Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΤΕΤΟΙΕΣ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΑΤΕ ΣΤΟ ΟΑΚΑ!!

Για ακόμη μία φορά φάνηκε πόσο βαριά είναι η φανέλα του Παναθηναϊκού και με τεράστιο τρίποντο 8 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, του μεγάλου Δημήτρη Διαμαντίδη πήρε τη νίκη 65-66 μέσα στο Παλάο Μπλαουγκράανα και τώρα περιμένει τον Ναβάρο με την παρέα του, στο κολαστήριο του ΟΑΚΑ. Ο Αργύρης Πεδουλάκης που κατακρίθηκε όσο λίγοι από την αρχή της χρονιάς, με μαεστρικό κοουτσάρισμα πήρε και την ταυτότητα του Τσάβι Πασκουάλ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλά στην αναμέτρηση και παρ ότι έφτασε μέχρι και στο +8, 11-19 στις αρχές της δεύτερης περιόδου αλλά κάπου εκεί η Μπαρτσελόνα πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού χωρίς όμως να πάρει τη διαφορά και ο έτσι ο Παναθηναικός να μείνει στο παιχνίδι. Έτσι το ημίχρονο βρήκε τους Καταλανούς να προηγούνται 32-27.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τραγικά, σχεδόν με το καλημέρα η Μπαρτσελόνα βρέθηκε στο +13, αλλά ο Παναθηναϊκός το πάλεψε δεν το παράτησε το παιχνίδι και με καλή άμυνα αλλά και κρίσιμα τρίποντα από Ούκιτς και Γκιστ κατάφερε να ψαλιδίσει τη διαφορά και να κλείσει το δεκάλεπτο στο 50-48 έχοντας επιστρέψει για τα καλά στο παιχνίδι.

Και στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός εξαιτίας μίας τεχνικής ποινής στον Ματσιούλις επειδή χειροκρότησε τους διαιτητές σε φάουλ που του καταλόγισαν, βρέθηκε να χάνει με έξι πόντους 54-48. Και πάλι όμως οι πράσινοι αντέδρασαν και με τρίποντο του Διαμαντίδη πέρασαν και μπροστά στο σκορ 58-60. Λάθος όμως σε δύο επιθέσεις με τον Ναβάρο να μη συγχωρεί και να κάνει το 64-60. Ο Μπράμος όμως ήταν παρών και στην πιο κρίσιμη επίθεση του παιχνιδιού έκανε το 64-63, σχεδόν ένα λεπτό πριν τη λήξη. Ακολούθησε φάουλ στο Ναβάρα από το Μπράμος μετά από άστοχη επίθεση με το Ναβάρο να ευστοχεί μόνο στη δεύετρη βολή και να κάνει το 65-63. Ο Ναβάρο που έκλεισε το παιχνίδι με 20 πόντους.

Στην τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού, μίλησε η καρδιά του αρχηγού. Όταν η μπάλα ζύγιζε τόνους, ο Διαμαντίδης το πήρε πάνω του σηκώθηκ, βάλτοοοοοοοοοοοοο αγόριιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι μου, όλο μέσα και κάνει το 66-65. Απέμειναν στη Μπαρτσελόνα σχεδόν 8 δευτερόλεπτα, το τρίποντο του Γιασικεβίτσιους στην εκπνοή του παιχνιδιού ήταν άστοχο και έτσι ο Παναθηναϊκός έκανε το break και πλέον το ΟΑΚΑ την Τρίτη θα πάρει φωτιά.