Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ

Μετά από ένα αδιάφορο μεσοβδόμαδο κουπόνι, όπου δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο για αυτό εξάλλου και δεν ανέβασα στήλη, σήμερα συνεχίζουμε με τα προκριματικά των εθνικών ομάδων για το Μουντιάλ του 2014. Το πρόγραμμα δεν είναι ότι το καλύτερο αφού σχεδόν στα μισά παιχνίδια οι αποδόσεις είναι ανάξιες λόγου. Ως εκ τούτου, έχω κρατήσει μία δυάδα με Ελλάδα και Σουηδία.


145 Χ 3,20 2 3,50
Ξεκίνημα από το παιχνίδι της Εθνικής μας στη Ζένιτσα της Βοσνίας όπου διαφωνώ με τις αποδόσεις των μπουκ και τον έντονο φαβοριτισμό των Βόσνιων. Η Ελλάδα έχει μόλις μία ήττα στα τελευταία 19 παιχνίδια εκτός έδρας. Αμφότερες οι ομάδες βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου με 10 βαθμούς με τους Βόσνιους βέβαια να έχουν μεγάλη ψαλίδα στη διαφορά τερμάτων. Ήδη έχουν ρίξει 15 γκολ σε 4 παιχνίδια, σε 3 επί της ουσίας μιας και το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη με την εθνικής μας έμεινε στο 0-0. Αυτή η παραγωγικότητα των Βόσνιων έχει παρασύρει και τις εταιρίες που έχουν κατεβάσει ακόμα και κάτω του 2,00 τον άσσο, εξαιτίας του ότι παίρνει αρκετό παιχνίδι. Ωστόσο, οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια διότι άλλο να παίζεις με το Λιχτενστάιν και τη Λιθουανία και άλλο με την Ελλάδα, που αν μη τι άλλο η εθνικής μας έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέρχεται στα δύσκολα παιχνίδια και θα έλεγα ότι πιο πολύ βολεύεται να παίζει με τον τίτλο του αουτσάιντερ αφού δε θα κάνει εκείνη το παιχνίδι. Ο προπονητής της Βοσνίας έκανε κάπως υπεροπτικές δηλώσεις λέγοντας ότι αν είχα τον Σαλίχοβιτς και τον Πιάνιτς δε θα με ένοιαζε καν τη 11αδα θα κατεβάσει ο Σάντος. Ο Σαλίχβιτς μένει εκτός ενώ ο μέσος της Ρόμα και βασικότατος στη Βοσνία, είναι αμφίβολος και η συμμετοχή θα ξεκαθαρίσει λίγο πριν τη σέντρα. Ο Σάντος από την άλλη που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών, θα κατεβάσει με ένα 4-3-3 , που θα γίνεται 4-4-2 με τον Χολέμπας να γίνεται τέταρτος χαφ, αλλά δε γίνεται ρε Σάντος να παίζεις με τον παλαίμαχο τον Τζιόλη ως αμυντικό χαφ. Ο Πορτογάλος θέλει να κλείσει χώρους και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις ενώ προσπάθησε να αποφορτίσει τους παίχτες του από το άγχος λέγοντας πως ναι μεν είναι σημαντικό το αποψινό παιχνίδι αλλά όχι και τελικός. Θεωρώ ότι η εθνική μας μπορεί να μη χάσει απόψε μέσα στο κατάμεστο Μπίλινο Πόλιε και μη ξεχνάμε ότι και με Χ η Βοσνία βολεύεται αφού θα έχει από κάτω την Ελλάδα. Και η εθνική μας με το Χ παραμένει στο κόλπο αν και θα υπερτερεί σε ισοβαθμία η Βοσνία. Στο Χ2 λοιπόν. Anytime scorer Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης. Fun bet σκορ 0-1, 1-1, 1-2.

117 1 1,40
Δεν ανακαλύπτω κάτι με τον άσσο της Σουηδίας, γύρω στο 1,53 κυκλοφορεί ο άσσος και νομίζω ότι εύκολα/δύσκολα η Σουηδία θα το πάρει το παιχνίδι. Η Σουηδία ξεκίνησε με αυτό το εκπληκτικό 4-4 την πρώτη αγωνιστική κόντρα στη Γερμανία, από 4-0 στο 56 και έκανε την Ευρώπη να παραμιλάει, εν συνεχεία νίκησε τα Νησιά Φερόε και το Καζακστάν και με νίκη σήμερα πιάνει στην κορυφή τη Γερμανία. Ο Ζλάταν παίζει κανονικά. Οι Σουηδοί έχουν βάλει ψηλά τον πήχη, ειδικά μετά το 4-4 με τη Γερμανία. Η Ιρλανδία βρίσκεται στην τρίτη θέση, κέρδισε τα Νησιά Φερόε, έχασε με το βαρύ 1-6 εντός έδρας από τη Γερμανία ενώ κέρδισε και το Καζακστάν εκτός έδρας. Για την Ιρλανδία είχα μία καλή άποψη μέχρι και πριν το Euro, στο Euro και έπειτα δεν έχει δείξει απολύτως τίποτα. Πάμε με τον άσσο απλά για να κλείσει κάποιος μία τριάδα.

Καλή τύχη.