Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗΣ

Λίγη πολύ λίγη αποδείχθηκε χτες η Σουηδία όπου παρ ότι βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 1-0 με γκολ του Ιμπραίμοβιτς, ο Σεφτσένκο μέσα σε 7 λεπτά έφερε την πλήρη ανατροπή. Δίκαιη η νίκη της Ουκρανίας ήταν καλύτερη, η Σουηδία είχε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη με τον Ρόζενμπεργκ μπροστά να είναι αποκομμένος, απελπιστικά μόνος. Ωραίο παιχνίδι πάντως σε αντίθεση με Γαλλία Αγγλία όπου ήταν το πιο βαρετό παιχνίδι του Euro. Η Αγγλία εμφανίστηκε, όπως αναμέναμε, με τη διπλή ζώνη άμυνας η Γαλλία δε μπόρεσε να τη διασπάσει και έτσι παρέμεινε το 1-1 όπως διαμορφώθηκε από το α ημίχρονο. Όπως έγραφα και στο twitter, παρ ότι ο Μπλαν μ αρέσει ως προπονητής, εν τούτοις χτες έκανε πολύ αργά τις αλλαγές, στο τελευταίο δεκάλεπτο. Έχει βάθος στον πάγκο και πρέπει να το εκμεταλλευτεί.

108 1 2,95 Χ 3,05
Η Εθνική μας μετά το παιχνίδι κόντρα στην Πολωνία όπου μας άφησε ανάμεικτα συναισθήματα (αναλυτικά εδώ), στο πρώτο ημίχρονο ήταν για να μετρήσουμε αρκετά εκ τύχης η Πολωνία έμεινε στο 1-0 αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η εθνική μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο και αν ο Καραγκούνης έβαζε το πέναλτι θα είχαμε ξεκινήσει με νίκη τη διοργάνωση κόντρα στους διοργανωτές. Σήμερα αν θέλουμε πρόκριση πρέπει να το πάρουμε το παιχνίδι. Εάν κερδίσουμε και η Ρωσία αντίστοιχα κερδίσει την Πολωνία το βράδυ τότε νομίζω ότι είμαστε με το ενάμισι πόδι στην επόμενη φάση. Η Τσεχία από την άλλη ηττήθηκε με 4-1 από τη Ρωσία, πίεσε με την έναρξη του παιχνιδιού αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα στο 15' και στο 24' μετά από τις φαρμακερές οι αντεπιθέσεις των Ρώσων έγινε το 0-2 και μετά απλούστευσε το πράγμα για τους Ρώσους παρ ότι στο 52' μείωσε η Τσεχία με τον Πίλαρ, στο 79' και στο 82' οι Ρώσοι χτύπησαν δύο ακόμα φορές διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Φάνηκε ότι η Τσεχία δεν έχει αποτελεί την ομάδα φόβητρο, έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος και η εθνική μας δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι εύκολος αντίπαλος. Κάθε άλλο, η Τσεχία παίζει με την πλάτη στον τοίχο, είναι μαχητική ως ομάδα και θα το παλέψει το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, ως γνωστόν ο Αβράαμ Παπαδόπουλος υπέστη ολική ρήξη χιαστών και θα μείνει για 6+ μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης ενώ τιμωρημένος είναι και ο Παπασταθόπουλος. Έτσι το δίδυμο στα στόπερ θα αποτελέσουν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Κατσουράνης. Στα χαφ τη θέση του Κατσουράνη θα έπαιρνε κανονικά ο Φωτάκηας αλλά τραυματίστηκε στην προπόνηση μετα από μία σύγκρουση που είχε με τον Νίνη και έτσι τη θέση του Κατσουράνη θα πάρει πιθανότατα ο Μάκος, εάν τελικά δεν προλάβει ο Φωτάκης ενώ ο Σαλπιγγίδης θα πάρει τη θέση του Νίνη. Ο Σαμαράς που ήταν τραγικός παραμένει στην αρχική 11αδα, αν και δεν ξέρω το λόγο. Για μένα ο Φορτούνης θα βοηθούσε ασύγκριτα περισσότερο. Υπάρχει και ένα άλλο σενάριο που θέλει τον Σαμαρά φουνταριστό και Φορτούνη και Σαλπιγγίδη στα άκρα. Και αν τελικά επιλεγεί από τον Σάντος αυτή η τριπλέτα μπροστά νομίζω ότι θα είναι η καλύτερη επιλογή.  Γιατί ο Σαμαράς που ξέρει μπάλα δε μπορεί να παίζει πάνω στη γραμμή.  Ο άσσος που είναι στο 3,00 έχει ενδιαφέρον και για τους πιο συντηρητικούς πάμε με το 1Χ. Νομίζω ότι η εθνική θα βρει και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα. 

109 2 2,10
Με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στην πρώτη αγωνιστική, οδηγούμαστε αναπόφευκτα στο διπλό, το οποίο είναι και σε καλή απόδοση. Δεν είναι δώρο το διπλό και ούτε πιστεύω ότι η Ρωσία θα το καθαρίσει εξίσου εύκολα το παιχνίδι όπως με την Τσεχία. Το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Τσεχία κύλησε πολύ καλά για τη Ρωσία, αφού άντεξε την αρχική πίεση της Τσεχίας, σκόραρε κόντρα στη ροή του αγώνα σε δύο αντεπιθέσεις και μετά γίνανε όλα πιο εύκολα και αν ο Κερζάκοφ έβρισκε στόχο το κοντέρ θα είχε γράψει ακόμα περισσότερο. Μένει να δούμε αν ο Αντβοκαατ θα ξεκινήσει τον Παβλουτσένκο που τον έβαλε ως αλλαγή και πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ ή αν θα διατηρήσει τον Κερζάκοφ. Η Πολωνία όπου από τη μία θα μπορούσε να καθαρίσει εύκολα στο α ημίχρονο την εθνική μας που ήταν τραγική, αλλού πατάγανε και βρίσκονταν οι παίχτες του Σάντος, στο δεύτερο ημίχρονο ευχαριστεί το θεό που δεν έχασε κιόλας. Νομίζω ότι ο Σμουντα θα κατεβάσει με πιο αμυντικογενές πλάνο την ομάδα, ειδικά μετά τα όσα είδε στον πρώτο αγώνα των Ρώσων διότι ξέρει καλά ότι αν οι Ρώσοι βρουν χώρο, το έχει χάσει το παιχνίδι. Παρά ταύτα και επειδή η άμυνα της Πολωνίας δεν είναι καθόλου αξιόπιστη, πιστεύω ότι η Ρωσία μπορεί να το πάρει το παιχνίδι, έστω και δύσκολα.

Καλή τύχη.