Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ…. ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ

Ο Ρότσα και οι παίχτες του έχουν την ευκαιρία να γράψουν ιστορία και να επαναφέρουν τον Παναθηναϊκό στην ελίτ της Ευρώπης. Διότι η αλήθεια είναι ότι ο Φερέιρα με τις επιλογές τον έκανε να μοιάζει σαν το σάκο του μποξ στην Ευρώπη, μίκρυνε πολύ ως ομάδα, όλοι είχαν συμβιβαστεί με αυτό και οι πορείες στην Ευρώπη, τα μεγάλα διπλά, οι πραγματικά ένδοξες στιγμές ήταν απλά μακρινές αναμνήσεις.

Σήμερα στο Λονδίνο, ο Παναθηναϊκός επί της ουσίας δεν έχει να χάσει τίποτα, θέλει νίκη και μόνο νίκη για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Και φυσικά μόνο εύκολη δεν είναι η αποστολή κόντρα στην Τότεναμ. Ωστόσο, δε μπορεί κανείς να παραγνωρίσει το γεγονός ότι η ομάδα με τον Ρότσα στον πάγκο δείχνει αναγεννημένη, υπάρχει βελτίωση. Όχι ότι ξαφνικά έγινε υπερομάδα, αλίμονο, μην υπάρχουν οφθαλμαπάτες απλά λέμε ότι σε σχέση με αυτό το σκορποχώρι που θύμιζε η ομάδα στην επί Φερέιρα εποχή και στην καμένη γη που άφησε πίσω του ο Πορτογάλος τώρα έχει ένα πλάνο μία αγωνιστική ταυτότητα.

Ο Ρότσα αλλάζει, πολύ σωστά, το σύστημα σε 4-5-1. Με σφιχτό κέντρο εκεί που είναι το ατού της Τότεναμ. Καρνέζης λοιπόν κάτω από τα δοκάρια. Σειταρίδης, Βύντρα, Βελάσκες, Σπυρόπουλος η τετράδα της άμυνας. Σο και Βιτόλο δίδυμο των αμντικών χαφ λίγο πιο μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο ο Σισοκό, αριστερά ο Χριστοδουλόπουλος και δεξιά ο Μαυρίας ενώ στην κορυφή της επίθεσης μάλλον ο Τοτσέ. Παίζεται μία θέση στο κέντρο σε πιθανή χρησιμοποίηση του Ζέκα.

Από την άλλη ο Αντρέ Βίλας Μπόας, σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ θα δώσει ανάσες σε κάποιους βασικούς. Ο Μπέιλ είναι σίγουρα εκτός, όπως και οι Πάρκερ, Ασου Εκοτό και Καμπούλ που λείπουν καιρό ενώ από τον πάγκο θα ξεκινήσουν οι Ντέμπσει και Ντεμπελέ. Ο Φρίντελ θα είναι κάτω από τα δοκάρια, Γουόκερ, Κόκερ, Βερτόνγκεν και Νόουτον η τετράδα της άμυνας. Σαντρό και Χάντλστόουν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, τριάδα μπροστά τους με Λένον, Ταουνσέντ και Σίγκουρντσον ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Ντεφόε. Ο Βίλας Μπόας φαίνεται ενδιαφέρεται περισσότερο για το παιχνίδι του Σαββάτου με την Έβερτον, ίσως και η όλη παρουσία του Παναθηναϊκού να μην τον φοβίζει ιδιαίτερα.

Ο Παναθηναϊκός για να έχει ελπίδες για κάτι καλό, πρέπει πάση θυσία να βγάλει αναίμακτα το πρώτο ημίχρονο, αν πετύχει γκολ έχει καλώς και από εκεί και πέρα στο δεύτερο ημίχρονο να τα παίξει όλα για όλα. Πάμε σαν άλλοτε λοιπόν….