Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗΣ (CHAMPIONS LEAGUE)

Συνεχίζουμε με την 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου και σήμερα υπάρχουν ορατά φαβορί με τις αποδόσεις να είναι ανάξιες λόγου σε ορισμένα από αυτά. Θυμίζω ότι τις δύο πρώτες αγωνιστικές, είχαμε πολλές εκπλήξεις σπάσανε πολλά σημεία τα οποία είχαν φορτωθεί. Ας τα πάρουμε τα παχνίδια ένα προς ένα να δούμε τι έχουμε

100 Σπαρτάκ Μόσχας Μπενφίκα
Άσχημο το κλίμα στην Σπαρτάκ μετά και τη νέα ήττα από τη Σέλτικ, η καρέκλα του Εμέρι αρχίζει και τρίζει επικίνδυνα. Στο πρωτάθλημα προέρχεται από δύο κολλητές ήττες με Ανζί και ΤΣΣΚΑ και το αποψινό παιχνίδι έχει το χαρακτήρα τελικού αν η Σπαρτάκ θέλει να ελπίζει ότι μετά το Δεκέμβρη θα συνεχίσει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σαν να μην έφτανε η κακή αγωνιστική εικόνα των γηπεδούχων, υπάρχουν και σημαντικές απουσίες. Έτσι κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο τρίτος τερματοφύλακας ο Ρεμπρόφ καθ ότι είναι τραυματίας τόσο ο Ντίκαν όσο και ο Πεσιάκοφ. Η Μπενφίκα από την άλλη θέλει να μη χάσει απόψε ώστε να παραμείνει στο κυνήγι της δεύτερης θέσης δεδομένης της ήττας της Σέλτικ από τη Μπαρτσελόνα. Το Σ/Κ η Μπενφίκα δεν είχε υποχρεώσεις οπότε θα είναι ξεκούραστη στο αποψινό παιχνίδι, απουσίες σημαντικές δεν υπάρχουν οπότε πάμε με Χ2.

101 Γαλατασαράι Κλουζ
Η Γαλατασαράι την πάτησε την προηγούμενη αγωνιστική με τη Μπράγκα, όπου παρ ότι είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και την κατοχή εν τούτοις ηττήθηκε μέσα στο κατάμεστο Τουρκ Τέλεκομ Αρίνα με 2-0. Πλέον βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου και το αποψινό παιχνίδι κόντρα στην Κλουζ είναι must win. Η Γαλατα που έχει μείνει για τέσσερα σερί παιχνίδια χωρίς νίκη, την Παρασκευή ήρθε 3-3 με την Γκεντσλερ, ισοφαρίζοντας λίγα λεπτά πριν το τέλος με τον Μπαλτά εξ επαφής μετά από εκτέλεση κόρνερ. Εννοείται ότι πάλι θα είναι κατάμεστο το γήπεδο. Η Κλουζ λίγο έλειψε να κάνει την τέραστια έκπληξη κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουν. όπου αν και βρέθηκε να κερδίζει 1-0 χάρη σε γκολ του Καπετάνου εν τούτοις οι Κόκκινοι Διάβολοι έκαναν την ανατροπή και πέρασαν νικηφόρα από τη Ρουμανία. Στο πρωτάθλημα η Κλουζ με τις τρεις σερί ήττες, είδε τη διαφορά να πηγαίνει στο -13 από την πρώτη Στεάουα. Αρχίζουν και ζορίζουν τα πράγματα. Και πώς να εμπιστευτείς άραγε μία ομάδα που έχει ως επιθετικό τον βάλε ένα γκολ και ας πεθάνω Καπετάνο Καπετάνο;; Άσσος.

102 Λιλ Μπάγερν
Η Μπάγερν προέρχεται από την ήττα σοκ κόντρα στη Μπάτε Μπόρισοφ την προηγούμενη αγωνιστική και πλέον ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με 3 βαθμούς μαζί με τη Βαλένθια. Στη Γερμανία βέβαια κάνει πλάκα με οχτώ σερί νίκες, ενώ το Σάββατο σκόρπισε στους πέντε ανέμους τη Φορτούνα Ντίσελντροφ νικώντας τη 0-5. Αγωνιστικά δεν υπάρχουν νέα προβλήματα για τον Χάινκες, όπου το μόνο ουσιαστικό του πρόβλημα είναι ο Ρομπέν ό-που είναι άγνωστο το πότε θα επιστρέψει. Από την άλλη η Λιλ δεν είναι σε καλή κατάσταση, δε θυμίζει τη Λιλ προηγούμενων ετών, κάτι βέβαια που είναι λογικό διότι μιλάμε για μία αποδυναμωμένη ομάδα. Δύο ήττες μετρά στις δύο πρώτες αγωνιστικές και με κάκιστες εμφανίσεις. 1-3 από τη Μπάτε Μπόρισοφ και 2-0 από τη Βαλένθια. Μία από τα ίδια και στο πρωτάθλημα της Γαλλίας με μόλις δύο νίκες σε εννέα αγωνιστικές. Δε νομίζω η Μπάγερν να κάνει και άλλη γκέλα, οπότε πάμε με το διπλό. 1,45-1,50 κυκλοφορεί έξω. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά είναι από τα μικρά που παίζονται.

103 Μάντσεστερ Γ. Μπράγκα
Επιεικώς αστείος ο άσσος στο 1,20

104 Μπαρτσελόνα Σέλτικ
Εντάξει πάμε παρακάτω….

105 Μπάτε Μπόρισοφ Βαλένθια
Η Μπάτε Μπορ. έχει κάνει την έκπληξη σε αυτές τις δύο πρώτες αγωνιστικές και βρίσκεται στην κεφαλή του ομίλου. Όπως καταλαβαίνετε αυτό έχει δώσει άλλο αέρα στην ομάδα ενώ μέχρι και προ 10ημέρου έτρεχε ένα αήττητο 19 παιχνιδιών σε όλες τις διοργανώσεις. Η Βαλένθια από την άλλη δεν παρουσιάζει μία σταθερότητα στην απόδοσή της, την είδα και με τη Μπιλμπάο το Σ/Κ, με άμυνα που θύμιζε παιδική χαρά. Οι Βάσκοι προηγήθηκαν δύο φορές στο σκορ, αλλά οι νυχτερίδες στα χασομέρια πέτυχαν επική ανατροπή, αν και από το 67 η Μπιλμπάο έπαιζε με 10 παίχτες. Το παιχνίδι δεν είναι εύκολο για τη Βαλένθια, το διπλό βέβαια έχει τραβήξει τζίρο, οι Νυχτερίδες θα πάνε υποψιασμένες στη Λευκορωσία μετά το κάζο της Μπάγερν αλλά αν έρθει το διπλό, θα έρθει οριακά.

106 Νόρτζελαντ Γιουβέντους
Πολλά με λίγα το παιχνίδι, η Νόρτζελαντ είναι ο αδύναμος κρίκος του ομίλου. Δε μπορεί να φανεί ανταγωνιστική και η Γιουβέντους λίγο σοβαρά αν παίξει δεν θα έχει κανένα πρόβλημα για να πάρει την πρώτη της νίκη.

107 Σαχτάρ Τσέλσι
Πολύ αμφίρροπο παιχνίδι η Σαχτάρ τρέχει ένα εκπληκτικό αήττητο σερί, όπου στα τελευταία 33 επίσημα παιχνίδια έχει 30 νίκες και 3 ισοπαλίες ενώ από την άλλη και η πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει βρει ρυθμό και πέρασε εύκολα από την έδρα της Τότεναμ με 4-2. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ο όμιλος είναι πολύ ανοιχτός. Τσέλσι και Σαχτάρ είναι στην κορυφή με 4 βαθμούς ενώ η Γιουβέντους έχει δύο. Με δεδομένο ότι η Γιουβέντους θα κερδίσει τους ψαράδες της Νόρτζελαντ, θα πάει στους 5 και δεν αποκλείεται να έχουμε τριπλή ισοβαθμία. Το παιχνίδι μου έχει κάτσει για Χ.

Καλή τύχη.