Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ KΥΡΙΑΚΗΣ

Η Εστουδιάντες χτες μας χάλασε το απόλυτο και αν περνούσε θα μιλάγαμε για μία ιδανική μέρα. 3 στα 4 λοιπόν είχαμε χτες με την Αλόα να επιβεβαιώνει στη πράξη ότι ήταν το δυνατό σημείο της ημέρας, να περνά ο άσσος της Γκλάντμπαχ και της Γουεστ Χαμ και να μας τα χαλάει η Εστουδιάντες.

Το παιχνίδι της Εστουδιάντες το παρακολούθησα, ή μάλλον για να σας είμαι ειλικρινής είδα το πρώτο ημίχρονο όπου και κρίθηκε το αποτέλεσμα. Μέχρι το 22 η Εστουδιάντες ήταν πολύ ανώτερη και κυριαρχούσε μέσα στο γήπεδο, παρ ότι στο 5΄σε μία αντεπίθεση η Τίγκρε είχε κάνει το 0-1. Στο 22΄ το κοράκι, σε μία άλλη αντεπίθεση της Τίγκρε σφυρίζει πέναλτι, το χάνει ο παίχτης της Τίγκρε αλλά το κοράκι δίνει επανάληψη τη στιγμή που ο βοηθός δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι, όλοι οι παίχτες της Εστουδιάντες πέφτουν πάνω του αλλά δίνει επανάληψη. Γίνεται το 0-2 και μετά από τρία λεπτά και ενώ η Εστουδιάντες είχε μείνει με 10 παίχτες γίνεται και το 0-3 και πλέον το έργο ήταν αντίο ζωή.

Γενικότερα, όμως χτες πέρασαν σχεδόν όλα τα φαβορί με εξαίρεση τη Μπαρτσελόνα όπου έκαψε πολύ κόσμο, μεταξύ αυτών και εμένα που την είχα βάλει σε δύο μου δελτία για να ανεβάσω κάπως το συντελεστή. Αρκετά όμως με τα χθεσινά και πάμε στα σημερινά να δούμε τι θα γίνει.

446 2 1,70
Η Γαλατασαράι φέτος ο στόχος της είναι η επιστροφή στο θρόνο. Με νέο πρόεδρο τον Ουνάλ Αισάλ, με νέο προπονητή τον Τερίμ και με δυνατές μεταγραφές. Έχουμε και λέμε. Πήρε τον Ελμάντερ από τη Μπόλτον, τον Ινάν από την Τράμπζονσπορ, τον Ριέρα από τον Ολυμπιακό, τον Έμπουε από την Άρσεναλ, τον Φελίπε Μέλο από τη Γιουβέντους, τον Ουιφαλούσι από την Ατλέτικο, τον Γιλντιρίμ από την Μπούρσασπρ και τον κίπερ Μουσλέρα από τη Λάτσιο. Είναι φανερό νομίζω ότι η Γαλατά θέλει να μπει σε μία νέα εποχή και να επιστρέψει στη κορυφή του τουρκικού ποδοσφαίρου. Από την άλλη η Μπουγιουκσεχίρ, παραμένει μία συμπαθής ομάδας, που κάνει τη ζημιές της, ένα οργανωμένο σωματείο, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια βρίσκεται στη μεγάλη κατηγόρια , με τον ίδιο προπονητή και φέτος αναμένεται να έχει μία ακόμη ήρεμη χρονιά χωρίς μπελάδες. Εν κατακλείδι, η Γαλατά μπορεί να μπει με το δεξί στο πρωτάθλημα.

454 2 1,90
Στο αφιέρωμα που είχαμε ετοιμάσει με το φίλο Ιταλό, προ δύο εβδομάδων, μου είχε πει για το Παλέρμο ότι ο Πιόλι, αν και νεοπροσληφθείς προπονητής, θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν, με 2-3 γκέλες. Εν τούτοις, ο Πιόλι απολύθηκε πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, με τον ιδιόρρυθμο πρόεδρο της Παλέρμο Τζαμπαρίνι να ανεβάζει τον προπονητή της ομάδας νέων τον Ντέβις Μάντζα, ως υπηρεσιακό και βλέπουμε. 37 χρονών μόλις. Το Παλέρμο το οποίο αποδυναμώθηκε, μετά την αποχώρηση καταρχήν του παιχταρά Παστόρε αλλά και του Συρίγκου. Ενώ στο φινάλε των μεταγραφών έχασε και τον Νοτσερίνο ενώ απέκτησε τον Τζόρβα για βασικό τερματοφύλακα. Από την άλλη η Ίντερ, απέκτησε στο φινάλε των μεταγραφών τον Φορλάν και τον Ζάρατε που μπορούν να καλύψουν το κενό του Ετό που πήγε στην Ανζί και έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίχτης στο κόσμο. Ο Γκασπερίνι, ο νέος τεχνικός της Ιντερ, προσπαθεί να εμφυσήσει στους παίχτες το 3-4-3. Το Παλέρμο είναι δύσκολη έδρα, για οποιαδήποτε ομάδα αλλά θα πάω στο διπλό μιας και η φετινή Παλέρμο δεν είναι για πολλά πράγματα.

Έκτος κουπονιού
Ράνταμπεργκ Σάντερφιορντ 2 1,50 (κατά μ.ο)
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, οι γηπεδούχοι βαδίζουν από ήττα σε ήττα, βρίσκονται στο πάτο της βαθμολογίας με 16 ήττες σε 22 παιχνίδι, δέχονται με χαρακτηριστική άνεση το γκολ και ουσιαστικά έχουν αποδεχθεί τη μοίρα τους. Από την άλλη η Σάντερφιορντ παλεύει να παραμείνει στη δεύτερη και προνομιούχο θέση που οδηγεί στην άνοδο στη μεγάλη κατηγορία και σήμερα το παιχνίδι είναι must win, διότι αν θέλει να ανέβει τέτοια παιχνίδια πρέπει να τα καθαρίζει από τα αποδυτήρια. Βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση με 5 νίκες στα τελευταία 6 παιχνίδια και το διπλό, πολύ δύσκολα νομίζω ότι θα σπάσει.

Καλή τύχη.