Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΙΣΠΑΝΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ EUROPA LEAGUE

Ισπανική υπόθεση ο τελικός του Γιορόπα Λιγκ στο Αρένα Νασιονάλ του Βουκουρεστίου, με τις δύο καλύτερες, κατά γενική ομολογία, ομάδες της φετινής διοργάνωσης να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον τελικό. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γερμανός Βόλφγκανκ Σταρκ.

Η Ατλέτικο αν και το Σάββατο βρέθηκε να χάνει στο 37' με γκολ του Ελιζέου 0-1 από τη Μάλαγα αλλά στο δεύτερο ημίχρονο με γκολ του Κόκε στο 68' και γκολ του Αντριάν στο 78' έκανε την ανατροπή και συνεχίζει να ελπίζει για κατάκτηση της 4ης θέσης. Απίθανο βέβαια το ενδεχόμενο μιας και η Μάλαγα θα πρέπει να χάσει εντός έδρας από την υποβιβασμένη Χιχόν. Ο Σιμεόνε δεν έκανε αλλαγές, έπαιξε με βασικούς. Απ όσο έβλεπα στο παιχνίδι, η Ατλέτικο στο α' ημίχρονο δεν ήταν καθόλου καλή σε αντίθεση με το δεύτερο ημίχρονο όπου ανέβασε αρκετά την απόδοσή της και πέτυχε την ανατροπή και ουσιαστικά μία νίκη ψυχολογίας. Για το αποψινό παιχνίδι, όπου η Ατλέτικο θα βρεθεί ξανά σε τελικό μετά το 2010, ο Σιμεόνε δεν έχει απουσίες πλην του Τιάγκο οπότε ο Αργεντίνος τεχνικός θα κατεβάσει την καλύτερη δυνατή 11αδα.

Από την άλλη οι Βάσκοι έχουν κλέψει τις εντυπώσεις, έχουν κάνει μία τρελή πορεία και δίκαια βρίσκονται στον τελικό. Ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει την ανατροπή και τη μπάλα που έπαιξε μέσα στο Ολντ Τράφορντ κάνοντας τη Μάντσεστερ Γ. να μοιάζει με Μπλάκμπερν. Εξαιρετικό το κλίμα στην ομάδα, οι Βάσκοι σε κάθε αγώνα καταθέτουν ψυχή και να βρίσκονται για πρώτη φορά μετά το 1977 σε τελικό του Ουεφα όπου και το κατέκτησε κόντρα στη Γιουβέντους. Ο Μπιέλσα είναι ο πραγματικός αναμορφωτής αυτή της ομάδας, κατάφερε να δημιουργήσει μία ομάδα όπου παίζει καλή μπάλα, χαίρεσαι να τη βλέπεις. Ο Μπιέλσα βέβαια ίσως και να κουνήσει μαντίλι στο τέλος της σεζόν αν και οι φίλαθλοι θέλουν σαν τρελοί να παραμείνει στον πάγκο. Η Μπιλμπάο το Σάββατο κόλλησε στο 0-0 με τη Χετάφε με τους παίχτες επί της ουσίας να κάνουν αγγαρεία, χωρίς να το δω όλο το παιχνίδι, απλά κάνοντας ζάπινγκ, ήταν εμφανές ότι άπαντες είχαν στο μυαλό τους τον αποψινό τελικό. Ο Μπιέλσα έκανε πολλές αλλαγές έτσι ώστε να έχει φρέσκους τους παίχτες του. Ούτε ο Μπιέλσα έχει απουσίες.

Στο δια ταύτα, εκτιμώ ότι θα το σηκώσει η Μπιλμπάο. Θεωρώ ότι οι Βάσκοι ίσως και να είναι ένα κλικ παραπάνω. Και σε έναν τελικό το παθός που βγάζουν στο γήπεδο μετράει. Σίγουρα όμως μιλάμε για έναν πολύ αμφίρροπο τελικό όπου τα όλα μπορούν να συμβούν. Λογικά θα βρουν δίχτυα αμφότερες οι ομάδες, πάμε με το goal/goal ενώ πιστεύω ότι θα έχουμε και over 10 κόρνερ και over 4.5 κάρτες.

Προφανέστατα το βράδυ θα είμαι στο twitter, για live betting θα το γράψω αλλά και για να σχολιάζουμε το παιχνίδι.