Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ BOOK ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία έτσι και σε αυτές τις εκλογές, όπως θα δείτε παρακάτω εξετάζουμε τις αποδόσεις των μπουκ για να δούμε τι αναμένουν στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Στις κρισιμότερες εκλογές των τελευταίων ετών όπου ακόμα και οι δημοσκόποι δεν είναι σίγουροι για το αποτέλεσμα. Το ίδιο ισχύει για τους μπουκ, μιας και παρατήρισα λόγω της ρευσότητας που υπάρχει σημαντικότατες αποκλίσεις από εταιρία σε εταιρία που ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρχαν τόσες μεγάλες διαφορές στις αποδόσεις.

Τώρα όσον αφορά στους μπουκ, έχω πάρει ενδεικτικά τρεις εταιρίες, την Sportingbet, την Unibet και την Bwin. Φυσικά υπάρχουν και άλλες εταιρίες που έχουν τις ελληνικές εκλογές απλά για λόγους οικονομίας χώρου και χρόνου ήταν αδύνατο να συμπεριλάβω και άλλες εταιρίες. Οι αποδόσεις μεταβάλλονται και ενδεχομένως ήδη κάποιες από αυτές να έχουν αλλάξει.

****Την Πέμπτη θα ανεβάσω και κείμενο με προτάσεις προς στοιχηματισμό για τις εκλογές. Και πιστέψτε με παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον

Ξεκινάμε με τη Bwin όπου έχει μια πληθώρα επιλογών γύρω από τις εκλογές και ας δούμε ενδεικτικά κάποια από τα στοιχήματα που έχει βγάλει. Όπως βλέπετε παρακάτω στην πρώτη φωτογραφία, η Νεα Δημοκρατία θεωρείται δεδομένη η πρωτιά της στις εκλογές, μόλις στο 1,05. Ενδιαφέρον υπάρχει στην επιλογή νικητή εκλογών χωρίς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή ποιος θα έρθει τρίτο κόμμα. Το ΚΚΕ είναι φαβορί σε αποδ. 2,50, ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 3,00. Η λογική λέει ότι το ΚΚΕ θα παραμείνει τρίτο κόμμα. Από τη Δευτέρα υπάρχει αλλαγή στις αποδόσεις με το ΣΥΡΙΖΑ να περνά φαβορί με αποδ. 2,10 και ακαλουθεί το ΚΚΕ με 2,75.

(Για καλύτερη ανάλυση κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες)


Εν συνεχεία έχουμε το προβάδισμα της ΝΔ. Φαβορί φαίνεται το από 6,00% έως 6,99% με αποδ. 2,75. Από 7,00% έως 7,99% με 3,5 αποδ. Από 5,00% έως 5,99% με 4,50 αποδ. Ενώ το από 8,00% έως 8,99% δίνει 6,5. Όπερ και σημαίνει ότι η ΝΔ ως πρώτο κόμμα την υπολογίζει ο μπουκ να έχει μία διαφορά από 6 ως 8 μονάδες, πάνω από 8 παρουσιάζεται, με βάση τις αποδόσεις λιγότερο πιθανό.

 
Πάμε να δούμε και τα ποσοστά των κομμάτων. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία δίνει μόλις 1,20 να μείνει εκτός βουλής, η Κοινωνική Συμφωνία της Λ. Κατσέλης και του Χ. Καστανίδη μόλις 1,18 να μείνει εκτός βουλής. Η γραμμή για τη ΝΔ είναι το 25%, με προοπτικές να το ξεπεράσει 1,75, πριν κάποιες μέρες παιζόταν στο 23,5%. Για το ΣΥΡΙΖΑ η γραμμή είναι στο 10% με προοπτική να το ξεπεράσει επίσης στο 1,75, πλέον έχει πέσει η απόδοση στο 1,60, το ίδιο ισχύει για το ΚΚΕ ενώ για τους ανεξάρτητους Έλληνες η γραμμή είναι στο 9%, είχε ανοίξει στο 10%. Το ΛΑΟΣ βρίσκεται στη γραμμή του 3,00%, αλλά φαίνεται να το ξεπερνά. Το ΠΑΣΟΚ παίζεται στο 18,5% με μοιρασμένες τις αποδόσεις σε over/under του ποσοστού αυτού. Και οι Οικολόγοι στο 1,65 για να ξεπεράσουν το 3,00% και να μπουν στη Βουλή. Φαβορί για τον μπουκ αλλά εγώ διαφωνώ και θα έδινα πιο μοιρασμένες τις αποδόσεις. 

Η Δημοκρατικη Αριστερά παίζεται με γραμμή στο 8,50% και η Δημοκρατική Συμμαχία της Μπακογιάννη με γραμμή στο 3,00% με φαβορί στο 1,50 να μείνει εκτός βουλής. Τέλος όσον αφορά το ποσοστό. ποσοστό αυτών που θα ψηφίσουν όπου η γραμμή βρίσκεται στο 75% και για μένα πολύ δύσκολα θα ξεπεραστεί. Μοιάζει με δώρο αυτό το 1,85. 


Συνοψίζοντας από τη Bwin, πρώτο κόμμα η ΝΔ με ποσοστό ο πάνω από 25%, το ΠΑΣΟΚ δεύτερο να κινείται πέριξ το 18,5%.  ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ να πιάνουν διψήφια ποσοστά με τον ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά να περνά το ΚΚΕ. Η Δημοκρατική Αριστέρα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ξεφουσκώνουν και κινούνται καθοδικά κάτω από 9,00% ή κάπου εκεί. Το ΛΑΟΣ φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή, το ίδιο και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Στη Sportingbet τωρα όπως βλέπετε οι αποδόσεις ως προς τον νικητή των εκλογών κινούνται στα ίδια επίπεδα ενώ ο νικητής εκλογών αν εξαιρέσουμε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, δηλαδή για να το πούμε απλά ψάχνουμε να βρούμε το τρίτο κόμμα. Στη Sportingbet σε αντίθεση με τη Bwin που είδαμε παραπάνω, όπως παρατηρείται το ΚΚΕ  είναι ναι μεν φαβορί σε αποδ. 2,40 αλλά 2,40 δίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ ερώ αρκετά πίσω είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με απόδ. 4,00 


Παρατηρείστε ότι η ΝΔ παίζεται με τη γραμμή να βρίσκεται στο 23,00% με προοπτική να τη ξεπεράσει 1,72 και το ΠΑΣΟΚ με γραμμή στο 17,50%, με φαβορί να πέσει ακόμα και κάτω του 16,50% με αποδ. 2,35. Η Bwin αντίστοιχα επάνω έπαιζε τη ΝΔ στο 25% και το ΠΑΣΟΚ στο 18,5%. Όπερ και σημαίνει ότι εδώ έχουμε value αποδόσεις. Δηλαδή, το να περάσει το ΠΑΣΟΚ το 17,5% δίνει 3,00 στη Sportingbet ενώ στη Bwin η επιλογή είναι στο 1,85 αν παίξεις είτε πάνω από 17,5% είτε κάτω από 18,5%. Αν και αυτά θα τα πούμε την Πέμπτη αυτό το τριαράκι του ΠΑΣΟΚ το παίζεις και ας χάσεις. Αντίστοιχα το ίδιο ισχύει και για τη ΝΔ το 1,72 να περάσει το 23,00% επίσης μοιάζει εύκολο.


* Πλέον οι αποδόσεις στην Sportingbet έχουν αλλάξει, η απόδοση διορθώθηκε για το ΠΑΣΟΚ και το δώρο δεν υφίσταται αφού πλέον το ΠΑΣΟΚ να ξεπεράσει το 17,5% δίνει 1,90. Ενώ η γραμμή για τη ΝΔ παίζει πλέον στο 25%.

Τέλος πάμε και στη Unibet όπου επίσης υπάρχει μία πληθώρα επιλογών γύρω από τις ελληνικές εκλογές μέχρι και για το πόσες περιφέρειες θα πάρει το κάθε κόμμα ή πρόσωπα που θα πάρουν τους περισσότερους ψήφους. Ας τα δούμε ένα ένα,

Παταβούκας  vs Μητρόπουλος, με τον Τάσο Μητρόπουλο να είναι το φαβορί στο 1,68. Καιλή vs Ράπτη. Με την Έλενα Ράπτη να είναι το σαφέστατο φαβορί στο 1,35. Σακοράφα vs Βερούλη. Με την Σοφία Σακοράφα να είναι το σαφέστατο φαβορί μόλις στο 1,30.


Παρακάτω έχουμε τους Οικολόγους όπου το να μείνουν εκτός βουλής είναι στο 1,75 σε αντίθεση με τη Bwin που έχει στο 2,10. Aντίστοιχα η Unibet έχει στο 1,95 το να μπει στη Βουλή ενώ στο 1,65 την έχει η Bwin. Όπως καταλαβαίνεται αλλιώς το βλέπει η μία εταιρία και αλλιώς η άλλη. Συνεχίζουμε με το πόσες περιφέρειες θα πάρει στην Πελοπόννησο στη ΝΔ, όπου δίνει μόλις 1,40 να πάρει τις 5 από τις 7, ενώ 4,00 δίνει να πάρει τις 6 από τις 7.


Όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία, το να μπει η Χρυσή Αυγή στη Βουλή δίνει μόλις 1,30. Σαφέστατο φαβορί δηλαδή. Η Δημοκρατική Συμμαχία φαίνεται να μένει εκτός Βουλής μόλις στο 1,40. Ενώ προσέχτε, τα δύο μεγάλα κόμματα να πέσουν κάτω από το 45% δίνει μόλις 1,40 (!!!). Με απλά λόγια η Unibet μέσα από τις αποδόσεις εκτιμά ότι θα έχουμε την πλήρη κατάρρευση του δικομματισμού. Τέλος, 1,60 δίνει να μπουν στη Βουλή 8-9 κόμματα ενώ 7 και κάτω δίνει 2,35.



Συνεχίζουμε με το πόσες εκλογικές περιφέρειες θα πάρει το ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη. Το να πάρει και τις 4 δίνει 1,85 ενώ αν πάρει 3 δίνει 2,20. Προς το 3 το βλέπω. Η Κρήτη είναι κάστρο του ΠΑΣΟΚ και αν πέσει και η Κρήτη δεν θα υφίσταται το ΠΑΣΟΚ. Για τη ΝΔ έχουμε το πόσες εκλογικές περιφέρειες θα έρθει πρώτη. Το να πάρει το 40 έως 44 δίνει 2,15 ενώ το αμέσως επόμενο φαβορί όπως βλέπεται είναι από 35 έως 39 δίνει 2,90. Αντίστοιχα για το ΠΑΣΟΚ τα νούμερα είναι ακριβώς τα αντίθετα μιας και το να πάρει από 10 έως 11 δίνει 2,30 ενώ το αμέσως επόμενο φαβορί είναι το 12-13 που δίνει 2,70.


Τέλος, ποιος θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός; Δείτε τους υποψήφιους και τις αποδόσεις που έχει βγάλει η εταιρία. Χωρίς σχόλια….


Αυτά λοιπόν, ελπίζω να μη σας κούρασα και την Πέμπτη θα ανέβουν και οι προτάσεις απ όλα αυτά τα ειδικά στοιχήματα.