Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Μια από τα ίδια για την εθνική μας, πάλι ένα καταστροφικό πρώτο ημίχρονο και μόλις στο έκτο λεπτό το σκορ ήταν ήδη 0-2. Να ναι καλά ο Χαλκιάς δηλαδή, αυτός ο παλαίμαχος που δήθεν τραυματίστηκε και ζήτησε αλλαγή. Αφού πρώτα είχε δεχθεί δύο γκολ που στοίχισαν από την εθνική μας τις ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση. Είναι τόσο…. Να μην τον χαρακτηρίσω που δεν είχε (ξέρετε τι) να τιμήσει τη φανέλα με το εθνόσημο αλλά σαν ποντίκι όταν βουλιάζει το καράβι πήδηξε από το καράβι την ώρα που βούλιαζε. Εν πάση περίπτωση ο Χαλκιάς αποτελεί πλέον παρελθόν. 

Κατά τα άλλα, η διαιτησία μας έστησε στα δύο μέτρα, διότι αν είχε γίνει το 2-1 στα τέλη του α ημιχρόνου, σε ένα κομβικό σημείο του παιχνιδιού τότε τα πάντα θα μπορούσαν να είχαν γίνει. Μείωσε ο Γκέκας εκμεταλλευόμενος το τραγικός λάθος του Τσεχ σε 2-1 αλλά παρά την πίεση της εθνικής μας δεν έγινε το 2-2. Και με βάση την ισοπαλία στο άλλο παιχνίδι, πλέον για να προκριθούμε πρέπει να νικήσουμε τη Ρωσία. Μοιάζει ανέφικτο με βάση την εικόνα των ομάδων, μπάλα όμως είναι και γυρίζει. Ρεαλιστικά όμως αν η εθνική δείξει μία από τα ίδια φοβάμαι μήπως μετρήσουμε πολλά.

110 2 1,85
Η Δανία έκανε την μεγάλη έκπληξη την πρώτη αγωνιστική νικώντας 1-0 την Ολλανδία, που όσες φορές και να δω δεν μπορώ να το πιστέψω. Τυχερή η νίκη με τους Ολλανδούς να χάνουν πολλές ευκαιρίες, κλασικές ευκαιρίες αλλά η μπάλα να μη θέλει να τους κάνει το χατίρι. Η αρχική μου εκτίμηση για τους Δανούς δεν έχει αλλάξει, είναι ο αδύναμος κρίκος του ομίλου και παίζει με μία Πορτογαλία όπου κόντρα στη Γερμανία ήταν εκπληκτική. Ήταν η ευχάριστη έκπληξη ασχέτως του αν την είχα κοντράρει. Είχε τις ευκαιρίες να πάρει το παιχνίδι, είχε δύο δοκάρια αλλά κόντρα στη Γερμανία αυτές τις ευκαιρίες πρέπει να τις κάνεις γκολ. Δεν πρέπει να τις σπαταλάς. Πλήρωσε αυτό που είχα επισημάνει και στο αφιέρωμα ότι η Πορτογαλία δεν έχει επιθετικό. Ο τελευταίος επιθετικός που θυμάμαι ήταν ο Παουλέτα. Δε γίνεται να παίζεις με τον Πόστιγκα μπροστά. Αλλά η γενικότερη εικόνα της ήταν πάρα πολύ καλή, ειδικά μετά το γκολ που δέχθηκε, το τελευταίο τέταρτο ήταν εφιαλτικό για τη Γερμανία. Αν παρουσιαστεί το ίδιο καλή και κόντρα στη Δανία, νομίζω ότι θα το πάρει το παιχνίδι. Διπλό λοιπόν.

111 1 2,75 Χ 3,20
Όταν μία ομάδα πιστεύεις ότι θα φτάσει ψηλά την ακουλουθείς. Η Ολλανδία για μένα έχει όλες τις δυνατότητες να πάρει την πρόκριση και να συνεχίσει. Έχει πολύ ποιότητα το ρόστερ της και όπως είπαμε και πιο πριν εκ τύχης ηττήθηκε από τους Δανούς. Ίσως και να υποτίμησαν και τους Δανούς και το πλήρωσαν και πλέον αν κερδίσει η Πορτογαλία είναι με την πλάτη στον τοίχο. Ο Φαν Μάρβεικ αποδείχθηκε πολύ λίγος ως προπονητής αφού οι αλλαγές που έκανε ήταν τελείως καθυστερημένες. Ο Χούντελααρ έπρεπε να είχε μπει στο παιχνίδι πολύ νωρίτερα. Από την άλλη η Γερμανία που ήταν μετριότατη στο παιχνίδι με την Πορτογαλία και πήρε μία νίκη που δεν την άξιζε. Όπως έγραφα και στο αφιέρωμα διαφωνώ με αυτούς που πιστεύουν ότι η Γερμανία θα κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης. Ο κορυφαίος παίχτης στο παιχνίδι με την Πορτογαλία ήταν ο Χούμελς όπου έσωσε την άμυνα της Γερμανίας από δύσκολες καταστάσεις. Άλλο βέβαια να έχεις να αντιμετωπίσεις τον Φαν Πέρσι και άλλο τον Πόστιγκα. Αν η Ολλανδία κρατήσει στα μετόπισθεν και κυρίως δεν χάσει πάλι τόσες ευκαιρίες και παρουσιαστεί στοιχειωδώς εύστοχη μπορεί ακόμα και να πάρει το παιχνίδι. Διότι με την άμυνα που έχει η Γερμανία μπορεί να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Η επιλογή μου λοιπόν στο 1Χ.

Καλή τύχη.