Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Ξεκινάει σήμερα η φάση των 8 του Euro 2012, με το παιχνίδι της Τσεχίας με την Πορτογαλία. Με το νικητή να διασταυρώνεται με το νικητή του ζευγαριού Γαλλία Ισπανία.

Η Τσεχία χωρίς να εντυπωσιάσει και τελείως απρόσμενα πήρε την πρώτη θέση του ομίλου και βρέθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Αυτό δεν αλλάζει βέβαια την άποψή μου για την Τσεχια, δεν τη θεωρώ κάτι το ιδιαίτερο και σίγουρα δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος, όπως ας πούμε της ομάδας του 1996 όπου έφτασε στον τελικό έχοντας αποκλείσει πάλι στα προημιτελικά την Πορτογαλία. Η ιστορία όμως δύσκολα θα επαληθευτεί. 

Η Πορτογαλία εντυπωσίασε στη φάση των ομίλων και πήρε δικαιότατα την πρόκριση αν και στο παιχνίδι με τη Δανία έκανε τα εύκολα δύσκολα. Ήδη από το πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Γερμανία φάνηκε ότι η Πορτογαλία κατέβηκε με μεγάλες βλέψεις στη διοργάνωση, έστω και αν αυτή η ομάδα παίζει χωρίς επιθετικό. Διότι ο Πόστιγκα όπως και να το κάνουμε δεν είναι το σέντερ φορ κλάσης που θα επιθυμούσε και ο ίδιος ο Κρ. Ρονάλντο να έχει. Παρά ταύτα, στο παιχνίδι με τη Γερμανία ήταν εξαιρετική, έχασε στις λεπτομέρειες με γκολ του Γκόμεζ, αφού πρώτα είχε σπαταλήσει σπουδαίες ευκαιρίες. Τα έκανε όλα σωστά σε εκείνο το παιχνίδι. Με τη Δανία ενώ προηγήθηκε με 2-0 στο 36 και φάνηκε να καθαρίζει το παιχνίδι, στο 41 ο Μπέντνερ κάνει το 2-1. Εν συνεχεία, ο Κρ. Ρονάλντο στο δεύτερο ημίχρονο χάνει τα άχαστα, δύο τετ α τετ που για τη κλάση του δε χάνονται και επαληθεύτηκε εν μέρει ο άγραφος κανόνας του ποδόσφαιρου και στο 80 ο Μπέντνερ κάνει το 2-2. Ευτυχώς όμως ο Βαρέλα στο 87 κάνει το 3-2 και επί της ουσίας δίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Στο τελευταίο παιχνίδι με την Ολλανδία πάλι ήταν καλή και σφράγισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Όπως και να το κάνουμε υπάρχει ποιοτική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες και εύκολα ή δύσκολα η Πορτογαλία θα πάρει την πρόκριση. Πάμε δυνατά στο διπλό.