Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο ΦΙΝΑΛΕ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ Η ΣΙΤΙ

Η Μάντσεστερ Σίτι χάρη σε δύο γκολ στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού με την ΚΠΡ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια, στο συναρπαστικότερο φινάλε πρωταθλήματος των τελευταίων ετών. Οι φίλοι της Σίτι μέσα σε λίγα λεπτά βρέθηκαν από την κόλαση στον παράδεισο. Και πραγματικά θα ήθελα πολύ να ήμουν στο γήπεδο και να ζούσα αυτά τα συναισθήματα, που έζησαν οι οπαδοί της Σίτι. 

Η Σίτι άνοιξε το σκορ στο 39 με τον Ζαμπαλέτα, ισοφαρίστηκε στο 48' από τον Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος έφτασε τα 6 γκολ σε 8 παιχνίδια που έχει παίξει. Στα δύο παιχνίδια που δε σκόραρε αποβλήθηκε. Στο 55' η ΚΠΡ μένει με 10 παίχτες λόγω αποβολής του Μπάρτον και κάπου εκεί όλοι ανέμεναν το 2-1. Εν τούτοις, η ΚΠΡ με κεφαλιά του Μάκι στο 66' κάνει το 1-2 για την ΚΠΡ και δίνει ουσιαστικά το πρωτάθλημα στη Γιουνάιτεντ που την ίδια ώρα κέρδιζε από νωρίς 0-1 τη Σάντερλαντ.

Και εκεί όπου έβλεπες τους οπαδούς της Σίτι να κλαίνε, το γήπεδο να έχει κατηφορίσει, η πίεση να είναι ασφυκτική αλλά η μπάλα να μην μπαίνει στα δίχτυα. Στο 92' ο Ντζέκο κάνει το 2-2 και δύο λεπτά αργότερα στο 94' ο Αγκουέρο κάνει το 3-2 και η Σίτι παίρνει το πρωτάθλημα.

Παράλληλα η Μπόλτον ισοφαρίζεται σε 2-2 στο 79' και έτσι παρά την ήττα της η ΚΠΡ παρέμεινε στην Πρέμιερ Λιγκ. Ειλικρινά δε θυμάμαι παρόμοιο φινάλε την τελευταία 10ετια. Και τελικά η κόλαση από τον παράδεισο απέχει μία γραμμή. Και αυτό φάνηκε σήμερα....