Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ (ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΤΟΥ CHL)

Έφτασε πλέον η πολυσυζητημένη μέρα της 5ης Δεκεμβρίου, όπου θεωρητικά το βράδυ θα σταματήσει η τοποθέτηση στοιχημάτων στις εταιρίες του διαδικτύου. Μένει να εξακριβωθεί τι θα γίνει με τις τράπεζες και αν αυτές θα μπλοκάρουν τα εμβάσματα. Ήδη αρκετές εταιρίες έχουν δηλώσει την αποχώρησή τους από την ελληνική αγορά, κάνω μία προσπάθεια να τις μαζέψω όλες και αν προλάβω θα ανεβάσω τη σχετική λίστα. Προσωπικά καλού κακού έχω απέσυρα τα λεφτά ξημερώματα Δευτέρας, παίζοντας άμυνα διότι ναι μεν έχω εμπιστοσύνη στην εταιρία αφού ακόμα δε με έχει ενημερώσει, αλλά όχι τόση στις ελληνικές τράπεζες.

Θεωρώ βέβαια δύσκολο να μπλοκάρουν από αύριο τα εμβάσματα, εκτίμησή μου είναι ότι θα δοθεί μία πίστωση χρόνου, σιωπηρά. Η κατάσταση παραμένει περίπλοκη, κυκλοφορεί σενάριο που θέλει και αυτές τις εταιρίες που σας έλεγαν κάποιοι ότι πήραν άδεια, όπως σας έγραφα από την πρώτη στιγμή ΔΕΝ είχαν άδεια, απλά πήραν ΑΦΜ, εν τέλει να αποχωρούν και αυτές από τον επόμενο μήνα. Θα το δούμε αυτό. Μην παίρνετε τίποτα ως δεδομένο.

Με όλες αυτές τις εξελίξεις το κουπόνι έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, έχουμε την τελευταία αγωνιστική των υπόλοιπων ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου στους περισσότερους η υπόθεση πρόκριση στη φάση των 16 φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει. Αστα δούμε αναλυτικά ανά όμιλο.

Στον 5ο όμιλο, Η Σαχτάρ είναι πρώτη με 10 βαθμούς, ακολουθεί η Γιουβέντους με 9 και η Τσέλσι με 7. Όμως λέγαμε ήδη από την προηγούμενη αγωνιστική με ένα Χ στο Σαχτάρ Γιουβέντους περνάνε αμφότερες στην επόμενη φάση και η Τσέλσι μένει εκτός. Ωραίο το σενάριο; Το οποίο ασπάζονται και οι εταιρίες, βγήκαν με το Χ κάτω από 2,00. Προφανώς όποιος το παίξει, δεν ξέρει από στοίχημα. Το λέω όσο πιο κυνικά μπορώ, ακόμα και αν μου έλεγαν ότι είναι στημένο, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, δεν θα το έπαιζα. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Άλλα λένε για φιλία του Αχμέτοφ με τον Αμπράμοβιτς, δισεκατομμυριούχοι αμφότεροι, άλλοι λένε ότι η Σαχτάρ έχει περάσει ήδη στην επόμενη φάση οπότε γιατί να σκοτωθεί να κερδίσει; Από την άλλη η Γιουβέντους, οι ιταλοί γενικότερα έχουν τον τρόπο να παίρνουν αυτό που θέλουν. Συνεπώς για μένα αξία έχει το διπλό της Γιουβέντους στο 4,00 που κυκλοφορεί, ή μάλλον στο 3,65 του ΟΠΑΠ καθώς πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Η Σαχτάρ όπου προέρχεται από το παιχνίδι παρωδία με το fair play που δεν τηρήθηκε, με τον Αντριάνο να σκοράρει ισοφαρίζοντας τη Νόρτζελαντ 1-1, στα καπάκια οι παίχτες της Σαχτάρ να κάθονται να φάνε το γκολ αλλά ο τελευταίος αμυντικός να κόβει τον παίχτη των δανών και στην επόμενη φάση να γίνεται το 2-1. Και εν τέλει να η Σαχτάρ να κάνει περίπατο 5-2. Για το άλλο παιχνίδι, στην κατάσταση που είναι η Τσέλσι του Μπενίτεθ, που θυμάστε τι έγραφα στο twitter. Είναι δυνατόν να διώχνει τον Ντι Ματέο που του έφερε και Τσάμπιονς Λιγκ από το πουθενά και του έσωσε μία χαμένη χρονιά, και να παίρνει τον αποτυχημένο Μπενίτεθ. Το κλίμα στο Στάμφορντ Μπρίτζ μόνο καλό δε θα είναι!! Συνεπώς δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε.

Στον 6ο όμιλο, Μπάγερν και Βαλένθια έχουν πάρει ήδη και μαθηματικά την πρόκριση για την επόμενη φάση έχοντας από 10 βαθμούς ενώ και η Μπάτε πήρε την 3η θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Ακόμα και αν σήμερα χάσει από τη Μπάγερν και η Λιλ κερδίσει τη Βαλένθια και την πιάσει στους έξι βαθμούς η Μπάτε υπερτερεί σε ισοβαθμία. Άρα απόλυτα αδιάφορος ο όμιλος και όλα έχουν ξεκαθαρίσει. Η Μπάγερν κατεβαίνει με βασικούς, οι γερμανοί δεν καταλαβαίνουν από αδιαφορία και τα σχετικά, θέλει τη νίκη=πρωτιά. Προφανές νομίζω ότι η Μπάγερν αν θέλει κερδίζει απόψε. Αλλά νόημα στο 1,25 του ΟΠΑΠ με πλεονέκτημα γκολ δεν υφίσταται. Για όσους έχουν ξεμείνει σε κάποια εταιρία ας ανοίξουν προβάδισμα της Μπάγερν στο Ασιατικό ή πιο απλά στο over. Το Λιλ Βαλένθια είναι μεγάλο no bet.

Στον 7ο όμιλο, η Μπαρτσελόνα έχει καθαρίσει την πρωτιά με 12 βαθμούς και Σέλτικ και Μπενφίκα να έχουν από 7 βαθμούς και να παλεύουν για τη δεύτερη θέση. Το πλεονέκτημα βέβαια το έχει η Σέλτικ καθώς αν νικήσει μέσα στη Σκωτία την αδιάφορη Σπαρτάκ Μόσχας θα πάρει την πρόκριση, καθώς δε νομίζω η Μπαρτσελόνα να χαριστεί μέσα στο Καμπ Νου στη Μπενφίκα. Επίσης ο Μέσι ψάχνει και δύο γκολ για να ξεπεράσει σε γκολ τον Μίλερ που έχει 86 μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος. Εδώ ο ΟΠΑΠ έχει βγει με τον άσσο της Σέλτικ στο 1,45 και έξω κυκλοφορεί στο 1,75-1,80(!!!!!). Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά με τους κυρίους εκεί στον ΟΠΑΠ. Στο 1,80 τον αγόραζα και έλεγα ευχαριστώ, διότι πολύ απλά εμείς θα χάσουμε ένα δελτίο και η Σέλτικ την πρόκριση. Σύνηθης η ατάκα μου. Η Σπαρτάκ δε θα κάτσει βέβαια να χάσει, θα παίξει ελέυθερα και αυτό την καθιστά επικίνδυνη. Αλλά εδώ που έφτασαν τα πράγματα, οι Κέλτες δε νομίζω να χύσουν την καρδάρα με το γάλα ειδικά από τη στιγμή που κέρδισε η Μπαρτσελόνα προ δύο αγωνιστικών. Συνεπώς άσσος.

Τέλος στον 8ο όμιλο, η Μάντσεστερ με τις ανατροπές της, έχει καθαρίσει την πρωτιά με 12 βαθμούς και η Γαλατασαράι με την Κλουζ να μάχονται για τη δεύτερη θέση, έχοντας και οι δύο από 7 βαθμούς με τους Τούρκους να έχουν το πλεονέκτημα λόγω της εκτός έδρας νίκης. Η Μπράγκα είναι παντελώς αδιάφορη και τελευταία και ως εκ τούτου θα παίξει για την τιμή των όπλων. Η Γαλατα από την άλλη θα τα δώσει όλα για τη νίκη πρόκριση με την Μπράγκα του Πεσέιρο να μην ενθουσιάζει με την απόδοση της. Προσέξτε όμως, η Γαλατά παίρνει την πρόκριση αν φέρει το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό που θα φέρει η Κλουζ. Δηλαδή αν οι Ρουμάνοι χάνουν 2-0 σε κάποια στιγμή του παιχνιδιού η Γαλατα καθίσταται αδιάφορη και ας χάσει 5-0, την πήρε την πρόκριση. Με απλά λόγια το διπλό της Γαλατα αποκτά αξία μόνο σε περίπτωση που η Κλουζ κερδίζει μέσα στο Ολντ Τράφορντ. Αν όμως χάνει δεν υπάρχει λόγος να σκοτωθεί για αυτό και παρατηρείται τελευταία μία πτώση της απόδοσης του 1Χ. Συνεπώς το κίνητρο λέει για διπλό για Γαλατα αλλά δεν αποκλείεται εν τέλει να βολευτεί ακόμα και με ήττα. Ο Σερ Άλεξ να πούμε ότι θα ξεκουράσει κάποιους παίχτες, θα παρατάξει ένα μίγμα βασικών/αναπληρωματικών.

Αυτά για σήμερα και τα λέμε πάλι αύριο.