Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ KΥΡΙΑΚΗΣ

Αν δεν εμπιστευόμουν αυτόν τον περιοδεύων θίασο που λέγεται Άρσεναλ χτες θα είχαμε το απόλυτο. Όποιος είδε το παιχνίδι θα συμφωνήσει μαζί μου, τέτοια άμυνα ούτε ο Παναθηναϊκός. Από τις χειρότερες άμυνες που έχω δει ever. Σημειώστε ότι τα δύο από τα τέσσερα γκολ που δέχτηκε η Άρσεναλ ήταν από αυτογκόλ. Έτσι οι Κανονιέρηδες κατάφεραν και έχασαν και από την Μπλάκμπερν του Κιν, τον οποίο οι οπαδοί των γηπεδούχων ζητούσαν την άμεση απόλυσή του. Ίσως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει επιτέλους και ο Βενγκέρ. Η Άρσεναλ φέτος, θα μοιάζει με θαύμα αν έστω πλησιάσει τη τετράδα.

Για ακόμη μία φορά μας δικαίωσε η Ιστ Στέρλινγκ όπου ηττήθηκε από τη Στρανράερ (1,70) αλλά και η Μάλαγα (2,05) που νίκησε με 1-0 εκτός έδρας την Μαγιόρκα. Πάμε στα σημερινά όπου θα κρατήσω μία δυάδα,

405 1 1,60
Στο αφιέρωμα για την Ιταλία που ετοίμασα με τον Ιταλό έγραφα μεταξύ άλλων για τη Τζένοα:
«….Τα ηνία της ομάδας φέτος ανέλαβε ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι, που πέρσι έσωσε τη Μπολόνια. Και όπως χαρακτηριστικά μου είπε και ο Ιταλός, θέλει να δει πόσο θα αντέξει ο Μαλεζάνι με αυτό τον πρόεδρο που έχει η Τζένοα, που θέλει να ανακατεύεται στην ομάδα.»
Δε πέρασε μία μόλις αγωνιστική και ο πρόεδρος της Τζένοα, ο Πρετσιόζι, τα χώσε κανονικά στο Μαλεζάνι για την εικόνα της ομάδας στο παιχνίδι με την Αταλάντα και απαίτησε να μην ξανά δει τέτοια εμφάνιση. Από τα λόγια του προέδρου καταλαβαίνετε τι εικόνα παρουσιάσε η ομάδα του Μαλεζάνι τη πρώτη αγωνιστική. Από την άλλη η Λάτσιο, πήρε ισοπαλία με 2-2 από τη Μίλαν στο Μιλάνο παρ ότι προηγήθηκε πολύ νωρίς με 0-2. Τη Πέμπτη για το Europa League, έμεινε στο 2-2 με τη Βασλούι, με τον Ρέια πάντως να ξεκουράζει αρκετούς παίχτες. Νομίζω ότι η Λάτσιο θα πάρει τη νίκη, η Τζένοα σήμερα θα έχει και απουσίες.

426 2 1.90
Η Παρί φαίνεται ότι αρχίζει και βρίσκει ρυθμό, μη ξεχνάμε άλλωστε ότι διαθέτει ένα από τα καλύτερα ρόστερ στην Ευρώπη. Οι Εμίρηδες δαπάνησαν, ούτε λίγο ούτε πολύ 85 εκατ. ευρώ για μεταγραφές το καλοκαίρι. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει παίξει σπουδαία μπάλα αλλά είναι λογικό καθώς χρειάζεται χρόνο η ομάδα για να αποκτήσει μία στοιχειώδη συνοχή. Ωστόσο, βλέπουμε ότι ρολάρει η ομάδα με τον Παστόρε να επιτυχαίνει και το πρώτο του τέρμα την προηγούμενη εβδομάδα στο 1-0 επί της Μπρεστ. Μεσοβδόμαδα νίκησε εύκολα με 3-1 την Σάλτσμπουργκ. Από την άλλη η νεοφώτιστη Εβιάν δεν έχει να επιδείξει κάτι το σπουδαίο, τρεις ισοπαλίες και από μία νίκη και μία ισοπαλία στις πέντε πρώτες αγωνιστικές. Στο 0-0 με τη Μπορντο ο Γκοβού έμεινε στο πάγκο, ο οποίος Γκοβού συνεχίζει να είναι σε τραγική κατάσταση, όπως έπαιζε με τον Παναθηναϊκό. Νομίζω αν παίξει με βάση τις δυνατότητές της η Παρί θα περάσει από την έδρα της Έβιαν. Καλό σημείο το διπλό.

Υπενθυμίζω ότι κλικάροντας τη στήλη "Αφιερώματα" μπορείτε να διαβάσετε το αφιέρωμα της Γερμανίας αλλά και της Ιταλίας που είχα ετοιμάσει με το φίλο Ιταλό.

Καλή τύχη