Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίχτες που το πάλεψαν, τίμησαν το εθνόσημο και αν δείχναμε περισσότερη προσοχή μετά το 1-1 και δεν δεχόμασταν άμεσα το 2-1 θα μπορούσαμε να είχαμε ενδεχομένως και μία καλύτερη τύχη. Σαφέστατα καλύτερη η Γερμανία που μας είχε μονίμως υπό ασφυκτική πίεση, μας σφυροκοπούσε ανηλεώς ειδικά στο α ημίχρονο αλλά δεν περίμενα και κάτι διαφορετικό. Σίγουρα η απουσία του Καραγκούνη ήταν εμφανέστατη και πάντα θα έχω την αμφιβολία για το αν θα βλέπαμε διαφορετικό παιχνίδι με τον Καραγκούνη στην 11αδα.

Εντύπωση πάντως μου έκανε και το έγραψα και στο twitter, πως κάποιοι στο ημίχρονο ασκούσαν κριτική στους παίχτες γιατί έπαιζαν τόσο πίσω. Τι περίμεναν ακριβώς; Να βγαίνανε μπροστά και να έπαιζαν σαν τη γάτα με το ποντίκι τη Γερμανία; Προφανέστατα δε γίνεται να παίζεις τόσο πίσω αλλά πρακτικά ήταν δύσκολο να μη γίνει κάτι τέτοιο. Συνεπώς ας μην ήμαστε αυστηροί στην κριτική μας. 

Στοιχηματικά μιλώντας, όπως θα είδατε στις προτάσεις στο twitter, πιάσαμε το over 10 κόρνερ και anytime scorer τον Σαλπιγγίδη. Σήμερα συνεχίζουμε με το Ισπανία Γαλλία.

126 Χ 3,40 2 4,35
Αρχικά δε θεωρώ τόσο εύκολο το παιχνίδι για την Ισπανία όσο  μαρτυρούν οι απόδοσεις και για αυτό θα πάω κόντρα στο ρεύμα. Τη γνώμη μου για τη Γαλλία την έχω εκφράσει από την αρχή της διοργάνωσης, πιστεύω ότι έχει το πληρέστερο ρόστερ στη διοργάνωση με τεράστιο βάθος πάγκο ειδικά στο χώρου του κέντρου. Στον όμιλο με Αγγλία, Ουκρανία και Σουηδία ήταν μία έτσι μία αλλιώς. Στο παιχνίδι με την Αγγλία παγιδεύτηκε στη διπλή ζώνη άμυνας των Άγγλων και έμεινε στο 1-1. Στο παιχνίδι με την Ουκρανία ήταν αρκετά καλή και νίκησε εύκολα 2-0 ενώ με τη Σουηδία έκανε το χειρότερό της παιχνίδι και δίκαια ηττήθηκε με 2-0, από την αδιάφορη Σουηδία. Το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στους αδιάφορους Σκανδιναβούς, με προβλημάτισε μιας και περίμενα η Γαλλία να καθάριζε εύκολα το παιχνίδι και να έπαιρνε την πρόκριση ως πρώτη τον όμιλο και να έπεφτε πάνω στην Ιταλία. Διάβασα κάπου ως σκέψη ότι η Γαλλία ίσως και να ήθελε την Ισπανία, συνεπώς δεν ήθελε τη νίκη με τη Σουηδία. Δεν την ενστερνίζομαι ως σκέψη, έχω αντίθετη άποψη. Το κλίμα διαταράχθηκε πάντως μιας και έγινε ένα μικροεπεισόδιο στα αποδυτήρια μετά το παχνίδι ανάμεσα στον Νασρί και τον Μπερν Αρφά.

Σίγουρα η Ισπανία είναι το φαβορί, με το εκπληκτικό passing game όπου πέρασε με σβηστές τις μηχανές από τον όμιλο με Ιταλία, Ιρλανδία και Κροατία χωρίς να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα. Ξεκίνησε με το 1-1 κόντρα στην Ιταλία όπου αν και καλύτερη ίσως και να βολεύτηκε με το Χ και με τον Ντελ Μπόσκε να βλέπει όνειρο κατεβάζοντας 11αδα χωρίς φορ. Στη συνέχεια ξέσπασε κόντρα στην Ιρλανδία νικώντας τη με 4-0, κάλλιστα το σκορ θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερο ενώ κόντρα στην Κροατία κινδύνεψε πολλές φορές με τον Κασίγιας να σώζει τους Ιβηρες και με τον Ναβας να χτυπά στο 88 και να παίρνει τη νίκη.

Η προϊστορία δείχνει ότι στα πέντε τελευταία παιχνίδια οι Γάλλοι μετράνε τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία. Ελπίζω η προϊστορία να συνεχιστεί και απόψε. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και για 1,70 ο άσσος. Παίζω και απόδοση.

Στα ειδικά στοιχήματα:

Πρόκριση Γαλλία (3,25)

Κόρνερ Over 10 (1.60)

Anytime scorer Τόρες (2,50)

Anytime scorer Νασρί (7,00)

Anytime scorer Μπενζεμά (4,00)

Κάρτες Under 4.5 (1.83)

Καλή τύχη.