Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Η ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ ΣΤΟ ΟΛΝΤ ΤΡΑΦΟΡΝΤ

Δικαίως το αποψινό παιχνίδι στο Ολντ Τράφορντ έχει χαρακτηρισθεί ως το ματς της χρονιάς στο Τσάμπιονς Λιγκ, στη ρεβάνς του 1-1 της Μαδρίτης σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι.

Η Μάντσεστερ Γ. επί της ουσίας έχει εξασφαλίσει το πρωτάθλημα και δεν είναι λίγοι εκείνοι που αρχίζουν και ονειρεύονται το πολυπόθητο τρεμπλ, όπως το 1999. Προέρχεται από την άνετη νίκη με 4-0 επί της Νόριτς, με τον Καγκάβα να κάνει χατ τρικ και τον Ρούνει να βάζει το κερασάκι στην τούρτα με ένα εκπληκτικό γκολ στο 90. Άπαντες στο στρατόπεδο των Κόκκικων Διαβόλων, δηλώνουν έτοιμοι για τη μεγάλη πρόκληση κόντρα στη βασίλισσα. Με τον Σερ Άλεξ, να δίνει το σύνθημα της πρόκρισης. Ενώ όπως είπε και ο ίδιος, ο Γκιγκς θα πάρει χρόνο συμμετοχής και θα φτάσει τις 1000 συμμετοχές συνολικά. Ο οποίος Γκιγκς ανανέωσε για έναν ακόμη χρόνο το συμβόλαιό του. Επί των αγωνιστικών, ο Καγκάβα παίρνει φανέλα βασικού, μαζί με Ρούνει και Βαλέντσια ή Γουέλμπεκ, τριάδα πίσω από τον Φαν Πέρσι. Ο Τζόουνς είναι εκτός με τον Κλέβερλι να παίρνει τη θέση του στα χαφ. Ενώ γυρίζει και ο Φέρντιναντ που δεν αγωνίστηκε με τη Νοριτς ώστε να είναι απόλυτα έτοιμος για το μεγάλο παιχνίδι.

Φυσικά το πρόσωπο της αναμέτρησης όπως και να το κάνουμε είναι ο Κρ. Ρονάλντο στον οποίο θα υπάρξει και θερμή υποδοχή στο Θέατρο των Ονείρων. Αρκετοί οπαδοί της Μάντσεστερ αποθέωσαν τον Πορτογάλο στο αεροδρόμιο καλώντας τον να γυρίσει, σπίτι του. Ο Σερ Άλεξ στις χθεσινές του δηλώσεις ανέφερε ότι είναι η μεγαλύτερή του έννοια και το πώς θα καταφέρει να τον περιορίσει ώστε να μην του δημιουργήσει πολλά αμυντικά προβλήματα όπως στο πρώτο παιχνίδι.


***Ρίχτε και κανένα like στη σελίδα μας στο facebook***

Η Ρεάλ πάει στο Ολντ Τραφορντ, με μία ψυχολογία στο ζενίθ (και λίγο λέω) μετά τις δύο νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο κόντρα στη Μπαρτσελόνα με υποδειγματικές εμφανίσεις ειδικά στο Καμπ Νου, η τακτική του Μουρίνιο και το πώς έστησε την ομάδα ήταν για να διδάσκεται σε σεμινάρια προπονητικής. Μάλιστα ο Πορτογάλος δε δίστασε στο δεύτερο παιχνίδι να κάνει και ένα mini rotation, αφήνοντας και τον Κρ. Ρονάλντο στον πάγκο. Σήμερα ο Πορτογάλος σκέφτεται να παρατάξει τους Μαδριλένους με τρία αμυντικά χαφ, σε ένα ενισχυμένο κέντρο, με Πέπε, Κεντίρα και Αλόνσο. Έχοντας πιο μπροστά σε ελεύθερο ρόλο Οζιλ και Ντι Μαρία και ως φορ τον Κρ. Ρονάλντο. Πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο και για το κλασικό 4-2-3-1, με τον Μπενζεμά ή τον Ιγκουαίν ως κλασικό προωθημένο, τον Πέπε να μένει στον πάγκο και τον Κρ. Ρονάλντο να παίζει στη φυσική του θέση.

Πάμε σε ένα παιχνίδι σκακιέρας, με τους δύο κορυφαίους προπονητές. Ο Μουρίνιο βρήκε και τα έκανε με τη Μπαρτσελόνα που παίζει χωρίς προπονητή, σήμερα όμως στην Αγγλία θα βρει απέναντί τον μεγάλο Σελ Άλεξ. Προφανώς, όπως το είπε και ο ίδιος ο Μουρίνιο, αναμένουμε τη Ρεαλ να έχει την κατοχή με την Μάντσεστερ να αμύνεται σωστά, να κλείνει διαδρόμους και να κυνηγήσει κάποιο γκολ ώστε να τη βάλει για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης.

Στο δια ταύτα, δεν είναι από τα παιχνίδια που μπορείς εύκολα να καταλήξεις σε κάποιο σημείο. Ότι και να πεις μπορεί εύκολα να εκτεθείς. Πάμε συνετά στο γκολ/γκολ και με περισσότερο ρίσκο σε πρόκριση για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.