Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δύο στα τρία ο χθεσινός μας απολογισμός. Το over της Λίβερπουλ που ήταν και το δυνατό μου σημείο πέρασε ξεκούραστα από το 34', όπως και το προφανές διπλό του Ολυμπιακού αλλά μας τα χάλασε η Ρόδεραμ που ήρθε 1-1 με τη Σάουθεντ. Εκεί δε μας βγήκε το ρίσκο. Πάμε στα σημερινά όπου το κουπόνι θεωρώ ότι έχει πιο καλές επιλογές,

290 2 1,75
Κοίταχτε πως έχουν τα πράγματα. Αν η Λυών θέλει πρωτάθλημα, σήμερα πρέπει να το πάρει το παιχνίδι. Πόσες φορές θεωρείται ότι θα έχει ακόμα την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί γκέλα της Παρί; Η Λυών είναι σε εξαιρετική κατάσταση, προέρχεται από την τριάρα επί της Λοριάν και την τέσσερα επί της Μπορντό. Σε αμφότερα τα παιχνίδια ήταν πολύ καλή και φαίνεται ότι προς το παρόν αντέχει στο κυνήγι της Παρί για το πρωτάθλημα. Στο -3 η διαφορά και αν περάσει σήμερα από την έδρα της Μπρεστ, η Παρι θα αποκτήσει συγκάτοικο στην κορυφή. Η Μπρεστ από την άλλη βρίσκεται στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού, εντός έδρας μετρά (5-2-5), έχει από τις χειρότερες επιθέσεις της κατηγορίας και μπορεί να προέρχεται από τη νίκη με 2-0 κόντρα στη Μπορντό αλλά επειδή το παρακολούθησα το παιχνίδι, δεν ήταν τόσο καλή. Έκλεισε καλά τους διαδρόμους και πήρε τεράστιο διπλό μέσα στην έδρα της Μπορντό. Είναι αυτό που έγραψα στην αρχή, θέλει πρωτάθλημα η Λυών; Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα…

298 Χ 3,00
Μία βολική ισοπαλία έχω κρατήσει από την αγωνιστική στο campionato, αμφότερες οι ομάδες από 32 βαθμούς στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, με αέρα 11 βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού, θεωρώ ότι ο βαθμός δε θα δυσαρεστήσει καμία από τις δύο ομάδες. Δεν μπαίνω στη διαδικασία των ψιθύρων και τη φημών για τις καλές σχέσεις διότι δεν μιλάμε για τελευταίες αγωνιστικές.

308 over 1,40
Σε αυτή την άμυνα της Άρσεναλ και εγώ να παίξω φορ, γκολ θα βάλω. Θα μου κάνει τρομερή εντύπωση αν η Τότεναμ δεν βρει δίχτυα με τον Μπέιλ να είναι σε κάτι παραπάνω από δαιμονιώδη φόρμα. Σκοράρει όπου βρει και έχει πάρει από το χέρι την Τότεναμ, μη ξεχνάμε ότι ήταν εκείνος που της έδωσε και την πρόκριση με τη Λυών. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Ουαλός είναι αυτή τη στιγμή όλη η ομάδα της Τότεναμ και καλό θα ήταν ο Βίλας Μπόας να του κάνει άγαλμα διότι αν δεν ήταν ο Μπέιλ, θα μας είχε κουνήσει μαντίλι. Από την άλλη όμως στα μετόσπιθεν δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, η Άρσεναλ πιστεύω ότι θα βρει δίχτυα. Αν και το όλο κλίμα στην Άρσεναλ μόνο καλό δεν είναι. Θεωρώ λογική επιλογή τα πολλά τέρματα και το να σκοράρουν αμφότερες που όμως στον ΟΠΑΠ το έχουν ξεφτιλίσει στο 1,30 και δεν έχει αξία.

322 2 1,75
*εξ αναβολής παιχνίδι της 28η αγωνιστικής(της προηγούμενης βδομάδας δηλαδή)
Η Ζουλτε έκανε την έκπληξη μεσοβδόμαδα, νίκησε την Άντερλεχτ εκτός έδρας 1-0, η διαφορά από την κορυφή έπεσε στους έξι, με τη Ζουλτε να έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο το αποψινό με τη Σαρλερουά. Απομένουν δύο αγωνιστικές ακόμα για να τελειώσει η κανονική περίοδος και εν συνεχεία όπως έχουμε πει πολλάκις οι ομάδες χωρίζονται σε δύο γκρουπ. 1-6 και 7-14 όπου και οι βαθμοί των ομάδων διαιρούνται δια δύο και ακολουθούν δύο μίνι πρωταθλήματα. Ο πρώτος του 1-6, παίρνει πρωτάθλημα και έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο δεύτερος βγαίνει προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ, ο τρίτος βγαίνει Γιουρόπα Λιγκ και ο τέταρτος δίνει μπαράζα με τον νικητή του 7-14 για μία έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ. Όπερ και σημαίνει ότι αν η Ζουλτε πάρει το αποψινό παιχνίδι και πάει τη διαφορά στους 3, θα μπει στο νέο πρωτάθλημα με μία διαφορά 2 βαθμών. Αν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα η Άντερλεχτ θα ξεκίναγε με 32 βαθμούς και η Ζουλτε με 30. Και όπως καταλαβαίνετε δικαιωματικά η Ζούλτε ονειρεύεται πρωτάθλημα. Σημειώστε ότι σήμερα επιστρέφουν, ο δεύτερος σκόρερ της Λεγιέ (23/8) και ο ποιοτικός χαφ Μπελαντά (22/1) που έλειψαν στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ. Η Ζούλτε όπου έχει μακράν τις καλύτερες επιδόσεις εκτός έδρας (9-3-1), πολύ καλύτερες απ ότι έντος έδρας και παίζει με την παντελώς αδιάφορη Σαρλερουά, η οποία δεν είναι και σε καθόλου καλή κατάσταση και εντός έδρας μετρά (5-2-6), τίποτα το σπουδαίο δηλαδή. Συνεπώς, είτε από άποψη υλικού το δούμε, είτε από άποψη αναγκαιότητας βαθμών είτε από πλευράς μομέντουμ το παιχνίδι είναι κομμένο και ραμμένο για διπλό. Αν ήταν σε οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα θα το ξεκίναγα ως βαση στο σημερινό μου δελτίο, στο Βέλγιο ωστόσο τα προφανή, έχουν πάει περίπατο. Αλλά δε γίνεται με τα δεδομένα που έχουμε να μην επιλέξουμε το διπλό.

Τέλος για το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, η επιλογή μου είναι στο διπλό draw no bet, δυαράκι περίπου η απόδοση.

Καλή τύχη.