Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗΣ

Χρόνια πολλά και καλή χρόνια σε όλους και επειδή καλές είναι οι ευχές αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από τι δάχτυλό μας, το 2013 θα ναι μία ακόμα δύσκολη χρονιά στην οποία καλούμαστε να υπερκεράσουμε τις δυσκολίες.

Όπως βλέπετε και παραπάνω άλλαξα χτες, λίγες ώρες πριν μας αποχαιρετήσει το 2012 και το λογότυπο του site, έτσι ώστε να αποδειχθεί γούρικο και να μας πάει καλά η χρονιά  όπου ποδαρικό για το 2013, μας κάνει ως είθισται η Αγγλία με φουλ αγωνιστική δράση σε όλες τις κατηγορίες.

118 2 2,00
Η Κάρντιφ είναι μακράν η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση με μόλις μία ήττα στις τελευταίες 10 αγωνιστικές και δίκαια απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής. Προέρχεται από την εντός έδρας νίκη επί της Μίλγουολ με 1-0. Από την άλλη η Μπέρμπιγχαμ βρίσκεται οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, δεν είναι σε καλή κατάσταση με μόλις μία νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια ενώ έχασε εύκολα 3-1 από τη Μπόλτον το σάββατο. Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση, σήμερα θα έχει και σημαντικότατες απουσίες. Αναφέρομαι στον Ζίγκιτς, στον Λόβεγκραντς, Κινγκ, Ασάντε, Αμπρόουζ και Πάπα Μπούμπα Ντιοπ. Οι επιλογές για τον Κλαρκ έχουν ελαχιστοποιηθεί σε σημαντικό βαθμό μιας και το ρόστερ της Μπέρμπιγχαμ ούτως ή άλλως δεν είναι και ιδιαίτερα πλούσιο. Συνεπώς αν η Κάρντιφ εμφανιστεί σοβαρή και δεν έχει το μυαλό της στο κύπελλο, πρέπει να το πάρει το παιχνίδι. Υπο φυσιολογικές συνθήκες, δεν βλέπω να σηκώνει κεφάλι η Μπέρμπιγχαμ. Η απόδοση του διπλού πέφτει σε πολλές εταιρίες, λόγω των απουσιών της Μπέρμπιγχαμ.

153 2 1,55
Η Άρσεναλ δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση τις τελευταίες αγωνιστικές, μετά την πεντάρα κόντρα στη Ρέντινγκ ακολούθησε το Σάββατο μία εφτάρα επί της Νιουκάστλ αν και το σκορ διαμορφώθηκε στα τελευταία λεπτά εν τούτοις δεν παύει να είναι μία νίκη ψυχολογίας, μία νίκη που φτιάχνει το κλίμα και εν πάση περιπτώσει βάζει προς το παρόν κάτω από το χαλί την εντονότατη γκρίνια που υπήρχε στους Κανονιέρηδες με τον Βενγκέρ να αμφισβητείται εντόνως. Και μπορεί στην άμυνα να θυμίζει παιδική χαρά αλλά από τη μέση και μπροστά η Άρσεναλ βγάζει εύκολα φάσεις, όπως άλλωστε όλα τα χρόνια. Από την άλλη η Σαουθάμπτον που είναι οριακά κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού έχασε την ευκαιρία να πάρει ένα τεράστιο τρίποντο μέσα στην έδρα της Στόουκ όταν βρέθηκε να κερδίζει από το ημίχρονο με 1-3 και στο 2-3 να μένει η Στόουκ και με 10 παίχτες. Αλλά στο 90 ο Ζερόμ έκανε το τελικό 3-3. Η ισοπαλία αυτή σε συνδυασμό με τη νίκη της Γουίγκαν μέσα στην έδρα της Άστον Βίλα, οδήγησε τους Άγιους κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Νομίζω ότι με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο θα το καθαρίσει το παιχνίδι η Άρσεναλ δεδομένου ότι θα βρει το δρόμο για τα δίχτυα κόντρα σε μία άμυνα που έχει πολλά κενά. Συνεπώς και η επιλογή στα πολλά γκολ είναι επίσης καλή.

Καλή τύχη και πάλι καλή χρονιά