Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Το χθεσινό μου παιχνίδι όπως έγραψα ήταν τελείως συμβατικό σε αντίθεση με σήμερα όπου θα κάνουμε καλό παιχνίδι. Όπως θα διαβάσετε παρακάτω, υπάρχουν σημεία που προκύπτουν από το παρασκήνιο ή τουλάχιστον αυτό που νομίζουμε εμείς ως παρασκήνιο διότι όλα αυτά μπορεί να αποδειχθούν απλά θεωρίες συνωμοσίας. Πάντως χτες τα σημαδεμένα στην Ιταλία πλήρωσαν. Αναφέρομαι στο διπλό της Ουντινέζε, στο Χ της Μπολόνια που είχε φτάσει κάτω και από το 2,40 και στο διπλό της Βερόνα στην Serie B.

Τα σημεία όλα είναι με αποδόσεις άνω του δύο, έξω ακόμα υψηλότερες. Μπορούν κάλλιστα να μπουν σε σύστημα ή να τα σπάσετε σε 2-3 δελτία.

291 2 2,35/κάλυψη στο draw no bet σε αποδ. 1,90
Εκτός τόπου και χρόνου το σετ των αποδόσεων του ΟΠΑΠ, τελείως αντίστοιχο με τους υπόλοιπους μπουκ όπου το σετάκι είναι πιο μοιρασμένο με οριακό φαβορί την Κλαμπ Μπριζ και όχι την Άντερλεχτ (!!!) που έχει ο ΟΠΑΠ. Η Άντερλεχτ προέρχεται από την ήττα με 2-1 από τη Ζούλτε Βαρέγκεμ, μία ήττα που την έριξε και από την κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ. Σε ένα παιχνίδι που ναι μεν δεν ήταν καλή αλλά η διαιτησία την έσφαξε. Σήμερα παίζει στο clasico του Βελγίου με την Κλαμπ Μπριζ, όπου η Μπριζ δεν έχει σταθεροποιήσει ακόμα την απόδοσή της. Μια του ύψους και μια του βάθους. Προέρχεται από τη νίκη με 2-0 επί της Γκενκ όπου ήταν πολύ καλή αλλά έχασε με τραυματισμό τον καλύτερό της ποιοτικά παίχτη τον Οτζίτζα (30/5). Αν και μιλάμε για ντέρμπι, θα πάω με τους φιλοξενούμενους, 2,70 η απόδοση του διπλού ενώ και για τους πιο συντηρητικούς ακόμα καλύτερο το draw no bet σε αποδ. 1,90. Όπου σε περίπτωση ισοπαλία λαμβάνουμε πίσω το κεφάλαιό μας. Η απόδοση του διπλού, από χτες σημειώνει σημαντική πτώση, πλέον παίζεται στο 2,50.

294 2 2,50
Την προηγούμενη Κυριακή το βράδυ έγραψα στο twitter για το διπλό της Τζένοα, το οποίο ήταν τριαράκι έξω, στο 2,80 πλέον. Η Κιέβο όπως κάθε χρόνο μόλις εξασφαλίσει την παραμονή αρχίζει και κάνει δημόσιες σχέσεις. Πλέον στο +10 από τη ζώνη του υποβιβασμού και με πέντε αγωνιστικές να απομένουν δε νομίζω να μπει σε περιπέτειες. Με την Τζένοα η Κιέβο έχει καλές σχέσεις, η Κιέβο την προηγούμενη αγωνιστική κέρδισε τη Σιένα, η οποία είναι πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και επί της ουσίας ο άμεσος αντίπαλος της Τζένοα για την παραμονή. Το παιχνίδι για την Τζένοα είναι must win, αφού ακολουθεί το εντός έδρας με την υποβιβασμένη Πεσκάρα άρα άλλοι τρεις βαθμοί στο σακούλι. Σίγουρα η Τζένοα δε βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αν το δούμε καθαρά αγωνιστικά θεωρώ δύσκολο να φύγει με το διπλό από εκεί η Τζένοα αλλά εικάζοντας ότι οι φίλοι είναι για τα δύσκολα η Κιέβο μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια και η Τζένοα να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση. Στην Ασία το line έχει αλλάξει από το +0,25 στο 0 για την Τζένοα.

298 2 1,90
Η Σαμπντόρια διανύει ξεκάθαρα μία περίοδο ντεφορμαρίσματος, την είδα και στο ντέρμπι της Γένοβας, την είδα και με τη Μπολόνια και ήταν τραγική. Εν τω μεταξύ, η μεταγραφή του παιχταρά του Ικάρντι στην Ιντερ, δε βλέπω τον πιτσιρικά να βάζει τα πόδια του στη φωτιά. Είναι και αμφίβολος για το σημερινό παιχνίδι, η gazzetta τον έχει στον πάγκο στις πιθανές συνθέσεις. Σημαντική και η απουσία του χαφ Κρίστισιτς (25/1). Η Σαμπντόρια είναι στο +9 από τη ζώνη του υποβιβασμού έχει δηλαδή ένα μαξιλαράκι ασφαλείας αλλά αν δε συνέλθει δεν αποκλείεται να μπει σε περιπέτειες. Η Φιορεντίνα από την άλλη δίνει μάχη στήθος με στήθος, πόντο με πόντο με τη Μίλαν για την τρίτη που οδηγεί και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Προέρχεται από τη νίκη με 4-3 επί της Τορίνο στα χασομέρια σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, όπου παρ ότι βρέθηκε να κερδίζει με 3-0, εν τέλει ισοφαριστηκε 3-3 στο 77, για να γίνει το 4-3 με το Ράμουλο στο 86. Σε αυτό το παιχνίδι θα έχει ενδιαφέρον η στιγμή που ο Ντέλιο Ρόσι, ο προπονητής της Σαμπντόρια συναντήσει τον Λιαιτς, που πέρσι του είχε ρίξει κάτι μπουνιές στον πάγκο κατά τη διάρκεια του αγώνα και αυτός ήταν και ο λόγος που ο Ντέλιο Ρόσι έφυγε με συνοπτικές διαδικασίες μετά το τέλος του αγώνα από τον πάγκο των Βιόλα. Η απόδοση του διπλού πέφτει παντού, δυαράκι παραμένει το διπλό, ενώ στην Ασία το line έχει αλλάξει από το -0,25 στο -0,5 για τη Φιορεντίνα.

306 2 1,65
Η Αούστρια εκεί όπου φαινόταν να είχε καθαρίσει το πρωτάθλημα πανηγυρικά, με μία μόλις νίκη στα τελευταία έξι παιχνίδια και με τη χθεσινή νίκη της Σάλτσμπουργκ, η διαφορά έπεσε μόλις στους τρεις βαθμούς. Συνεπώς, περιθώρια για νέα γκέλα για την Αούστρια δεν υπάρχουν. Τα περιθώρια εξαντλήθηκαν και πλέον η Αούστρια καλείται να επιστρέψει στις νίκες. Η Αντμίρα από την άλλη έχει τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, μόλις στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού και με τις εμφανίσεις της κάθε άλλο παρά πείθει παρ ότι στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ενισχύθηκε. Σήμερα όμως θα έχει πολλές και σημαντικές απουσίες. Δε μπορώ να φανταστώ πως αυτή η ομάδα θα κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Συνεπώς πάμε στο διπλό, 1,75 κατά μ.ο έξω, 1,65 στον ΟΠΑΠ.

327 Χ 3,45 2 3,90
Για μένα είναι το παιχνίδι ορισμός του value bet, ανεξαρτήτως του αν έρθει αξίζει να παιχτεί. Το διπλό φτάνει μέχρι και στο 5,00 έξω και ειλικρινά προσπαθώ να κατανοήσω τη λογική των odds maker και σηκώνω τα χέρια ψηλά με αυτό το σετ αποδόσεων. Η Ζουλτε κάνει ονειρεμένο πρωτάθλημα, τερμάτισε στη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια, πλέον είναι πρώτη στα πλέι οφ και πάει φουλ για πρωτάθλημα. Εκτός έδρας στην κανονική διάρκεια είχε το εκπληκτικό (11-3-1), παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, προέρχεται από δύο κολλητές νίκες με Μπριζ και Άντερλεχτ και παραμένει για 14 σερί ματς αήττητη. Από την άλλη η Στανταρ, προέρχεται από την τεσσάρα που έφαγε από τη Λόκερεν, εντός έδρας μετρά (9-1-5). Πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή της και θυμίζω ότι η Ζουλτε την κέρδισε μέσα εκεί στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Αν ήμουν στη θέση των odds maker, δε θα έβγαζα αυτό το σετ αποδόσεων, ως εκ τούτου υπάρχει ευκαιρία στο Χ2 ανεξαρτήτως του αν επαληθευτεί.

307 over 1.65
Αμφότερες οι ομάδες σκοράρουν και δέχονται πολλά γκολ τις τελευταίες αγωνιστικές. Πέντε στα έξι τελευταία έχει over η Σεν Γκάλεν, στα τέσσερα με σκορ 3-1. Ενώ η Ζυρίχη προέρχεται από έξι over στα έξι τελευταία. Με βάση την εικόνα των δυο ομάδων τις τελευταίες αγωνιστικές πάμε με τα πολλά γκολ.

316 2 2,15
Το παιχνίδι έχει παρασκήνιο, θυμίζει το περσινό Μαρσέιγ Μονπελιέ για όσους θυμούνται και με καταλαβαίνουν. Η Μπράγκα με την Γκιμαράες εχουν τεράστιο μίσος. Η Μπράγκα με την Πάκος Φερέιρα δίνουν μάχη στήθος με στήθος για την τρίτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ. Η Γκιμαράες είναι παντελώς αδιάφορη αφού έχει ήδη βγει στο Γιουρόπα Λιγκ όντας φιναλίστ του κυπέλλου. Και σήμερα τι λέτε, θα κόψει βαθμούς από την Πάκος και να κάνει δώρο στη Μπράγκα; Δεν το νομίζω. Πόσο μάλλον που παίζει κεκλεισμένων των θυρών λόγω των επεισοδίων που συνέβησαν σε παιχνίδι νέων με αντίπαλο τη Μπράγκα (!!). Πέραν αυτού του παρασκηνίου, η Πάκος είναι καλύτερη ομάδα και εκτός έδρας έχει μόλις δύο ήττες σε 13 παιχνίδια. Το γεγονός βέβαια ότι ηττήθηκε η Μπράγκα, και η Πάκος είναι ήδη στο +3 και άρα και με ισοπαλία στο +4, δε χαλιέται, δεν σας κρύβω ότι με προβληματίζει. Ειδικά όταν το βάλω και αυτό στην εξίσωση, με το ότι θα παιχτεί απ όλο τον πλανήτη. Ωστόσο, πάω στο διπλό.Η απόδοση του διπλού πέφτει παντού ενώ στην Ασία το line από το 0 έχει πάει στο -0,25 για την Πάκος. 

Καλή τύχη.