Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Αν και το πρόγραμμα χτες δεν ήταν τόσο δελεαστικό εν τούτοις πέρασαν αρκετά σημεία στα οποία είχε στηριχθεί ο κόσμος. Δύο στα δύο είχαμε και εμείς με Βόλφσμπουργκ Χ2 και Παναθηναϊκό ενώ το παιχνίδι της Σαρλερουά με τη Βόλφσμπουργκ αναβλήθηκε λόγω του χιονιού. Στα σημερινά, θα πάω σε μία δυάδα αφού πρώτα σας πω, ότι προσέχετε στην Ιταλία διότι ο καιρός έχει αγριέψει, ήδη έχει αναβληθεί το Μπολόνια Φιορεντίνα και δεν αποκλείεται να έχουμε και άλλες αναβολές.

307 2 1,65
Η Γκρόιτερ είναι μακράν η χειρότερη ομάδα της Bundesliga, βρίσκεται στο πάτο της βαθμολογίας, εντός έδρας ακόμα δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης (0-3-8) και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά έχει βάλει μόλις 4 γκολ σε αυτά τα 11 παιχνίδια. Πρακτικά είναι ήδη υποβιβασμένη ενώ η τελευταία ήττα από τη Φορτούνα, ήταν και το κύκνειο άσμα για τον Μπίσκενς και πλέον χρέη προπονητή αναλαμβάνει ως υπηρεσιακός ο Λούντβιχ Πράιζ προερχόμενος από την ομάδα νέων. Όσο και αν ένας νέος προπονητής φέρνει μία αλλαγή ψυχολογίας, τι θα προλάβει να αλλάξει σε αυτή τη Γκρόιτερ δεν ξέρω. Από την άλλη η Λεβερκούζεν ηττήθηκε και στο δεύτερο παιχνίδι στην Πορτογαλία από τη Μπενφίκα και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ. Έτσι πλέον στρέφεται αποκλειστικά στο πρωτάθλημα όπου την προηγούμενη αγωνιστική κέρδισε 2-1 την Άουγκσμπουργκ και διέκοψε ένα αρνητικό σερί τριών αγώνων χωρίς νίκη όπου είχε παίξει πάντως καλά. Παρά την όποια κούραση υπάρχει από το παιχνίδι της πέμπτης θεωρώ ότι αν η Λεβερκούζεν παίξει σοβαρά θα το πάρει το παιχνίδι. Αν ο Πράιζ καταφέρει και μεταμορφώσει τη Γκρόιτερ μέσα σε μία βδομάδα και μας στείλει κουβά, μαγκιά του.

***Δεν ξεχνάμε να κάνουμε και like στη νέα μας σελίδα στο facebook***

318 2 2.30
Πάμε και στο μεγάλο ντέρμπι του Μιλάνο, ανάμεσα στην Ιντερ και τη Μίλαν που μάλλον θα γίνει κανονικά με πολλές πιθανότητες να χιονίζει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η ομάδα του Μπερλουσκόνι, όπου σήμερα έχουμε εκλογές στην Ιταλία και διεκδικεί την προθυπουργία τη στιγμή που είχε κλείσει την ψαλίδα με τον ηγέτη της κεντροαριστεράς Μπερσάνι. Είχα γράψει μία ατάκα προ δύο εβδομάδων, ότι η Μίλαν παίζει πλέον για τους παίχτες του στοιχήματος. Υπό την έννοια ότι ο Καβαλιέρε τη χρησιμοποίησε ως όχημα για μερικές χιλιάδες ψήφους παραπάνω, σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η μεταγραφή του Μπαλοτέλι. Φαντάζομαι κάθε άλλο παρά δυσαρεστημένοι θα πάνε οι οπαδοί της Μίλαν στις κάλπες. Το κλίμα στην ομάδα και στους οπαδούς είναι εξαιρετικό, με τον Καβαλιέρε χτες να πηγαίνει στη συνέντευξη τύπου και να λέει τα δικά του τα ωραία, είπαμε σήμερα έχουμε εκλογές. Επί των αγωνιστικών είπαμε ότι η Μίλαν έκανε την Ευρώπη να παραμιλάει με τη νίκη της με 2-0 επί της Μπαρτσελόνα, παίζοντας έξυπνα και έχοντας κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την εστία της. Για το αποψινό παιχνίδι ο Αλέγκρι δεν υπολογίζει στους Ντε Γιονγκ (12/1), Φλαμινί (9/0), Μπονέρα (10/0) και στον Ρομπίνιο (15/2). Αντίθετα επιστρέφει ο Αντονίνι με τον Νοτσερίνο. Από την άλλη η Ιντερ, κινείται βυθισμένη στη μετριότητα. Με μία άμυνα παιδική χαρά, την προηγούμενη Κυριακή έχασε με κάτω τα χέρια με 4-1 από τη Φιορεντίνα. Το σκορ θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν υψηλότερο, η άμυνα έμπαζε από παντού. Την Πέμπτη πάντως κέρδισε 3-0 στη Ρουμανία την Κλουζ και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Η καρέκλα του Στραματσάνι τρίζει επικίνδυνα και ήδη ακούγεται το όνομα του Φίγκο. Από εκεί και πέρα, επί των αγωνιστικών εκτός είναι ο Περέιρα(17/1), ο Σάμουελ (13/1) ο Μουντογκάι (9/0), ο Σιλβέστρε (6/0) και φυσικά ο Μιλίτο (20/9) που θα χάσει όλη τη χρονιά. Ως αμφίβολος δίνεται ο Ρανόκια (22/2), η gazzetta την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο τον έχει εκτός. Αν συμβεί αυτό θα παίξει ο Κίβου στόπερ μαζί με τον Ζουαν Ζέσους. Στο δια ταύτα, το μομέντουμ είναι με τη Μίλαν και απ όποια πλευρά και αν το δει κανείς στη Μίλαν καταλήγει. Βέβαια μιλάμε για ένα ντέρμπι στο οποίο όλα μπορούν να συμβούν αλλά με τα δεδομένα που έχουμε καταλήγουμε στο διπλό. Ένα διπλό που έχει πεσει αισθητά η απόδοση από το αρχικό 2,60-2,70 πλέον στο 2,10. Και στην Ασία το line έχει αλλάξει από το 0 στο -0,25 με παράλληλη πτώση της απόδοσης.

Εκτός ΟΠΑΠ:
Ολυμπιακός Άρης 1 (-1,5) 1,775

ΥΓ: Χτες στο παιχνίδι της Πόρτο με τη Ρίο Άβε, ο Τζάκσον Μαρτίνες επιχείρησε να εκτελέσει πέναλτι αλλά Πανένκα, με τον κίπερ της Ρίο Άβε να μην πέφτει και να αποκρούσει το πέναλτι πανεύκολα και επί της ουσίας να κάνει γελοία την εκτέλεση του πέναλτι από τον Τζάκσον. Είναι αυτό που γράφω συνήθως, ότι το χτύπημα του πέναλτι αλλά Πανένκα ή που θα εκθειαστεί ή που θα σε γελοιοποιήσει.