Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕ ΣΙΣΟΚΟ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ

Εξαιρετική εμφάνιση του Παναθηναϊκού στη Σκωτία όπου ουσιαστικά με το 2-0 καθιστά τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ τυπική διαδικασία. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι ήταν πολλά επίπεδα πάνω από τη Μαδέργουελ, όπου όπως έγραφα και χτες αν δεν είχαν υποβιβάσει τη Ρέιντζερς δεν θα έβλεπε σεντόνι ούτε με κιάλια. Μία κλασική σκωτσέζικη ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων, που όσο και αν ήθελε δε μπορούσε. Για αυτό και έλεγα χτες ότι η κλήρωση με τη Μαδέργουελ ήταν ότι το καλύτερο μπορούσε να τύχει για τον Παναθηναϊκό, όπερ και εγένετο.

Σε τρία σημεία θα ήθελα ως επί το πλείστον να σταθώ. Πρώτον, ο Παναθηναϊκός έσωσε οικονομικά τη χρονιά κάτι που σημαίνει ότι οι παίχτες θα πληρωθούν στην ώρα τους άρα δεν θα έχουμε τα περσινά προβλήματα ενώ είναι πολύ πιθανό να έχουμε και μία ακόμα μεταγραφή. Επίσης μετά την πρόκριση, εκτιμώ ότι θα ανέβουν και οι εισφορές στην Παναθηναϊκή συμμαχία αλλά και τα διαρκείας άρα μία πρόσθετη οικονομική ανάσα για την ΠΑΕ.

Δεύτερον είναι πολυτέλεια να έχει έναν αμυντικό σαν τον Μπουμσόνγκ, ο οποίος έμεινε με μείωση αποδοχών και φαίνεται να δένει εξαιρετικά με τον Βελάσκες ο οποίος έδειξε καλά στοιχεία.

Τρίτον ο Σισοκό έδειξε πραγματικά εκπληκτικά στοιχεία, φάνηκε ότι μπορεί από μόνος του να πάει τον παναθηναϊκό σε άλλο επίπεδο. Για να το πω απλά, φάνηκε ότι ξέρει μπάλα. Θα μου πείτε ότι ήταν μόλις το πρώτο παιχνίδι άρα ας μην βιαζόμαστε, συμφωνώ αλλά ο παίχτης που ξέρει μπάλα φαίνεται. Αλλά φυσικά θα περιμένουμε να τον δούμε και στα σοβαρά παιχνίδια, διότι ναι μεν το παιχνίδι με τη Μαδέργουελ ήταν κομβικής σημασίας για τον Παναθηναϊκό αλλά κατέληξε να είναι φιλικό προετοιμασίας.

Κατά τα άλλα, ο Τοτσέ ως συνήθως σπαταλούσε τις ευκαιρίες ενώ ο Φορναρόλι που μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Χριστοδουλόπουλου που ήταν εξαιρετικός, σε μία καλή ευκαιρία όπου θα μπορούσε άνετα από το ύψος της μικρής περιοχής να κάνει το 3-0 έστειλε τη μπάλα στην εξέδρα. Νομίζω ότι είναι καλύτερο να τον δούμε, να πάρει παιχνίδια και λογικά στο ΟΑΚΑ θα ξεκινήσει βασικός. Πάντως χειρότερος από τον Τοτσέ δε γίνεται να είναι.

Ο Μαρίνος επίσης αντεπεξήλθε πολύ καλά στο ρόλο του αμυντικού χαφ ενώ και ο Μαυρίας που πέτυχε το γκολ, μπαίνοντας ως αλλαγή, δείχνει να έχει αποκτήσει την ωριμότητα που πρέπει και προσθέτει έναν ευχάριστο πονοκέφαλο στο Φερέιρα.

Και μιας και είπα Φερέιρα και επειδή χτες, ως συνήθως, ήμουν επικριτικός μαζί του, δε γίνεται να μην παραδεχθώ ότι οι μεταγραφές τουλάχιστον του Βελάσκες και του Σισοκό φαίνεται να είναι εξαιρετικές, αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς. Και καλό είναι οι φυλλάδες και οι δημοσιογράφοι να αφήσουν στην άκρη τα διθυραμβικά λόγια.