Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Σε ένα ακόμα βαρετό παιχνίδι στο Euro, η Ισπανία πήρε τελικά την πρόκριση στα πέναλτι με 4-2 έναντι της Πορτογαλίας. Η Πορτογαλία το πάλεψε στο 90λεπτο, σε πολλά σημεία του παιχνιδιού ήταν πολύ καλύτερη από την Ισπανία που ναι μεν είχε την κατοχή και το passing game αλλά από ουσία τίποτα. Έγραφα και χτες ότι η Πορτογαλία δεν θα έχει την πολυτέλεια να σπαταλήσει ευκαιρίες όπως έκανε στα άλλα παιχνίδια. Μοιραίος παίχτης αποδείχθηκε ο Κρ. Ρονάλντο, αν και ηγέτης της ομάδας, σε καταπληκτική αντεπίθεση στο 90, όταν βρέθηκε απέναντι στον Κασίγιας έστειλε τη μπάλα στην εξέδρα. Στην παράταση η Πορτογαλία κατάρρευσε και με το ζόρι κράτησε το 0-0 και το παιχνίδι οδηγήθηκε στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι. Και όλοι φυσικά αναμέναμε όπως το γραψα και στο twitter, να προκριθεί η Ισπανία λόγω Κασίγιας, όπερ και εγένετο.

Σήμερα έχουμε τον δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα στη Γερμανία και την Ιταλία, με το φαβορί φυσικά να είναι η Γερμανία. Η Γερμανία όπου μετρά 15 συνεχόμενες νίκες και είναι σε εκπληκτική κατάσταση. Στον προημιτελικό απέκλεισε την εθνική μας, που από τη στιγμή που δεν κρατήσαμε το 1-1 όταν και ισοφαρίσαμε ήταν αναμενόμενη η εξέλιξη του παιχνιδιού. Και σε εκείνο το παιχνίδι ο Λεβ άφησε Γκόμεζ, Μίλερ και Ποντόλσκι εκτός για να πάρουν ανάσες. Επιπλέον η Γερμανία είχε και δύο μέρες ξεκούρασης παραπάνω από την Ιταλία όπου συν τις άλλοις έπαιξε 120 λεπτά. Και νομίζω ότι έχει και αυτό τη σημασία του. Προφανώς ως σύνολο η Γερμανία είναι καλύτερη της Ιταλίας, τα Πάντσερ διψούν για πρόκριση στον τελικό. Κατέβηκαν εξαρχής στη διοργάνωση με αποκλειστικό στόχο την κατάκτηση του τροπαίου αλλά η εκτίμηση η δική μου είναι ότι θα φύγουν με άδεια χέρια. Την εκτίμηση αυτή έχω γράψε ήδη από το αφιέρωμα που είχα ετοιμάσει πριν ξεκινήσει το Euro. Φυσικά ο τρόπος παιχνιδιού των Πάντσερ δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσιμο αν πάει η Ιταλία σε παιχνίδι προσαρμογής.

Από την άλλη η Ιταλία αν και δεν το περίμενα να βρίσκεται στα ημιτελικά, στον όμιλο κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα εν τούτοις εντυπωσίασε στο παιχνίδι με την Αγγλία και μπορεί η πρόκριση να ήρθε στα πέναλτι αλλά στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού ήταν ανώτερη της Αγγλίας, έχοντας και υψηλό ποσοστό κατοχής μπάλας και έχοντας χάσει αρκετές ευκαιρίες. Ειδικά ο Μπαλοτέλι όπου πρέπει να του απονεμηθεί ειδικό βραβείο χασογκόλη στο Euro 2012. Και είναι να απορεί κανείς γιατί ο Πραντέλι τον κρατούσε εντός αγωνιστικού χώρου. Ακόμα προσπαθώ να αναλύσω το σκεπτικό του. Η Ιταλία σίγουρα δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος, ούτε την ποιότητα του παρελθόντος και αν δείτε ρόστερ σε παλαιότερες διοργανώσεις και το τωρινό θα καταλάβετε τι εννοώ. Παρά ταύτα, είναι μία ανάσα από τον τελικό και σίγουρα έχει τη φανέλα για να κοντράρει τη Γερμανία. Σύμμαχος επίσης της Ιταλίας είναι και η παράδοση που λέει ότι σε παιχνίδια μεγάλων διοργανώσεων Μουντιάλ και Euro δεν έχει ηττηθεί ποτέ μετρώντας 6 ισοπαλίες και μία νίκη.

Στο δια τάυτα, δεν θα ήθελα να ασχοληθώ στοιχηματικά με το παιχνίδι. Αφήστε το για το live όπου θα τα λέμε και στο twitter.