Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ EUROVISION by Manos

Όπως έγραφα και χτες ένας καλός μου φίλος  ο Μάνος που παρακολουθεί χρόνια τον διαγωνισμό της Eurovision και άρα έχει την απαιτούμενη εμπειρία, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι το παιδί έχει κάποιο κληρονινικό χάρισμα απλά του ζήτησα και μου έστειλε τις εκτιμήσεις του για τον αποψινό μεγάλο τελικό. Σε λίγο θα ανεβούν και οι προτάσεις οι δικές μου για ειδικά στοιχήματα.

Η εκτίμησή του για την τελικη βαθμολογία, με μία απόκλιση στην κάθε χώρα +/- 3 θέσεις, είναι η ακόλουθη:

1. Sweden
2. Spain
3. Romania
4. Italy
5. Denmark
6. Germany
7. Russia
8. Serbia
9. Iceland
10. Ireland
11. Cyprus
12. United Kingdom
13. Greece
14. Azerbaijan
15. Ukraine
16. Estonia
17. Norway
18. France
19. FYROM
20. Turkey
21. Albania
22. Moldova
23. Hungary
24. Bosnia
25. Malta
26. Lithuania

Παμε για νίκη της Σουηδίας, αν και πιστεύω οτι Ισπανία, Ρουμανία και Ιταλία που δεν έχουν νικήσει με televoting (η Ρουμανία δεν έχει νικήσει ποτέ) μπορεί να κλέψουν τη νικη από τη Loreen. Η ψηφοφορία στο Oikotimes ρίχνει την Κύπρο από τη δεκάδα.

Η Ιταλία δεν ευνοείται λόγω κλήρωσης... Από τη 10η θέση μόνο η Ρουσλάνα κέρδισε... ενώ σχεδόν όλες τις φορές κερδίζει τραγούδι από τη θέση 15 και μετά... Όμως, μην προεξοφλούμε τη νίκη της Σουηδίας. Από το 1998 που μπήκε το televoting καμία χώρα δεν έχει κερδίσει 2 φορές. Η Σουηδία κέρδισε το 1999. Οι επιτροπές θα προμοτάρουν Ιταλία και Ισπανία... εκεί τελικά πιστεύω πως θα παει...Επίσης. σχεδόν ποτέ το no1 των στοιχημάτων δεν κερδίζει...

Η Ελλάδα μένει εκτός δεκάδας... οι Bookers την έχουν εκτός. Το τραγούδι συμπιέζεται στη 16η θέση ανάμεσα σε 2 δυνατά χαρτιά (Δανία-Σουηδία). Το ότι η Σουηδία κληρώθηκε μετά από εμάς τσούζει... μου θυμιζει 2006 που μετά από εμάς εμφανίστηκαν οι Lordi. Η Σερβία θα πάει πολύ καλά... είναι η τελευταία μπαλάντα.