Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ PRIMERA DIVISION by BetSecret (ΜΕΡΟΣ Δ)

ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ (15η)
Σώθηκε την τελευταία αγωνιστική στα τελευταία λεπτά, χάρη στο γκολ του Ταμούδο κόντρα στη Γρανάδα αν θυμάστε. Ο Σαντοβάλ αποχώρησε και τον διαδέχθηκε στον πάγκο ο Πάκο χέμεθ. Στα ταμεία δεν υπάρχει ούτε σάλιο και η Βαγιεκάνο έχει αποδυναμωθεί αισθητά. Έχουμε και λέμε, αποχώρησαν ο Ταμούδο για την Πατσούκα, ο εκπληκτικός Μίτσου για τη Σουόνσι, ο κίπερ Γιοελ επέστρεψε στην Ατλέτικο, ο Αρίμπας πήγε στην Οσασούνα και ο Αρμεντέρος επέστρεψε στη Σεβίλλη καθώς έληξε ο δανεισμός του ενώ και ο Ντ. Κόστα επέστρψε στην Ατλέτικο καθώς επίσης έληξε ο δανεισμός του. Οι προσθήκες δεν λένε κάτι και η χρονιά προμηνύεται δύσκολη για τους Μαδριλένους. Θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού.

ΣΑΡΑΓΟΣΑ (16η)
Και ενώ στις αρχές του χειμώνα ήταν στον πυθμένα της βαθμολογίας και όλοι την είχαμε ξεγράψει, η απόλυση του Αγκίρε και η πρόσληψη του Χιμένεθ στον πάγκο άλλαξε το σκηνικό. Έκανε ένα εκπληκτικό come back και κατάφερε και σώθηκε. Ο Χιμένεθ συνεχίζει στον πάγκο, αναμένοντας μία επίσης πολύ δύσκολη χρονιά. Έχασε και βασικά στελέχη όπως ο Λαφίτα , ο Ρ. Μίκαελ και ο Λουις Γκαρσία. Από τις προσθήκες ξεχωρίζει μόνο αυτή του Ρομαρίκ από τη Σεβίλλη. Όπως προείπα δύσκολη η σεζόν για τη Σαραγόσα, μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού μέχρι τέλους.

ΓΡΑΝΑΔΑ (17η)
Από την αρχή της χρονιάς, έπαιζε με τη φωτιά αλλά εν τέλει δεν κάηκε και παρέμεινε στην κατηγορία. Προσλήφθηκε ο Χουαν Αντόνιο Ανκέλα αντι του Αμπέλ Ρεσίνο ενώ στο μεταγραφικό παζάρι κινήθηκε δυναμικά χάρη στην υποστήριξη της «μαμάς» Ουντινέζε. Απέκτησε αρκετούς καλούς παίχτες με αποκορύφωμα τον Ελ Αράμπι για τον οποίο δαπανηθηκε το ποσό των 5 εκατ. Ευρώ και έγινε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας. Μεταξύ άλλων που ήρθαν ξεχωρίζουν ο Φλορο Φλόρες από την Ουντινέζε, ο πολύ καλός κίπερ της Σανταντέρ Τόνιο, ο Ιρινέι από τη Μπέτις και ο Ορεγιάνα από τη Θέλτα που έκανε εξαιρετική χρονιά. Στον αντίποδα, επέστρεψαν στις ομάδες τους κάποιοι δανεικοί που όμως ήταν βασικοί όπως ο Χέιχο, ο Ούτσε, ο Χάρα και ο Μάρτινς. Το ισοζύγιο βγαίνει έστω και οριακά θετικό και νομίζω ότι μπορεί ά να γλιτώσει τον υποβιβασμό και να κάνει πολλές κηδείες....

ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ (1η Β’)
Επέστρεψε εκεί όπου ανήκει η Λα Κορούνια στην Πριμέρα, αλλά τα πράγματα μόνο εύκολα δε θα είναι καθ ότι έχει αποδυναμωθεί σε σχέση με πέρσι και λεφτά για ανξιόλογες μεταγραφές δεν υπάρχουν. Έχουμε και λέμε, έφυγε ο παιχταράς Γκουαρδάδο που όπως πολλές φορές είχα γράψει πέρσι ήταν πολυτέλεια για μία ομάδα σαν τη Λα Κορούνια να έχει ένα τέτοιο παίχτη, έφυγε και ο Λασάντ που πέρσι είχε πετύχει 14 γκολ και ο καλός στόπερ Κολότο. Από αυτούς που ήρθαν δεν μπορώ να πω ότι ξεχωρίζει ιδιαίτερα κάποιος. Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για τη Λα Κορούνια.

ΘΕΛΤΑ (2η Β’)
Χωρίς να έχει σταθερή απόδοση καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς εν τούτοις η Θέλτα πήρε τη δεύτερη θέση και επέστρεψε μετά από πέντε χρόνια στην Primera Division. Είναι πάνω κάτω η ίδια ομάδα με πέρσι υπό την έννοια ότι κράτησε τον κορμό της και επί της ουσίας η μόνη απώλεια που πονάει είναι αυτή του Ορεγιάνα που επέστρεψε στη Γρανάδα. Ενδεκαδάτες μεταγραφές αυτή του κίπερ Χάβι Βάρα από τη Σεβίλλη και του Φερνάντες από τη Βελέζ. Στον πάγκο έχει τον Πάκο Ερέρα ο οποίος είναι καλός προπονητής, ξέρει να κοουτσάρει. Δύσκολη χρονιά, από τα φαβορί για τον υποβιβασμό.

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ (3η Β’)
Η τρίτη της παρέας που ανέβηκε στα σαλόνια της Πριμέρα, επικρατώντας στα πλέι οφ της Κόρδοβα. Έκανε πολύ καλό δεύτερο γύρο και πλέον αρχίζουν τα δύσκολα, τα πολύ δύσκολα. Έχασε δύο βασικά της στελέχη στη μεταγραφική περίοδο τον Σίσι που πήγε στην Οσασούνα και τον Νιουθετ που πήγε στη Λας Πάλμας ενώ αυτοί που ήρθαν δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Από τα φαβορί για τον υποβιβασμό.


Με την εγκυρότητα του
Betsecret.net