Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Από τη μία να σε δικαιώνει πανηγυρικά η Βόλφσμπουργκ (1,95) στο δυνατό σου σημείο και από την άλλη να έχεις τον Παναθηναϊκό (1,50) να σου χαλάει τη δυάδα, να προηγείται 1-0 στο 74 και μετά να χάνεται από το γήπεδο. Μιλάμε δεν το έχω ξανά δει τέτοιο πράγμα, να μη μπορούν οι παίχτες να κρατήσουν μπάλα, λες και τους πίεζε η Μπαρτσελόνα. Και στο 85 ο Παπαδόπουλος μας έκανε την κηδεία. Πάμε στα σημερινά,

246 Χ 3,15 2 2,65
Η Φιορεντίνα προέρχεται από τον εντός έδρας αποκλεισμό με τη Ρόμα για το κύπελλο στην παράταση, έχοντας εικόνα επειδή το παρακολούθησα το παιχνίδι, η Φιορεντίνα ναι μεν είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και έκανε φάσεις, είχε και τρία δοκάρια, εν τούτοις δε μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε με την απόδοσή της. Στο πρωτάθλημα έφαγε τριάρα από την Ουντινέζε με κακή εμφάνιση, δεύτερη κολλητή ήττα καθώς είχε προηγηθεί η ήττα σοκ από την Πεσκάρα μέσα στο Αρτέμιο Φράνκι, επίσης με κακή εμφάνιση. Από την άλλη η Νάπολι έριξε 4 για πλάκα στη Ρόμα, 3 στη Παλέρμο επίσης εύκολα και της επιστράφηκαν και οι δύο βαθμοί για την εμπλοκή της στην υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια. Και επειδή την παρακολούθησα σε αμφότερα τα παιχνίδια, ήταν εξαιρετική, αν πιάσει ρυθμό δύσκολα σταματιέται. Γενικότερα η ομάδα θεωρώ ότι αποπνέει υγεία, το κλίμα είναι εξαιρετικό και θεωρώ λάθος το γεγονός ότι οι μπουκ έχουν ως φαβορί την Ουντινέζε, έπρεπε το σετ να ήταν μοιρασμένο. Δεν αναφέρομαι στον ΟΠΑΠ που έχει το διπλό στο 2,65, έξω είναι τριαράκι το διπλό και νομίζω ότι έχει αξία.

254 2 1,60
Επανέναρξη και στο Βέλγιο και πάμε με το διπλό της Κλάμπ Μπριζ στο τοπικό ντέρμπι με τη Σερκλ Μπριζ. Καταρχήν, ο παράγοντας έδρα δεν υφίσταται καθ ότι οι ομάδες αγωνίζονται στο ίδιο γήπεδο, ένα το κρατούμενο. Δεύτερον, Κλαμπ Μπριζ προφανέστατα είναι καλύτερη ομάδα, ενισχυμένη μεταγραφικά, από τη στιγμή που την ανέλαβε ο Γκαρίδο είναι αήττητη (5-2-0) σε αντίθεση με τη Σερκλ Μπριζ που βρίσκεται στο πάτο της βαθμολογίας. Τρίτον, κοιτάζοντας κάποιος τη βαθμολογία θα δει ότι η Μπριζ απέχει από την κορυφή 13 βαθμούς και θα θεωρήσει εσφαλμένα τελειωμένη υπόθεση το πρωτάθλημα. Λέω εσφαλμένη διότι στο Βέλγιο, το έχω πει πολλάκις, ο πρωταθλητής βγαίνει από ένα μίνι πρωτάθλημα των 6 πρώτων ομάδων, με τους βαθμούς και διαιρούνται διά του δύο. Όπερ και σημαίνει ότι και η διαφορά θα ψαλιδιστεί κατά το ήμισυ. Και το κερασάκι στη τούρτα μπαίνει από την παράδοση όπου η Κλαμπ Μπριζ μετρά 7 νίκες στα τελευταία 9 παιχνίδια με την Σερκλ Μπριζ τυπικά γηπεδούχο. Παρά τις τρεις σημαντικές απουσίες που έχει η Κλαμπ Μπριζ θεωρώ ότι θα μπει με το δεξί μετά τη χειμερινή διακοπή.

271 Χ 3,35 2 4,50
Και εδώ θεωρώ ότι οι μπουκ έχουν δώσει λάθος το σετάκι των αποδόσεων και ως εκ τούτου υπάρχει αξία στην κόντρα της Λιλ. Η Νις είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έχει την τρίτη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, εκτός έδρας βέβαια χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικής της με μόλις μία νίκη σε εννέα παιχνίδια, εν τούτοις είναι ισόβαθμη στην 4η θέση με τη Μπορντό και χτυπά με αξιώσεις την έξοδο στην Ευρώπη. Αν θέλετε τη γνώμη μου, δύσκολα θα βγει Ευρώπη αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Στα τελευταία έξι παιχνίδια έχει τέσσερις νίκες και παίζει με μία Λιλ που την προηγούμενη αγωνιστική έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της κόντρα στην πιο αδύναμη ομάδα της κατηγορίας τη Νανσί, ήρθε και ο αποκλεισμός από το Λιγκ Καπ και έδεσε το γλυκό. Η Λιλ που βρίσκεται στην 8η θέση, σίγουρα θα ψάξει μία αντίδραση μετά τις δύο γκέλες σε Λιγκ Καπ και πρωτάθλημα ωστόσο θεωρώ ότι μόνο εύκολο δεν είναι το αποψινό παιχνίδι κόντρα στη Νις, τη στιγμή μάλιστα που θα έχει και απουσίες. Πάμε στην κόντρα λοιπόν, καμία αξία στο 1,60 του άσσου και ας κερδίσει η Λιλ 5-0.

288 2 1,90
Παραμένουμε στη Γαλλία και πάμε στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Η Μαρσέιγ χτες κέρδισε έστω και με ανατροπή τη Μονπελιέ και η διαφορά πλέον από την Παρί πήγε στο +5, όπερ και σημαίνει ότι η Παρί σήμερα θέλει νίκη για να μη μείνει από νωρίς με πέντε βαθμούς πίσω. Η Παρί που στην επανέναρξη του Championnat κόλλησε στο 0-0 με την Αζαξιό, σε ένα παιχνίδι όπου ντεμπούταρε ο παιχταράς βραζιλιάνος Λούκας. Υπήρξε μία γκρίνια από το Μενέζ επειδή έμεινε στον πάγκο αλλά με τέτοιο υπερπλήρες ρόστερ που έχει η ομάδα των εμίρηδων είναι λογικό να υπάρχουν και γκρίνιες από παίχτες που μένουν στον πάγκο και σε άλλες ομάδες θα ήταν βασικότατοι. Από την άλλη η Μπορντό τείνει να γίνει η βασίλισσα των ισοπαλιών με 11 συνολικά σε 20 αγωνιστικές, εντός έδρας είναι αήττητη (3-6-0), ωστόσο ομάδα που δεν έχει το εύκολο γκολ δε μπορώ να την εμπιστευτώ. Οι βασικότατοι Ομπράνιακ (13/4) και Ζουσιέ (15/1) αν και αμφίβολοι λογικά θα παίξουν σε αντίθεση με τον Ντιαμπατέ (11/2) που θα απουσιάσει λόγω Κόπα Άφρικα. Για την Παρί εκτός είναι ο Τιάγκο Σίλβα (15/0) και ο Μότα (9/1). Το διπλό των Εμίρηδων, έχει ανέβει στο 2,10 και μπαίνει στο δελτίο μου.

Καλή τύχη.