Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

1ος ΟΜΙΛΟΣ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ EURO 2012 BY BETSECRET

Λίγα 24ωρα απέμειναν πριν ξεκινήσει η μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου το Euro 2012 στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, με τη συμμετοχή της εθνικής μας ομάδας ας περάσουμε να δούμε αναλυτικά τον κάθε όμιλο,

1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΩΝΙΑ
ΡΩΣΙΑ
ΤΣΕΧΙΑ

Γήπεδα:
«Νασιονάλ», Βαρσοβία χωρητικότητας 50,000 θέσεων.
«Μουνισιπάλ», Βρότσλαβ, χωρητικότητας 40,000 θέσεων.

Ξεκινώντας με ένα γενικό σχόλιο θα έλεγα ότι ο όμιλος της εθνικής μας είναι καλός και σίγουρα έχουμε αυξημένες ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Θα έλεγα ότι είναι και ο όμιλος του under, καμία από αυτές τις ομάδες δεν φημίζεται για τις επιθετικές της αρετές ή ότι ανοίγει τα παιχνίδια στο σκορ και αυτό σίγουρα βολεύει την εθνική μας.

Η εικόνα των πρόσφατων φιλικών με Σλοβενία και Αρμένια ήταν καλή, για τα δεδομένα της Εθνικής ενώ η κίνηση του Σάντος να κόψει από την αποστολή τον Τζιόλη, μου προξένησε ευχάριστη έκπληξη. Είναι κατάντια για την εθνική να παίζει ο Τζιόλης χαφ. Η όλη κριτική που ασκήθηκε στο Σάντος όσον αφορά την τελική 23αδα αφορούσε στην επιλογή τερματοφυλάκων όπου δεν κλήθηκε ο Χιώτης τη στιγμή που είχε κάνει μία ονειρεμένη χρονιά με τον ΑΠΟΕΛ στο Τσάμπιονς Λιγκ και αντίθετα ας πούμε κάλεσε τον παγκίτη Τζόρβα. Πέραν αυτού, οι υπόλοιπες επιλογές είναι καλές.

Ο Σαντός απ ότι φάνηκε στα φιλικά θα κατεβάζει την ομάδα με ένα σφιχτό κέντρο με σύστημα 4-3-2-1. Η τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά θα απαρτίζουν ο Τοροσίδης, ο Παπαδόπουλος, ο Παπασταθόπουλος και ο Χολέμπας. Αν ο Τοροσίδης δεν καταφέρει τελικά να αγωνιστεί τη θέση του θα πάρει ο Παπασταθόπουλος και ως στόπερ θα παίξει ο Κυριάκος Παπαδόπουλος που έχει κάνει μία εξαιρετική χρονιά με τη Σάλκε και αξίζει μία θέση βασικού. Στα χαφ η τριάδα Μανιάτη, Κατσουράνη και Καραγκούνη δύσκολα θα αλλάξει. Θεωρώ ιδιαιτέρως κρίσιμη την παρουσία του Καραγκούνη για τον απλούστατο λόγο ότι έχει την ικανότητα να κρατά μπάλα, να παγώνει τον ρυθμό του παιχνιδιού, να κερδίζει φάουλ και αυτό θα το χρειαστεί η εθνική μας. Πιο μπροστά θα είναι ο Νίνης με το Σαμαρά και στην κορυφή θα είναι ο Γκέκας. Δεν αποκλείεται να δούμε και την έκπληξη να παίξει ο Φορτούνης αντί του Σαμαρά, που νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερη η επιλογή. Αλλά για μένα η καλύτερη επιλογή είναι ο Φετφατζίδης όπου μαζί με το Νίνη πίσω από το Γκέκα μπορούν να δημιουργήσουν πολλούς κινδύνους για την αντίπαλη άμυνα. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα και σίγουρα μία καλή εμφάνιση με βαθμό ή βαθμούς στην πρεμιέρα κόντρα στη διοργανώτρια θα είναι ότι το καλύτερο.

Στο δια ταύτα, πάμε με πρόκριση για Ελλάδα αν και οι εταιρίες στοιχημάτων μας έχουν ως το απόλυτο αουτσάιντερ για πρόκριση. (2,50 - Bet365, 2.37 - Willhill)

Οι συνδιοργανωτές Πολωνοί, πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι έχουν και πολλά εσωτερικά προβλήματα και δεν αποκλείω καθόλου να έχουμε διάφορα παρατράγουδα σε αυτό το Euro. Το λέω αυτό διότι ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί αφού η κυβέρνηση έδωσε 20 δις ευρώ για τη διοργάνωση αυτή τη στιγμή που ο κόσμος είναι σε οικονομική ασφυξία με μισθούς πείνας. Αντίστοιχη εικόνα και στην Ουκρανία φυσικά. Πάμε όμως και στα αγωνιστικά. Οι Πολωνοί θα έλεγα ότι βρίσκονται σε μία μεταβατική περίοδο, σε μία περίοδο ριζικής ανανέωσης και δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έχει το δεύτερο μικρότερο μ.ο ηλικίας στη διοργάνωση. Αυτό είναι και καλό και κακό, διότι της λείπουν οι παίχτες με προσωπικότητα και η εμπειρία αυτών και ίσως της στοιχίσει αν μερικά παιχνίδια δεν της βγουν. Έκανε μία μίνι προετοιμασία στην Αυστρία όπου και έδωσε και τρία φιλικά χωρίς να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα. Ομάδα του under, τα δύο εξ αυτών τα κέρδισε με 1-0 ενώ με την Ανδόρρα στο τελευταίο φιλικό κέρδισε άνετα 4-0, (με την Ανδόρρα έπαιζε….). Να πω το κλασικό ότι ως συνδιοργανώτρια θα τη σπρώξουν να περάσει; Πιθανό, ειδικά έτσι όπως έχει διαμορφωθεί και το κλίμα στη χώρα.

Στο δια ταύτα, επιλέγουμε πρώτο σκόρερ Πολωνίας τον Λεβαντόφσκι, που είναι σε πολύ καλή κατάσταση, βασικό στη Ντόρτμουντ και έκανε εξαιρετική χρονιά. (2.62 - Bet365)

Η Ρωσία μας έδειξε δύο διαφορετικά πρόσωπα στα φιλικά που έδωσε με Λιθουανία και Ιταλία. Στο παιχνίδι με τη Λιθουανία ήταν τραγική, οι παίχτες μου φαινόταν σαν να κάνουν αγγαρεία και με πολλά λάθη στην άμυνα. 0-0 το τελικό σκορ. Στο παιχνίδι με την Ιταλία είδαμε μία τελείως διαφορετική εικόνα με τους Ρώσους να κερδίζουν κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση 3-1 την Ιταλία. Διαθέτει παίχτες όπως ο αρχηγός ο Αρσάβιν, ο Πογκρέμπνιακ, ο Παβλουτσένκο που έχουν ένα επίπεδο. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος, θα παίξει για πρόκριση αλλά δε νομίζω και να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά όπως είχε φτάσεις στο euro του 2008. 

Στο δια ταύτα, είναι ένα ερωτηματικό. Καλό είναι να τη δούμε πρώτα.

Στην Τσεχία είχαμε το κωμικοτραγικό γεγονός με το ξενοδοχείο στη Βόρτσλαβ, όπου πριν 1,5 μήνα περίπου ανιχνεύθηκε ένα βακτήριο που σχετίζεται με λοιμώξεις και διάφορα νοσήματα και ως αποτέλεσμα είχε το ξενοδοχείο να προβεί σε ανακαίνιση, να αλλάξει τα υδραυλικά και τα σχετικά ώστε να πάρει το οκ από την υγειονομική επιτροπή. Αν δεν πάρει το οκ θα ταξιδεύει από την Πράγα στο Βόρτσλαβ αυθημερόν, απέχει γύρω στα 280 χλμ.

Στα αγωνιστικά η σημαντικότερη είδηση είναι ότι ο αρχηγός Τόμας Ροτζίσκι όπως όλα δείχνουν θα δώσει κανονικά το παρόν. Στα φιλικά που έδωσε με Ισραήλ και Ουγγαρία όπου στο ένα νίκησε 2-1 και στο άλλο ηττήθηκε αντίστοιχα ηττήθηκε με το ίδιο σκορ, δεν ήταν ιδιαιτέρως καλή. Ο Μπίλεκ θα παρατάξει την Τσεχία με ένα 4-4-2. Τσεχ κάτω από τα δοκάρια, που χωρίς αμφιβολία είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας την παρούσα χρονική περίοδο, στην άμυνα Ποσπέχ, Χούμπνικ, Σίβοκ, Κάντλετς, στο κέντρο Πλασίλ, Χούμπσμαν, Ροζίτσκι, Πούντιλ ενώ στην επίθεση το δίδυμο θα αποτελούν ο Μπάρος με τον Μεσίντ.

Αν και η Τσεχία είναι πάντα ανταγωνιστική θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να προκριθεί στην επόμενη φάση. Να μην προκριθεί η Τσεχία (1,57 - Willhill).