Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΥΣ ΚΡΟΑΤΕΣ !

Η καρδιά της Ελλάδας απόψε χτυπάει στο Φάληρο, σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει τα πάντα όσον αφορά τη πρώτη θέση του ομίλου, κόντρα στους υπερόπτες Κροάτες. Η Εθνική μας που στο πρόσφατο παιχνίδι με τη Λετονία εκτός έδρας ήταν κάκιστη και σώθηκε χάρη σε γκολ του Κ. Παπαδόπουλου στο 84, θέλει απόψε νίκη και μόνο νίκη ώστε να σκαρφαλώσει στη πρώτη θέση του ομίλου και να περάσει απευθείας στο Euro 2012.

Ο Φερνάντο Σάντος επιφύλασσε αρκετές εκπλήξεις στις κλήσεις για το αποψινό παιχνίδι. Καταρχήν, επανέφερε τον Χαριστέα στην Εθνική (!!!), δηλαδή το ότι έχει πετύχει δύο γκολ με τον Παναιτωλικό τι ακριβώς σημαίνει ; Γιατί δεν κάλεσε τον φορμαρισμένο Μήτρογλου; Αν πάντως αυτήν την κίνηση την έκανε ο Ρεχάγκελ ήδη από σήμερα θα είχαν γραφτεί τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων για αύριο. Τον Χαριστέα, μπορεί να τον έχω κατακεραυνώσει από αυτό εδώ το site, όμως δεν μπορώ να μην πω ότι πάντα το παλεύει, ποτέ ο ίδιος δεν έχει απαντήσει στην σκληρή κριτική που του γίνεται και ενδεχομένως για κανένα 20λεπτο στο τέλος να φανεί χρήσιμος.

Μετά τη δημόσια συγγνώμη του ο Γκέκας επιστέφει στην εθνική και μάλιστα αναμένεται να ξεκινήσει στην βασική 11αδα, σε αυτό το 4-3-3 του Σάντος. Ο Γκέκας δείχνει ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και δικαία νομίζω ότι βρίσκεται στην εθνική μας ομάδα. Άλλη επίσης έκπληξη είναι η χρησιμοποίηση του Ζαραδούκα στο αριστερό άκρο της άμυνας. Τη γνώμη μου για το Σπυρόπουλο την έχω εκφράσει άπειρες φορές, συνεπώς μη έχοντας άλλη επιλογή ας δούμε και τον Ζαραδούκα. Βέβαια δε ξέρουμε σε τι αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται ο Ζαραδούκας καθώς η προετοιμασία που έκανε στον Βόλο, είναι ανύπαρκτη μη ξέροντας τι τους ξημερώσει. Οπότε ενδεχομένως να έχει ένα ρίσκο η επιλογή του. Είναι από τις επιλογές που είτε κάνουν μάγκα έναν προπονητή είτε θα έχουμε λαϊκά δικαστήρια στο τέλος του παιχνιδιού.

Με αυτά και με αυτά ο Πορτογάλος τεχνικός έχει μείνει αήττητος στον πάγκο της εθνικής για 14 συνεχόμενα παιχνίδια. 8 νίκες και 6 ισοπαλίες ο απολογισμός του. Ενώ ο Καραγκούνης συμπληρώνει 111 συμμετοχές και θα τιμηθεί από την Ουέφα. Ο Κάρα έδωσε και το σύνθημα για την απάντηση στους αλαζόνες Κροάτες. Νομίζω ότι δεν υπάρχει καταλληλότερος παίχτης για να ανυψώσει και να πεισμώσει τους συμπαίχτες του από τον Τυπάρα.

Ειλικρινά απορώ με τις δηλώσεις του Μπίλιτς, την μικτή κόσμου νομίζει ότι προπονεί ; Τόσο εύκολο βράδυ πιστεύει ότι θα έχει; Το αντίστοιχο παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ έληξε 0-0. Πάντως αν κάτι κατάφερε με αυτές τις δηλώσεις του ο Μπίλιτς είναι να πεισμώσει παίχτες και κόσμο. Διότι ναι μεν οι κροάτες έχουν πολύ ανώτερη ομάδα από τη δική μας ΑΛΛΑ στο πρώτο παιχνίδι στη Κροατία, πέρσι τέτοια εποχή, αυτή η διαφορά δυναμικότητας δε φάνηκε τόσο πολύ.

Πιστεύω ότι η εθνική μας θα καταθέσει ψυχή και όλοι μαζί όπως είπε ο Καραγκούνης θα αναγκάσουν τον Μπίλιτς να μασήσει τα λόγια του.

ΠΑΜΕ EUROOOOOOOOOOO!