Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΙΛΑΝ: ΑΝΑΛΥΣΗ by Betsecret

Αναμφισβήτητα το Μπαρτσελόνα Μίλαν είναι παιχνίδι που κλέβει την παράσταση στην αποψινή βραδιά, από τη μία ένας τελικός για τους Μπλαουγκράνα μέχρι τον επόμενο και από την άλλη η βαριά φανέλα της Μίλαν, με τους Ροσονέρι να καλούνται να υπερασπιστούν το 2-0 του πρώτου αγώνα.

Έτσι όπως έχει πάει η χρονιά για τη Μπαρτσελόνα με τον αποκλεισμό με βαριά ήττα μέσα στο Καμπ Νου, στο κύπελλο από τη Ρεαλ, την ήττα στο πρωτάθλημα από τη βασίλισσα ή πιο σωστά από τα δεύτερα της βασίλισσας αν σήμερα αποκλειστεί η Μπαρτσελόνα, η χρονιά θα θεωρηθεί ως αποτυχημένη και ας έχει πάρει το πρωτάθλημα περίπατο. Άλλωστε έχουν γραφτεί πολλά, ειδικά μετά από τις ήττες με τη Ρεαλ. Σίγουρα η Μπαρτσελόνα στην μετά Γκουαρντιόλα εποχή, αρκέστηκε στο κυνηγά απλά ανούσια ρεκόρ. Το πόσα γκολ θα βάλει ο Μέσι και τα σχετικά. Χάλασε η τριάδα στα χαφ με Τσάβι, Μπούσκετς και Ινιέστα, βάζοντας τον Φάμπρεγας. Με αποτέλεσμα να χαθεί η πίεση που υπήρχε όταν χανόταν η μπάλα. Αυτό ήταν και η δύναμη της Μπαρτσελόνα, τα χαφ της.

Έπειτα στη Βαρκελώνη θεώρησαν ότι είναι προτιμότερο να παίζουν χωρίς καθαρό επιθετικό, με τον Βίγια να μένει στον πάγκο και να προωθείται ο Ινιέστα μπροστά στην επιθετική τριάδα. Φάνηκε στην πορεία ότι ήταν ένα από τα σημαντικότερα λάθη. Σήμερα ο Βίγια θα βρεθεί κανονικά στην αρχική 11αδα, ο Ινιέστα στα χαφ και ο Φάμπρεγας στον πάγκο. Ένα άλλο θέμα που σηκώνει πολύ συζήτηση δεν είναι άλλο από αυτό του Βιλανόβα. Η κριτική που ασκείται από τον τύπο και όχι μόνο είναι ότι κατά πόσο μπορεί μία ομάδα να λειτουργεί χωρίς κανονικό προπονητή. Από την άλλη βέβαια, στη Μπαρτσελόνα υπάρχει μία διαφορετική νοοτροπία, λειτουργώντας ως οικογένεια ή τουλάχιστον έτσι θέλουν να το περνάνε προς τα έξω οπότε βάζουν ασπίδα στον πρόβλημα υγείας του Βιλανόβα. Και σίγουρα σήμερα θα παίξουν και για αυτόν και για να δώσουν απαντήσεις. Να δώσουν απαντήσεις σε πολλούς. Σε όλους αυτούς που εκθείαζαν το ποδόσφαιρο της Μπαρτσελόνα και τώρα το κατακρίνουν. Εν ολίγοις σήμερα η Μπαρτσελόνα αναμένω να μπει με το μαχαίρι στα δόντια από το πρώτο λεπτό να πιέζει ασφυχτικά και το θέμα είναι πόσο θα αντέξει η Μίλαν.

Η Μίλαν που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, πηγαίνει με το πόδι πατημένο στο γκάζι στη Serie A, με μία ήττα στα τελευταία 15 παιχνίδια. Πέρασε εύκολα την Παρασκευή από το Λουίτζι Φεράρις νικώντας 2-0 την Τζένοα και σε συνδυασμό με την ήττα της Νάπολι από την Κιέβο έφτασε πλέον σε απόσταση βολής από τη δεύτερη θέση που οδηγεί απευθείας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρώτο παιχνίδι απέδειξε για ακόμη μία φορά πόσο βαρια φανέλα έχει και εκεί που οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι η Μπαρτσελόνα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα έκανε περίπατο, πλέον οι Ροσονέροι είναι εκείνοι που ελπίζουν βάσιμα σε πρόκριση μετά την νίκη με 2-0 στο Σαν Σίρο. Η Μίλαν έπαιξε υποδειγματικά στο πρώτο παιχνίδι, είχε κλείσει διαδρόμους προς την εστία του Αμπιάτι, είχε τις απαραίτητες αλληλοκαλύψεις, έπαιξε καλά τις αντεπιθέσεις, θα έλεγα ότι τα έκανε όλα τέλεια. Το θέμα όμως είναι αν όλα αυτά είναι αρκετά για να υπερασπιστεί το υπέρ της σκορ μέσα στο Καμπ Νου. Μοιάζει εξ ορισμού δύσκολη η αποστολή. Η Μίλαν θα προσπαθήσει να κλείσει πάλι τους διαδρόμους προς την εστία του Αμπιάτι, και θα ψάξει σε κάποια αντεπίθεση το γκολ, που θα τις δώσει βάσιμες ελπίδες για πρόκριση μιας και η Μπαρτσελόνα για να προκριθεί θα θέλει μία νίκη με τρία γκολ διαφορά. Η απουσία του Πατσίνι μπροστά είναι σημαντική με τον Μπότατενγκ να παίζει πίσω από τους δύο φορ τον Ελ Σαράοουι και τον Νιανγκ.

Στο δια ταύτα, σίγουρα επιλογή στο over. Θα μου προξενήσει τεράστια εντύπωση αν αυτό το παιχνίδι δεν έχει αρκετά γκολ. Επιλογή και ο άσσος Ημίχρονο. Χρέωση πρώτης κίτρινης κάρτας για Μίλαν, η γραμμή για συνολικά τις κάρτες είναι στο 5,5 και είναι αρκετά οριακό. Στα κόρνερ, η γραμμή εχεί βγει σχετικά ψηλά, λογικά η Μπαρτσελόνα θα έχει αρκετά κόρνερ. Στους σκόρερ τώρα Μέσι στο 1,30 προφανώς δεν αξίζει να παίξεις, θα επέλεγα Πέδρο ή Βίγια. Και επειδή ξέρω ότι θα με ρωτήσετε για πρόκριση, θεωρώ ότι το 2,30 της Μπαρτσελόνα παίζεται, αν και έχει ρίσκο διότι αν βάλει έστω ένα γκολ η Μίλαν η Μπαρτσελόνα θα θέλει 4 ύστερα.