Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ – Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ EURO 2012

Η Εθνική μας, μετά τον αποψινό θρίαμβο με 2-0 επί της Κροατίας στο κατάμεστο Καραϊσκάκη, χρειάζεται πλέον ένα βαθμό την Τρίτη στη Τυφλίδα για να τσεκάρει το εισιτήριο για το Euro 2012, της Ουκρανίας. Η σημερινή επιτυχία της εθνικής μας έδωσε την καλύτερη απάντηση στις προκλητικές – υπεροπτικές δηλώσεις του Μπίλιτς και των Κροατών για το σημερινό παιχνίδι. Που όπως έγραφα και το μεσημέρι, το μόνο που κατάφεραν ήταν να πεισμώσει παίχτες και κόσμο για τη νίκη σήμερα. Ενδεχομένως, να προέβει σε αυτές τις δηλώσεις ο Μπίλιτις επειδή φοβόταν το παιχνίδι να μην στραβώσει, όπερ και εγένετο.

Η εθνική εμφανίστηκε με δύο πρόσωπα στο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο, ήμασταν ουσιαστικά ανύπαρκτοι, δε μπορούσαμε να αλλάξουμε μία – δύο πάσες και οι Κροάτες από την άλλη δεν πίεσαν και πολύ επαναπαυόμενοι στην ισοπαλία. Τελικά το γεγονός ότι η Κροατία έπαιζε για δύο αποτελέσματα μας βόλεψε. Συνεπώς, είχαμε ένα κάκιστο α ημίχρονο από πλευράς θεάματος, ίσως και τα επεισόδια με την συνεπαγόμενη διακοπή του παιχνιδιού μόλις στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης από μερικούς ανεγκέφαλους, έπαιξαν και αυτά το ρόλο τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο, είδαμε μία τελείως διαφορετική εικόνα. Μία εθνική πεισμωμένη, δείχνοντας ότι ήθελε την πρόκριση. Φαινόταν ότι μπήκαμε για να κερδίσουμε. Εν τω μεταξύ, η είσοδος του Φωτάκη αντί του ανύπαρκτου Τζιόλη και η μετατόπιση του Κατσουράνη σε καθαρό, εξάρι, μεταμόρφωσε την εθνική μας. Παράλληλα, η άμυνά μας ήταν κάτι παραπάνω από εκπληκτική με τον Αβράαμ Παπαδόπουλο και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να κάνουν εξαιρετική δουλεία.

Έτσι λοιπόν, είκοσι λεπτά πριν το τέλος, η εθνική μας κέρδισε το πρώτο της κόρνερ, εκτελεί ο Καραγκούνης προς τον Κατσουράνη, πιάνει εκείνος του σουτ διώχνει όμως ο Στρίνιτς πάνω στη γραμμή, η μπάλα όμως ξανά πάει στα πλάγια στον Καραγκούνη, ξανά γεμίζει ο Τυπάρας δε διώχνουν καλά οι Κροάτες και η μπάλα στρώνεται στο Σαμαρά όπου λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή, στέλνει τη μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του Πλετίκοσα. Το κατάμεστο Καραϊσκάκη παίρνει φωτιά και πλέον το νερό έχει μπει στο αυλάκι.

Στο 79' ύστερα από κόρνερ του Καραγκούνη, ο Φάνης Γκέκας πετυχαίνει το 2-0 και στέλνει την Ελλάδα στα ουράνια και στο Euro 2012. Άξιοι συγχαρητηρίων οι παίχτες μας, που στο δεύτερο ημίχρονο κατέθεσαν ψυχή και μας έκαναν για ακόμη μία φορά υπερήφανους, σε εποχές δύσκολες δείχνοντας πως η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει παρά τις όποιες δυσκολίες.

Όπως σχολίαζα και κατά τη διάρκεια του αγώνα στο twitter, αναμένω τις δηλώσεις Μπίλιτις. Θα έχουν πολύ γέλιο.