Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δίκαια πήρε την κούπα η Μπάγερν και με βάση τη χρονιά που έκανε και με βάση την εικόνα αυτού του συναρπαστικού τελικού. Η Ντόρτμουντ σίγουρα κέρδισε τις εντυπώσεις, μπήκε δυνατά στο α ημίχρονο με πολύ ενθουσιασμό και όπως έγραφα και στο facebook αν δεν βάλει το γκολ θα τις κοστίσει στο δεύτερο ημίχρονο διότι πρέσαρε ψηλά, σπαταλώντας πολλές δυνάμεις. Στο β ημίχρονο, η Μπάγερν ανέβασε στροφές, έκανε το 0-1 με τον Μαντζουκιτς ύστερα από έξοχη συνεργασία των Ρομπέν Ριμπερί. Η Ντόρτμουντ όμως ισοφάρισε άμεσα στο 68 με πέναλτι του Γκούντογαν. Για να έρθει ο Ρομπέν στο 89 να κλείσει στόματα, να βγάλει τη στάμπα του looser και να δώσει την κούπα στους βαυαρούς. Ο πήχης για τον Γκουαρντιόλα ανεβαίνει αισθητά και νομίζω ότι δε θα λείψουν οι συγκρίσεις με τη φετινή εκπληκτική χρονιά των Βαυαρών με ότι αυτό συνεπάγεται.

Στοιχηματικά, πέρασε τόσο το διπλό της Μπάγερν αλλά και το over 6.5 στα κόρνερ ομάδας για τη Μπάγερν ενώ στο live πέρασε και η νίκη του Πανιωνίου με τον Άρη στο μπάσκετ, 2,35 η απόδοση, ήταν ένα είδος δώρου. Αυτά σχετικά με το χθεσινό απολογισμό και πάμε στα σημερινά.

Όπως έγραφα και χτες σε twitter και facebook, κοίταζα αρχικά τα εκτός ΟΠΑΠ πρωταθλήματα που τελειώνουν σε Σλοβενία, Σλοβακία, Τσεχία, Κροατία και Ρουμανία όπου δεν προέκυψε κάτι αξιόλογο αφού στα τρία πρώτα έχουν σχεδόν όλα κριθεί ενώ στην Κροατία έχει μείνει ανοιχτή μία θέση για το Europa League, κάτι αντίστοιχο και στη Ρουμανία, υπάρχουν δύο φαβορί που ξεχωρίζουν αλλά δεν έχει νόημα να κάνουμε λόγο για παιχνίδια του 1,50. Φυσικά όμως μπορεί να αποκτήσουν σημασία στο live. Όπως στο live θα έχει ενδιαφέρον η Β Εθνική αν και εφόσον τα παιχνίδια είναι διαθέσιμα.

Από εκεί πέρα είχα κατά νου να ασχοληθώ με την προτελευταία αγωνιστική στην Ισπανία αλλά η απόφαση του CAS για να παίξει τελικά η Μάλαγα στην Ευρώπη μου χάλασε δύο σημεία που είχα κυκλώσει. Αναφέρομαι στο διπλό της Σεβίλλης αφού πλέον είναι αδιάφορη αλλά και την κόντρα της Μπέτις αφού η Μπέτις δεν έχει εξασφαλίσει με τα νέα δεδομένα την έξοδο της στο Europa league, αν και νομίζω ότι δύσκολα θα χάσει την 7η θέση. Συνεπώς δε θα ασχοληθώ με την Primera.

Στη Segunda τώρα κρατώ τον άσσο της Σανταντέρ κόντρα στην αδιάφορη Γουαδαλαχάρα όπου μετά τη χθεσινή νίκη της Μιραντές αν η Σανταντέρ δεν κερδίσει πέφτει από σήμερα. Τόσο απλά. Ο άσσος στον ΟΠΑΠ είναι στο 1,50, έξω στο 1,57. Μπαίνει στο δελτίο μου, εγώ αν δεν κερδίσει η Σανταντέρ θα χάσω ένα δελτίο και αυτή την κατηγορία. Επίσης κρατώ και το σημαδεμένο Χ στο Νουμάνθια Χέρκουλες. Με το βαθμό της ισοπαλίας σώζονται και μαθηματικά αμφότερες αν και η Χέρκουλες έχει ήδη σωθεί.

Στην τελευταία αγωνιστική της Γαλλίας το ενδιαφέρον εστιάζεται στη θέση που οδηγεί στο Europa League. Η Σεντ Ετιεν έχει βγει Ευρώπη λόγω κυπέλλου αλλά με νίκη μέσα στη Λιλ και γκέλα της Λυων μπορεί να βγει Τσάμπιονς Λιγκ. Δύσκολο να συμβεί αυτό, η Λυών θα το πάρει το παιχνίδι με τη Ρεν. Ενώ στο Αζαξιό Νις, η Αζαξιό είναι αδιάφορη έχει σωθεί λόγω της διαφοράς τερμάτων με τη Νις να θέλει καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με αυτό της Λιλ για να βγει Ευρώπη. Αν και στις αρχές της εβδομάδας που κοίταζα το πράγραμμα είχα κυκλώσει το διπλό εν τούτοις δε θα το παίξω διότι η Νις στο παιχνίδι με τη Λυων κάθε άλλο παρά καλή ήταν, δηλαδή δέχτηκε το γκολ φάουλ του Γκρενιέ, άπιαστο και έκτοτε δεν έκανε φάση. Ενδεχομένως κάπου να μη μπορεί να σηκώσει το βάρος της Ευρώπης, να υπάρχει μία κούραση στην ομάδα ενδεχομένως και μία απογοήτευση. Και εδώ όμως το βράδυ θα τα δούμε στο live διότι μπορεί να υπάρξουν ευκαιρίες.

Απ τα Σκανδιναβικά, το μόνο που ίσως έχει ενδιαφέρον είναι το διπλό της πολύ ανώτερης Στάμπαεκ επί της νεοφώτιστης Έλβερουμ που όπως ανέβηκε έτσι και θα πέσει πάλι στη τρίτη κατηγορία της Νορβηγίας. Μέχρι πέρσι τις ομάδες τις χώριζαν δύο κατηγορίες διαφορά. Και αυτό νομίζω ότι λέει πολλά. Σχεδόν δυαράκι το διπλό, για ζητούμενο σε κάποιο δελτίο.

Αυτά για σήμερα και φυσικά θα τα πούμε σε twitter και facebook για live betting.