Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πάνω που αρχίσαμε να μπαίνουμε σε ένα ρυθμό με την έναρξη των πρωταθλημάτων και να αποκτούμε μία πρώτη εικόνα, έρχεται το διάλειμμα με τις εθνικές ομάδες για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014. Μιλάμε για πρεμιέρα των ομίλων της προκριματικής φάσης, με τις περισσότερες ομάδες να έχουν νέα πρόσωπα, νέα φιλοσοφία μετά και το Euro που μας πέρασε όπερ και σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε προσεχτικοί και φειδωλοί με τα πονταρίσματά μας.

218 2 1,85
Η Εθνική μας κληρώθηκε σε βατό όμιλο και πιο συγκεκριμένα στον 7 όμιλο και ξεκινάει τις υποχρεώσεις της από τη Λετονία. Την οποία Λετονία είχαμε αντιμετωπίσει και στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2010 αλλά και στα προκριματικά για το Euro 2012. Η εθνική μας θα παρουσιαστεί με νέα πρόσωπα σε αυτή την προσπάθεια αλλά και με νέο σύστημα καθ ότι ο Φενάντο Σάντος φαίνεται να αφήνει το 4-3-3 και να γυρνάει στο πιο ορθολογικό κατά την άποψή μου 4-4-2. Λέω πιο ορθολογικό διότι στο 4-3-3 η εθνική μας δεν έχει τα χαφ για να αντεπεξέλθει με επιτυχία σε αυτό το σύστημα. Έτσι κάτω από τα δοκάρια μετά την απόσυρση του κατ ευφημισμόν τερματοφύλακα Χαλκιά θα δούμε τον Ορέστη Καρνέζη, στην άμυνα τον Σπυρόπουλο, τον Παπασταθόπουλο, τον Κυρ. Παπαδόπουλο και τον Τοροσίδη. Σε ρόλο αμυντικών χαφ τους Κατσουράνη και Τζιόλη (ακόμα υπάρχει ως ποδοσφαιριστής;) ενώ στα άκρα θα αγωνιστούν ο Μανιάτης με τον Φορτούνη. Στην επίθεση ο Γκέκας θα έχει ως παρτενέρ έναν εκ των Μήτργλου ή Σαμαρά. Καλή η 11αδα της εθνικής μας αλλά αδυνατώ να κατανοήσω το γεγονός ότι ο Τζιόλης παίρνει φανέλα βασικού αντί να μπει ο Μανιάτης στα αμυντικά χαφ. Επίσης ο Μήτρογλου εκτιμώ ότι θα είναι πιο χρήσιμος στο στυλ παιχνιδιού απ ότι ο Σαμαράς, που προέρχεται και από τραυματισμό. Η Λετονία από την άλλη την έχουμε δει όπως προείπαμε τα τελευταία χρόνια στα προκριματικά αρκετές φορές και η αλήθεια είναι ότι παραμένει μία μετριότατη ομάδα που δεν είναι κάτι το σπουδαίο. Και σε αυτή τη φάση των προκριματικών δεν νομίζω ότι έχει να ελπίζει σε κάτι. Και επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, πάμε με το διπλό της εθνικής μας, που είτε αρέσει είτε όχι έχει αποδείξει ότι έχουμε ανέβει επίπεδο. Αυτό φυσικά από μόνο του δεν αρκεί αλλά συγκρίνοντας τις δύο ομάδες, νομίζω ότι το διπλό είναι μία καλή επιλογή. Αλλά δεν αναμένω να έρθει εύκολα καθ ότι μιλάμε για πρεμιέρα του ομίλου με ότι αυτό συνεπάγεται για ένα εκτός έδρας παιχνίδι.

233 2 1,80
Έχω αναφερθεί κατά το παρελθόν για την εξαιρετική φουρνιά ποδοσφαιριστών που απαρτίζουν την εθνική ομάδα του Βελγίου, όπως ο παιχταράς Αζάρ, ο Μιραλάς, ο Βίτσελ, ο Ντεμπελέ που πέτυχε εκπληκτικό γκολ στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Τοτεναμ το σάββατο, ο Ντεφούρ, ο Λουκάκου και αρκετοί άλλοι. Θεωρώ ότι έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες για να κάνουν την υπέρβαση οι κόκκινοι διάβολοι. Ο όμιλος που έχουν κληρωθεί δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολος με Σκωτία, Σερβία, Κροατία, Σκόπια και φυσικά την Ουαλία. Από την άλλη η Ουαλία που έχει να βρεθεί σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης από το Μουντιάλ του 1958 στη Σουηδία, δηλαδή πάνω από μισό αιώνα, συνεχίζει τη φθίνουσα πορεία και κάθε άλλο παρά εντυπωσιάζει με την πορεία της. Και σαν να μην έφτανε η μετριότατη εικόαν που παρουσιάζει ο Κόλεμαν σήμερα με το καλημέρα θα έχει και σημαντικές απουσίες. Εκτός είναι ο Μπέλαμι, ο Λέντλι, ο Χενέσει, ο Γκροφτς, ο Βάγκαν και ο Κόλινς. Η Ουαλία ότι ποιοτικότερο διαθέτει είναι ο Μπέιλ με τον Ράμσει που παίζουν στην τριάδα πίσω από το φορ και απ αυτούς εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό και το παιχνίδι της Ουαλίας. Η απόδοση του διπλού πέφτει εδώ και μέρες, έχει πέσει κάτω και από το 1,80 του ΟΠΑΠ, που δεν αποκλείω να το ρίξει μέσα στη διάρκεια της ημέρας. Ενώ στην Ασία είχαμε και αλλαγή στο line από το -0,5 στο -0,75 για το Βέλγιο. 

Καλή τύχη.