Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΜΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

"Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα στο οποίο 22 τύποι τρέχουν γύρω γύρω πίσω από μια μπάλα, ένας διαιτητής κάνει ένα σωρό λάθη και στο τέλους κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί", είχε πει ο Γκάρι Λίνεκερ μετά τον ημιτελικό του Μουντιάλ του 1990 και 23 χρόνια μετά για πολλοστή φορά η ρήση επιβεβαιώνεται με τον πιο εμφατικό τρόπο.

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν στο αποψινό συγκλονιστικό παιχνίδι της Ντόρτμουντ με τη Μάλαγα, στη ρεβάνς του 0-0 στο Λα Ροσαλέδα. Με τη Μπορούσια  να χάνει στο 25' με 0-1 από γκολ του Χοακίν, αλλά να ισοφαρίζει όμως σε καλό σημείο  πριν βγει το ημίχρονο με το Λεβαντόφσκι σε 1-1. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ντόρτμουντ πίεσε ασφυχτικά, για το 2-1, μιας και ήθελε μόνο νίκη για να πάρει την πρόκριση, έχασε πολλές ευκαιρίες με τον Καμπαγιέρο, τον τερματοφύλακα της Μάλαγα να είναι σε εξαιρετική μέρα.

Στο 82', κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ελισέου παγώνει το Βεστφάλεν, με τον  Μπατίστα να πλασάρει τον Βάιντερφέλερ μετά από έξοχη κάθετη μπαλιά, και ο επερχόμενος από  καθαρή θέση οφ σάιντ Ελισέου να στέλνει προ κενής εστίας τη μπάλα στα δίχτυα και πλέον όλοι πίστεψαν ότι η Μάλαγα κλείδωσε την πρόκριση. Αλλά όπως είχε πει ο Λίνεκερ στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί. Έτσι στο 91' Ρόις έκανε το 2-1 και στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Σαντάνα από θέση οφ σάιντ, μετά από φάση διαρκείας πάνω στη γραμμή, το 3-2 και στέλνει στα ουράνια τους οπαδούς της Ντόρτμουντ, όπου παρεμπιπτόντως το coreo ήταν κάτι μοναδικό όπως μπορείτε να δείτε και στην πιο πάνω φωτό. 

Παιχνίδι που θα μείνει στην ιστορία, με τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Παιχνίδι όπου καταργήθηκε ο κανόνας του οφ σάιντ, αποδίδοντας βέβαια εν μέρει  και ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.