Κυριακή 27 Μαΐου 2012

EKTΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Πέρασε χτες η προτεινόμενη δυάδα με το διπλό της Λεβάντια Ταλίν και τον άσσο της Πεσκάρα. Αμφότερα τα σημεία, οι αρχικές αποδόσεις των μπουκ ήταν λάθος. Και για την Πεσκάρα, ασχέτως αν πέρασε στο 91', το έγραψα και στις εκτιμήσεις και στο twitter ότι αυτό το 1,65 ήταν υπερβολικό και γρήγορα μαζεύτηκε γύρω στο 1,50. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τη Λεβάντια Ταλίν στο τελικό του κύπελλο Εσθονίας όπου έκανε περίπατο νικώντας 3-0 την Τρανς.

Στη Eurovision, φέτος δεν τα πήγαμε καθόλου καλά και δεν υπάρχει λόγος να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που δεν μας πάει καλά η Eurovision διότι τα προηγούμενα χρόνια είχαμε υψηλότατα ποσοστά επιτυχίας. 5 στα 9 ο απολογισμός στις προτάσεις με τα ειδικά στοιχήματα. Η Ελλάδα πήρε την 17η θέση και θυμάστε πόσο καυστικός ήμουν με τα 4 τραγούδια που είχαν διαγωνιστεί στον ελληνικό τελικό, τα γραπτά εξάλλου μένουν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το ένα είναι χειρότερο από το άλλο. Αλλά δεν περίμενα να πιάναμε πάτο. Περίμενα να είμασταν σχετικά κοντά στη δεκάδα, ποντάροντας στην παρουσία της Ελευθερίας επί σκηνής,

Οι Ευρωπαίοι από τη στιγμή που μας έχουν πάρει τα σώβρακα δεν περιμέναμε να εκτιμήσουν και το βρακάκι της Ελευθερίτσας. Ανεξαρτήτου αποτελέσματος το μόνο βέβαιο είναι ότι τόσο η Ελευθερία όσο και η Ηβη, ήταν οι αιθέριες υπάρξεις του διαγωνισμού. Εν πάση περίπτωση, η Eurovision αποτελεί παρελθόν και επιστρέφουμε στα δικά μας τώρα, όπου το σημερινό κουπόνι δεν έχει ενδιαφέρον. Το να ασχοληθείς με τα 1,20 και 1,15 της Β Ισπανίας δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος αν και θα περάσουν όλα. Δεν θα έχουμε εκπλήξεις. Ενδεχομένως να προκύψει κάτι καλό στο live. Θα το δούμε αυτό στο twitter. Και σήμερα σε μία δυάδα έχω επιλέξει

Καταρχήν εκτός κουπονιού ΟΠΑΠ:

Πολωνία I Liga: Άρκα Γντίνια Πογκόν Σέζιν 2
Τελευταία αγωνιστική στη β κατηγορία της Πολωνίας με την Πογκόν να κυνηγάει την άνοδο, κυνηγάει τη δεύτερη θέση. Είναι στο -1 από την Ζάβιτσα Μπίντγκοζ που είναι στη δεύτερη θέση αλλά έχει δύσκολο παιχνίδι καθώς παίζει εκτός έδρας με την πρώτη Πιαστ Γκλίβιτσε. Όπερ και σημαίνει ότι δύσκολα θα φύγει με νίκη από εκεί μέσα. Άρα η Πογκόν αν περάσει νικηφόρα από την έδρα της παντελώς αδιάφορης Άρκα Γνίτια θα ανέβει στην μεγάλη κατηγορία. Αν και εκτός έδρας η Πογκόν χάνει μέρος από τη δυναμική της εν τούτοις θα χάσει όλους τους κόπους μιας χρονιάς στην έδρα της αδιάφορης Άρκα Γνίτια; Ας το κάνει εμείς θα χάσουμε ένα δελτίο και αυτή την άνοδο. Η απόδοση του διπλού πέφτει σε όλες τις εταιρίες.

761 2 (+4,5) 1,75
Αναμένω το παιχνίδι να κριθεί στις λεπτομέρειες, θεωρώ το χάντικαπ αρκετό για τον Παναθηναϊκό δεδομένου ότι σε άλλες εταιρίες η γραμμή είναι στους 3,5. Ο ΟΠΑΠ το έχει στους 4,5 πόντους. Το τρίτο παιχνίδι της σειράς είναι ίσως και το πιο κρίσιμο δεδομένου ότι αν ο Παναθηναϊκός χάσει λογικά χάνει και το πρωτάθλημα, διότι ο Ολυμπιακός έχει το αβαντάζ της έδρας, αν όμως σήμερα ο Παναθηναϊκός περάσει από το ΣΕΦ τότε αλλάζει το σκηνικό. Για να σας είμαι ειλικρινής, γλυκοκοιτάζω το διπλό. Θα περιμένω στο live να το πάρω σε καλή απόδοση. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός, μία νίκη μέσα στο ΣΕΦ θα την κάνει. Νομίζω ότι το κυριότερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού, πέραν του ότι κάποιοι παίχτες είναι ντεφορμέ, είναι ότι δεν έχουν ψυχολογία. Θυμηθείτε ένα κάρφωμα του Μπατίστ στο δεύτερο παιχνίδι και πως το πανηγύρισε. Από την άλλη ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός είναι σε εξαιρετική κατάσταση, τρομερή ψυχολογία. Φέτος είναι η χρονιά του, ο Ιβκοβιτς έχει φτιάξει μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Έχει παίχτες όπως ο Πριντεζης και ο Παπανικολάου που είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Αλλά σήμερα δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Για αυτό και πάω στο διπλό με χάντικαπ 4,5 πόντων.

Καλή τύχη.