Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Η ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ ΚΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ

Επικράτησαν τα φαβορί χτες με την Μπάγερν να περνάει εύκολα από το Λονδίνο με 3-1 και ουσιαστικά να κλειδώνει ήδη την πρόκριση ενώ στο άλλο παιχνίδι η Πόρτο ήταν συντριπτικά καλύτερη από τη Μάλαγα, οι δράκοι νίκησαν 1-0 και απέκτησαν προβάδισμα για την πρόκριση εν όψει της ρεβάνς. Το σκορ κολακεύει πολύ τους Ισπανούς, η Πόρτο θα μπορούσε κάλλιστα να είχε κλειδώσει ήδη την πρόκριση με ένα σκορ ασφαλείας.

Σήμερα έχουμε Τιτανομαχία, 11 κυπέλλων πρωταθλητριών, στο Μεάτσα, Μίλαν Μπαρτσελόνα. Προφανές το sold out, με τη Μίλαν να είναι ανεβασμένη αγωνιστικά τον τελευταίο καιρό, με την προσθήκη του Μπαλοτέλι να αλλάζει τις ισορροπίες. Νίκησε 2-1 και την Πάρμα και πλέον σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση. Ο Μπερλουσκόνι με τη μεταγραφή του Μπαλοτέλι, εξασφάλισε και κάποιους ψήφους παραπάνω, για αυτό έγινε και η μεταγραφή, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και τον προπονητή λέγοντας στο πως πρέπει να παίξει κατά τη γνώμη του η Μίλαν ώστε να αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα. Δεν παρέλειψε να κάνει κάλεσμα και στον κόσμο για να γεμίσει το γήπεδο. Προφανώς μία καλή εμφάνιση της Μίλαν, ένας μεγαλύτερος ενθουσιασμός στους οπαδούς, του εξασφαλίζει επιπλέον ψήφους. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, τον Μπερλουσκόνι αυτό τον ενδιαφέρει και τίποτε άλλο. Ενώ την Κυριακή έπεται και το μεγάλο ντέρμπι του Μιλάνου με την Ιντερ. Ο Αλέγκρι δήλωσε πάντως ότι δεν φοβάται το δύσκολο πρόγραμμα. Για το αποψινό παιχνίδι εκτός είναι ο Μπονέρα, ο Αντονίνι, ο Ρομπίνιο, ο Νοτσερίνο, ο Φλαμινί και ο Ντε Γιονγκ. Ουσιαστικά με ένα 4-3-1-2 θα παρατάξει την ομάδα ο Αλέγκρι, με τον Μπόατενγκ πίσω από Ελ Σαράοουι και Πατσίνι. Από την άλλη η Μπαρτσελόνα, όπως και να το κάνουμε, είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Ωστόσο στα εκτός έδρας κάπως προβληματίζει. Με τη Γρανάδα το Σάββατο βρέθηκε να χάνει 1-0 στο ημιχ. χωρίς να είναι καθόλου καλή , ενώ στο δεύτερο ήταν βελτιωμένη και καθάρισε ο Μέσι με δύο γκολ στο 50 και στο 76. Ο Βιλανόβα, ο οποίος πριν 23 χρόνια σε αυτό το γήπεδο είχε έναν σημαντικό τραυματισμό και αναγκάστηκε να σταματήσει μπάλα, πάει πρακτικά με πλήρη αποστολή αφού εκτός είναι μόνο ο Αντριάνο με τον Βίγια. Ο Τσάβι παίζει κανονικά. Με το κλασικό 4-3-3, θα κατεβάσει την ομάδα. Στο δια ταύτα, να παίξω διπλό 1,50 τη Μπαρτσελόνα όταν υπάρχει και ρεβάνς δε θα το κάνω. Στην Ασία το line έχει αλλάξει από το -1 στο -1,25 για τη Μπαρτσελόνα. Δε σημαίνει ότι θα πάω και στην κόντρα γιατί θέλω να δω πρώτα τη Μίλαν πως θα λειτουργήσει χωρίς Μπαλοτέλι. Οπότε πάμε με γκολ/γκολ, anytime scorer Μπόατενγκ και χρέωση πρώτης κίτρινης κάρτας Μίλαν.

Στο άλλο παιχνίδι τώρα, όλοι θα πάνε με τον άσσο της Γαλατασαράι. Αν και συνήθως αποφεύγω να συμπορεύομαι με τη μάζα εν τούτοις και εγώ θα στηρίξω τους Τούρκους. Ο πάμπλουτος πρόεδρος της Γαλατα, τίναξε τη μπάνκα στον αέρα και έφερε Σνάιντερ και Ντρογκμπα στην Κωνσταντινούπολη, ανεβάζοντας το επίπεδο της ομάδας. Δύο κινήσεις που ξεσήκωσαν τους οπαδούς, με υποδοχές ήρωα στο αεροδρόμιο τόσο για τον Σνάιντερ όσο και για τον Ντρογκμπά, με τον Ιβοριανό μάλιστα να κάνει ντεμπούτο ως αλλαγή την Παρασκευή με την Ακισαρσπορ και να πετυχαίνει και γκολ. Η Γαλατα μπορεί να πέρασε στη φάση των 16 την τελευταία αγωνιστική ωστόσο έπαιξε πάρα πολύ καλά, μη ξεχνάμε την εμφάνιση στο Ολντ Τράφορντ και όχι μόνο. Πλέον ο Τερίμ έχει δύο ακόμα επιλογές στα χέρια του που αλλάζουν τις ισορροπίες και δεν είναι λίγοι αυτοί που ονειρεύονται ήδη πρόκριση και ακόμα παραπέρα. Ο Τερίμ συμφωνά με τα ρεπορτάζ αναμένεται να ξεκινήσει σίγουρα τον Σνάιντερ πίσω από τους δυο φορ, ο ένας θα είναι ο Μπουράκ Γιλμάζ και ο άλλος κατά πάσα πιθανότητα ο Ντρογκμπα. Ενώ μάλλον επιστρέφει και στη βασική 11αδα ο Φελίπε Μέλο. Στον αντίποδα, η Σάλκε βρίσκεται σε κακή αγωνιστική κατάσταση προέρχεται από τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη στη Bundesliga και με κακές εμφανίσεις. Το Σάββατο πήρε ισοπαλία 2-2 με τη Μάιντζ, παρ ότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ. Και μπορεί η Σάλκε να πέρασε σχετικά εύκολα τον όμιλο με Ολυμπιακό, Άρσεναλ και Μονπελιέ, πήρε και την πρωτιά ωστόσο με τις τελευταίες της εμφανίσεις δεν πείθει ότι μπορεί να πάρει αποτέλεσμα μέσα στην Τουρκία. Δεν παύει φυσικά να είναι Σάλκε, μιλάμε για Γερμανούς και θα έχουν και 2.700 οπαδούς στο πλευρό τους. Επί των αγωνιστικών εκτός είναι ο Παπαδόπουλος, ο Ουτσίντα, ο Αφελάι, άπαντες βασικοί ενώ Μάριτς και Ούνερσταλ που επίσης θα λείψουν είναι αναπληρωματικοί. Ο Χούντελααρ κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί στην αρχική 11αδα έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις διότι δεν είναι απολύτως βέβαιο αλλά θεωρώ ότι λόγω της κρισιμότητας του παιχνιδιού θα ξεκινήσει βασικός. Αν δεν συμβεί αυτό θα παίξει κορυφή ο Φαρφάν και ως χαφ θα μπει ο Μπαρνέτα. Με βάση την εικόνα των δύο ομάδων, δε γίνεται να μην παίξεις άσσο. Αν η Σάλκε μεταμορφωθεί προς το καλύτερο και πάρει αποτέλεσμα δεν δύναται να το ξέρω, με τα δεδομένα που έχουμε ο άσσος στο 2,20 μου κάνει. Στην Ασία το line έχει αλλάξει από το 0 στο -0,25 για τη Γαλατασαράι.

Καλή τύχη.