Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗΣ

Ενδιαφέρον το κουπόνι που έχουμε στα χέρια μας, με αγώνες κυπέλλων, ξεχωρίζει φυσικά αύριο το el clasico, αλλά και με πλήρη αγωνιστική στην Πρέμιερ Λιγκ όπου φαίνεται βγαίνουν καλά σημεία.

104 2 2,55 
Νομίζω ότι έφτασε η ώρα η Νιούκαστλ να επιστρέψει στις νίκες και να αρχίζει να απομακρύνεται από την επικίνδυνη ζώνη. Έχει ξεχάσει τη θα πει νίκη, έχει να κερδίζει πάνω από ένα μήνα. Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με την φετινή εικόνα της Νιούκαστλ, πως δηλαδή η ομάδα που πέρσι έκλεψε κατ εμε τις εντυπώσεις στην Πρεμιερ Λιγκ εμφανίζεται τόσο τραγική φέτος, τη στιγμή που δεν έχει αποδυναμωθεί. Δε ξέρω κάτα πόσο είναι άλλοθι οι τραυματισμοί του Μπεν Αρφά και του Καμπάιγ, των δύο καλύτερων παιχτών της δηλαδή. Ο Καμπάιγ επέστρεψε την προηγούμενη αγωνιστική σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, η Νιούκαστλ έδειξε βελτιωμένη, τραυματίστηκε όμως στο β ημιχ. και η ομάδα κατέρρευσε με την Ρέντινγκ να κάνει την ανατροπή και να κερδίζει 2-1. Σήμερα ο Καμπάιγ ξεκινά κανονικά στην 11αδα. Από εκεί και πέρα η Νιούκαστλ συνεχίζει να ενισχύεται σημαντικά, παίρνει τον έναν γάλλο μετά τον άλλο. Πήρε τον εξαιρετικό Γκουφράν από τη Μπορντό, τον Ντεμπισί, τον στόπερ Μ Μπιουά της Μονπελιέ και εσχάτως τον Σισοκό της Τουλούζ, καλή κίνηση και αυτή. Για να σας είμαι ειλικρινής δε ξέρω πόσοι εξ αυτών θα βρεθούν στην 11αδα και σε ρεπορταζ των Άγγλων που διάβαζα είχαν επιφυλάξεις. Από την άλλη η Αστον Βίλα, πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Αποκλείστηκε μέχρι κα από τη Μίλγουολ για το κύπελλο και η καρέκλα του Λάμπερτ τρίζει επικίνδυνα. Δεν αποκλείω αν σήμερα η Νιούκαστλ περάσει νικηφόρα, να έχουμε και απόλυση. Το κλίμα στην ομάδα δεν είναι καλό, οπότε είναι μία καλή ευκαιρία για τη Νιούκαστλ να επιστρέψει στις νίκες. Κάλυψη και στο draw no bet, σε απόδοση 1,90. Η απόδοση του διπλού έχει πέσει κατακόρυφα, το σετακι των αποδόσεων έχει αλλάξει για τα καλά με τη Νιούκαστλ να δίνεται πλέον έστω και οριακά σε κάποιες εταιρίες ως φαβορί.

122 2 2,15
*Α’ ματς: Γιουβέντους Λατσιο (1-1)
Το Σάββατο το βράδυ στο Γιουβέντους Τζένοα είχαμε ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος. Δεν δόθηκαν δύο πέναλτι στη Γιουβέντους και ειδικά αυτό στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων δε γίνεται να μην το είδε ο διαιτητής ότι πήγε η μπάλα στο χέρι του Γκρανκβιστ της Τζένοα. Εξάλλου άλλαξε εμφανώς πορεία η μπάλα. Ο μη καταλογισμός του πέναλτι εξαγρίωσε τους παίχτες της Μεγάλης Κυρίας, με πρώτον και καλύτερο τον Βούτσινιτς, έπεσαν όλοι πάνω στο διαιτητή και μετά το τέλος του παιχνιδιού και έγινε χαμός. Μέχρι και ο τραυματίας Κιελίνι κατέβηκε από τις εξέδρες για να τα χώσει στον διαιτητή. Το όλο αποτέλεσμα του χαμού ήταν να τιμωρηθούν με δύο αγωνιστικές ο Μπονούτσι με τον Κόντε ενώ μία εισέπραξε και ο Κιελίνι. Ταυτόχρονα πήρε και έναν εξάμηνο αποκλεισμό και ο τεχνικός διευθυντής Μπέπε Μπαρότα για τις δηλώσεις που έκανε για τον διαιτητή. Μετά από αυτό το σκηνικό βγαίνει μία συσπείρωση στη Γιουβέντους και σήμερα για να προκριθεί θέλει νίκη ή ισοπαλία με σκορ πάνω από 1-1, δηλαδή 2-2, 3-3 κ.τ.λ. Από την άλλη η Λάτσιο προέρχεται από την εντός έδρας γκέλα με την Κιέβο σε ένα παιχνίδι όπου ο Πέτκοβιτς ξεκούρασε βασικούς εν όψει του σημερινού παιχνιδιού. Μία ήττα που την έριξε στην τρίτη θέση, αλλά για να μαστε ειλικρινής η φετινή Λάτσιο κάνει εκπληκτική πορεία. Για μένα έχει ξεπεράσει τον εαυτό της, δεν την περίμενα τόσο ψηλά. Βλέπω να αρχίζει να κάνει μία κοιλιά το τελευταίο διάστημα και επειδή η Γιουβέντους είναι από τις ομάδες που με πείθουν, νομίζω ότι μπορεί να πάρει τη νίκη πρόκριση. Και εδώ η απόδοση του διπλού πέφτει σε όλες τις εταιρίες, πλέον κυμαινεται σε επίπεδα ΟΠΑΠ.

Καλή τύχη