Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Και μετά από ένα 15νθημερο περίπου όπου ασχολούμασταν ως επί το πλείστον με την Αγγλία, γίνεται κάπως πιο πλούσιο το μενού με Ισπανία, Ελλάδα και Ιταλία να επανέρχονται μετά τη διακοπή. Το κουπόνι πάντως δεν λέει και πολλά, μετρημένες οι επιλογές μας και λόγω των κυπέλλων σε Αγγλία και Γαλλία αλλά και λόγω ότι τα πρωταθλήματα που έρχονται από διακοπή πάντα χρίζουν μίας ιδιαίτερης προσοχής. Πάμε στις προτάσεις,

174 2 2,05
Η Βαλένθια με τον Βαλβέρδε στον πάγκο έφτασε τις δύο νίκες σε τρία παιχνίδια, με αποκορύφωμα τη νίκη με 4-2 επί της Χετάφε σε ένα χορταστικό παιχνίδι με πολλές φάσεις. Η νίκη αυτή επισκίασε κάπως τα προβλήματα, τη γκρίνια που υπάρχει στην ομάδα και έτσι ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού είχε τη δυνατότητα να δουλέψει ήρεμα με τους παίχτες του. Οι νυχτερίδες που εκτός έδρας μετρούν (1-2-5) έχοντας σημειώσει μόλις τρία γκολ!! είναι στο -7 από τις θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ  συγκεκριμένα από την τέταρτη θέση την οποία έχει η Μάλαγα και αν δεν ξεκινήσει από την αρχή του δευτέρου γύρου την αντεπίθεση της θα μείνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ. Στα αγωνιστικά ο Βαλβέρδε δε μπορεί να υπολογίζει στον Φεγκουλί (14/3), στον Ματιέ (3/0) και στον Γκάγκο (12/0). Από την άλλη η Γρανάδα, έστω και οριακά πέτυχε το στόχο της να μην είναι δηλαδή κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, την τελευταία αγωνιστική νίκησε και  2-1 την Οσασούνα, χωρίς να είναι ιδιαίτερα καλή πάντως αλλά όπως και να έχει τερματίστηκε έτσι ένα σερί πέντε αγώνων χωρίς νίκη για τη Γρανάδα. Σήμερα όμως κόντρα στη Βαλένθια καλείται να παρουσιαστεί με σημαντικές απουσίες. Καταρχήν ο φορ Ελ Αράμπι (17/4) είναι με την εθνική ομάδα της χώρας του, ο φορ Φλόρο Φλόρες επέστρεψε στην Ιταλία ενώ και ο Ματσίς (4/0) είναι επίσης εκτός. Επί της ουσίας η Γρανάδα έχει μείνει με έναν επιθετικό τον Ιγκάλο (8/0). Επίσης, εκτός είναι ο βασικός κίπερ Τόνιο (15/0), ο στόπερ Γκόμεθ (12/0) ενώ ο χαφ Μπενίτεθ (8/1) είναι μεν στην αποστολή αλλά δίνεται ως αμφίβολος. Τα αγωνιστικά νέα ευνοούν τις νυχτερίδες και το διπλό του 2,20+ που κυκλοφορεί στις εταιρίες εκτός ΟΠΑΠ, είναι πολύ καλό.

178 1 1,85
Η Κατάνια τα πήγε καλά στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, έκλεισε στην 9η θέση έχοντας μαζέψει 25 βαθμούς. Δύναμή της φυσικά τι άλλο, από το Άντζελο Μασιμίνο όπου παραδοσιακά είναι από τις πιο δυνατές έδρες. Η Κατάνια προέρχεται από την αναπάντεχη γκέλα κόντρα στην αδύναμη Πεσκάρα με 2-1 με γκολ που δέχθηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Μπεργκέσιο (15/ 6) που δινόταν ως αμφίβολος παίζει κανονικά και συνθέτει την εξαιρετική τριάδα με Γκόμεζ και Μπαρριέντος. Συνεπώς η Κατάνια το γκολ το έχει. Η Τορίνο από την άλλη έχει ως στόχο τη σωτηρία, βρίσκεται στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη, για τα δεδομένα της δεν την αναμένουμε και για πολύ παραπάνω, μία θέση στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα θα είναι μια χαρά για την Τορίνο. Που θα πάει να παίξει ως είθισται σφιχτά πίσω και από εκεί και πέρα ότι πάρει. Εκτός έδρας βέβαια μετρά (1-2-6). Κρατώντας τις απαραίτητες επιφυλάξεις λόγω της διακοπής, θεωρώ ότι έστω και δύσκολα μπορεί να το πάρει το παιχνίδι. Η απόδοση του άσσου πέφτει σε πολλές εταιρίες.

186 1 1,50
Η Λάτσιο έκανε έναν εκπληκτικό πρώτο γύρο, θυμίζει Λάτσιο άλλων εποχών, είναι στη δεύτερη θέση με τον Πέτκοβιτς να έχει φτιάξει ένα αξιόμαχο σύνολο, με καλή αμυντική λειτουργία. Εντός έδρας μετρά (7-1-1) ενώ στα τελευταία έξι παιχνίδια έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ!! Αγωνιστικά τόσο η απουσία του Έντερσον(5/1) όσο και του Ονάτσι (4/0) δεν επηρεάζουν. Η Κάλιαρι από την άλλη βρίσκεται οριακά πάνω από τη ζώνη το υποβιβασμού, όπως το αναμέναμε δηλαδή, εκτός έδρας μετρά μόλις δύο νίκες σε εννέα παιχνίδια. Το κλίμα στην ομάδα δεν είναι καλό, έχουν βγει και προς τα έξω τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα με τους παίχτες να είναι απλήρωτοι το τελευταίο δίμηνο. Ενώ σήμερα θα έχει και σημαντικές απουσίες στα μετόπισθεν. Εκτός είναι ο Πιζάνο (17/0), ο Αστόρι (15/0), αμφότεροι τιμωρημένοι μπακ. Εκτός επίσης είναι ο στόπερ Αριαουντο (10/0) και ο φορ Πινίγια (10/2). Θεωρώ ότι αν η Λάτσιο περιορίσει τον Κοσού και τον Νενέ δεν έχει να φοβηθεί κάτι από την Κάλιαρι.

Καλή τύχη.