Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗΣ

Ξεκινάει σήμερα ο δεύτερος γύρος του Τσάμπιονς Λιγκ, μπαίνοντας στην 4η αγωνιστική. Προφανέστατα το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μονπελιέ μονοπωλεί το ενδιαφέρον όπου αν οι Πειραιώτες θέλουν να ελπίζουν σε πρόκριση είναι must win, το παιχνίδι. Το ότι στη Γαλλία πήγαμε με τον Ολυμπιακό και μας πλήρωσε δε σημαίνει ότι θα το κάνω απαραίτητα και σήμερα. Κάτι οι απουσίες του Ολυμπιακού κάτι ότι δεν με πείθει, εν τέλει το άφησα (προς το παρόν) στην άκρη. Θέλω να δω πως θα πάει το παιχνίδι, αν οι Γάλλοι για παράδειγμα επηρεαστούν από την ατμόσφαιρα στο Καραΐσκάκη και αναλόγως να πράξουμε στο live.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, έτσι όπως είδα την Άρσεναλ και στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ το Σάββατο αν καταφέρει και κρατήσει το μηδέν στην άμυνα θα είναι θαύμα. Από την άλλη όμως με τους παίχτες που διαθέτει από τη μέση και μπροστά μπορεί να το κάνει το γκολ. Συνεπώς το να σκοράρουν αμφότερες είναι μία καλή επιλογή.

Στον πρώτο όμιλο, για το Παρί Ντιναμό Ζάγκρεμπ, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά προφανώς χαώδης η διαφορά δυναμικότητας η ομάδα του Αντσελότι λογικά θα καλύψει και το χάντικαπ του ενός γκολ στον ΟΠΑΠ. Στο άλλο παιχνίδι με Ντιναμό Κιέβου και Πόρτο, κλείνω προς το Χ. Οι Ρουμάνοι θα τα παίξουν όλα για όλα, δυσκόλεψαν την Πόρτο και στο παιχνίδι στην Πορτογαλία. Αν βέβαια κάνουν το λάθος και ανοιχτούν θα το πληρώσουν. Η Πόρτο επί της ουσίας βρίσκεται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στον τρίτο όμιλο, έτσι όπως έχουν έρθει τα παιχνίδια η κατάσταση έχει γίνει αρκετά περίπλοκη. Επ ουδενί δεν περίμενα η φετινή Μάλαγα να πάει τρένο, να κάνει το απόλυτο 3 στα 3 στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά νομίζω ότι κάπου θα αρχίσει να ξεφουσκώνει. Παρά ταύτα η καλύτερη επιλογή είναι το no bet. Υπό άλλες συνθήκες στο άλλο παιχνίδι του ομίλου θα πήγαινα στο διπλό της Ζενίτ, αλλά πώς να το κάνω όταν η Ζενίτ τις πρώτες αγωνιστικές ήταν κάκιστη. Και σήμερα θα λείψει και ο Χουλκ ο οποίος δεν έχει προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα. Συνεπώς πάσο και εδώ.

Στον τέταρτο όμιλο, Σίτι και Ρεάλ είναι τα φαβορί με τις αποδόσεις να είναι αποτρεπετικές. Το παιχνίδι κόντρα στον Αίαντα για τη Σίτι είναι must win, αφού αν δεν κερδίσει όχι μόνο θα μείνει εκτός συνέχειας Τσάμπιονς Λιγκ αλλά είναι πιθανό να μείνει και εκτός Γιουρόπα Λιγκ, το οποίο μοιάζει ως εφιαλτικό σενάριο για τους Σίτιζενς. Στο Ρεάλ Ντόρτμουντ ουσιαστικά κρίνεται η πρώτη θέση στον όμιλο και η Ρεάλ όπως και να το κάνουμε έχει το προβάδισμα. Ο άσσος βέβαια στο 1,35 στον ΟΠΑΠ, ΔΕΝ εμπεριέχει καμία στοιχηματική αξία.

Καλή τύχη.