Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ Α ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΟΥ Β ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ


Ανάμεικτα συναισθήματα μας άφησε η ισοπαλία της εθνικής μας με την Πολωνία. 1-1 το τελικό σκορ. Στο α' ημίχρονο η εμφάνιση ήταν τραγική, έμοιαζε με ομάδα δίχως αρχή μέση και τέλος. Οι παίχτες μας, αδυνατούσαν να αλλάξουν πάσα στο μισό μέτρο, δημιουργία μηδέν και πολλά λάθη στην άμυνα. Για μαχητικότητα, πάθος, τσαγανό ούτε λόγος. Επί της ουσίας η ομάδα είχε γίνει έρμαιο στις ορέξεις των Πολωνών. Και μέσα σε όλα αυτά η Πολωνία προηγείται 1-0 με τον Λεβαντόφσκι και στο 44' έρχεται και η αποβολή του Παπασταθόπουλου και έδεσε το γλυκό. Άδικη η αποβολή, προφανέστατα ο Ισπανός ρέφερι ήθελε να σπρώξει την συνδιοργανώτρια Πολωνία. 

Με την έναρξη του β' ημιχρόνου, ο Σάντος βάζει μέσα τον Σαλπιγγίδη που έμελλε να αλλάξει την εικόνα του παιχνιδιού στη θέση του ανύπαρκτου Νίνη. Εκείνη την ώρα γράφω στο twitter, ότι η άμυνα της Πολωνίας δεν είναι να την εμπιστεύεσαι αρκεί ο Σάντος να αφυπνίσει τους παίχτες. Όπερ και εγένετο. Είδαμε μία τελείως διαφορετική ομάδα, καμία σχέση με την εικόνα του α' ημιχρόνου. Οι παίχτες μπήκαν μέσα για να δώσουν απαντήσεις. Βγάλανε πάθος, πιστέψανε ότι μπορούνε και στο 52' ο Σαλπιγγίδης φέρνει το μας στα ίσια. Ψυχρολουσία για τους Πολωνούς όπου στο 70' μετά από έξοχη μπαλιά του Φουρτούνη που είχε περάσει λίγα λεπτά πριν στο παιχνίδι, ο Σαλπιγγίδης κερδίζει το πέναλτι και την αποβολή του Σέζνι αλλά ο Καραγκούνης νικήθηκε από τον Τίτον. Παρέμεινε έτσι το 1-1 αλλά πάλι στο 77' ο Σαλπιγγίδης βρίσκει δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώνεται κακώς ως οφ σάιντ.

Αναμφίβολα οι αλλαγές του Σάντος αποδείχθηκαν σωστές, ο Σαλπιγγίδης ήταν ο παίχτης που άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού ενώ γενικότερα οι παίχτες ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο. Και καταλήγοντας θα έλεγα ότι η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου αφήνει πολλές υποσχέσεις για την συνέχεια. Αντίθετα η τραγική εμφάνιση του α ημιχρόνου μας βάζει σε σκέψεις και ας ελπίσουμε ότι ήταν απλά μία κακή παρένθεση.