ. Αμφότερες οι ομάδες το θέλουν για διαφορετικούς λόγους. Η μεν Φιορεντίνα για να μείνει στο κατόπι της Μίλαν και στο εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ και η δε Ρόμα για να μείνει στις θέσεις του Europa League. Αν μπει γκολ νωρίς θα ανοίξει πολύ το παιχνίδι.

ΥΓ: η φωτό είναι από τα πανηγύρια των οπαδών της Καμπούρ για την απευθείας άνοδο στην Eredivisie της Ολλανδίας. Και φυσικά μας πλήρωσε εύκολα στο διπλό στη δυάδα χτες με τον άσσο σωτηρίας της Δρέσδης.

Καλή τύχη.