Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Αν χτες δε γινόταν η ολική ανατροπή στο Ολντ Τράφορντ και η Γιουνάιτεντ από 2-0, στο ημίχρονο να βρεθεί να χάνει 2-3 από τη Βασιλεία και να ισοφαρίζει σε 3-3 στα χασομέρια, θα μιλούσαμε για μία εκπληκτική στοιχηματικά μέρα, όπου όλα τα φαβορί επιβεβαιώθηκαν. Βλέποντας το παιχνίδι της Μπάγερν με τη Σίτι, για το οποίο πίστευα ότι μπορούσε να γίνει η έκπληξη και τέλος πάντων, ακόμα και τώρα το 1,70 του άσσου δε θα το έπαιζα φάνηκε πόσο μικρή ομάδα είναι η Σίτι για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, παρ ότι έχει ένα ρόστερ εκατομμυρίων ευρώ. Σε τέτοιο επίπεδο, δε μπορείς να δέχεσαι τέτοια αστεία γκολ από τον πολύ φορμαρισμένο Γκόμεζ, έστω και αν το δεύτερο γκολ των Βαυαρών ήταν οφ σάιντ.

Στα σημερινά, ξεχωρίζει φυσικά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ. Εκεί όπου αν οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να ελπίζουν σε κάτι καλό για τη συνέχεια, σήμερα πρέπει να πάρουν αποτέλεσμα στο Emirates. Έχουν ίσως μία χρυσή ευκαιρία, διότι η Άρσεναλ είναι σε τραγική κατάσταση, την έχω παρακολουθήσει σε όλα της τα παιχνίδια, η άμυνά της είναι χειρότερη και από αυτή του Παναθηναϊκού, μπάζει από παντού και μέχρι και οι επιθετικοί της Μπλάκμπερν έκαναν πάρτι. Πέραν αυτών, η Άρσεναλ σήμερα για ακόμη μία φορά θα έχει και ένα κάρο απουσίες. Έχουμε και λέμε, εκτός είναι ο Βερμάελεν, ο Σκιλασί, ο Τζουρού, ο Κοσιελνί, ο Γουόλκοτ, ο Ζερβίνιο, o Μπεναγιούν, ο Γουίλσιρ και ο Ντιαμπί. Ο Βενγκέρ που θα δει και αυτό το παιχνίδι από την εξέδρα, αναμένεται να τραβήξει πίσω στο κέντρο της άμυνας τον Σονγκ, ενώ στην επίθεση η κατάσταση είναι γρίφος υπό την έννοια ότι οι σίγουροι είναι ο Φαν Πέρσι και ο Αρσάβιν και παίζεται μία θέση ανάμεσα στον Τσαμάκ και τον Τσάμπερλειν. Υπό αυτές τις συνθήκες, ίσως άξιζε να κυνηγήσουμε την έκπληξη ΑΛΛΑ ο ολυμπιακός δεν είναι σε καλή κατάσταση, είναι φανερό ότι ακόμα η ομάδα δεν έχει δέσει. Συνεπώς, πιστεύω ότι οι Κανονιέρηδες θα το πάρουν το παιχνίδι αλλά το 1,35 είναι πολύ μικρό. Για αυτό και επιλέγω το over.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, θα πάω με το Χ2 της Ντόρτμουντ. Παρακολούθησα το παιχνίδι της Μάιντζ με τη Ντόρτμουντ το Σάββατο και η Ντόρτμουντ που θύμισε την περσινή ομάδα. Έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, βρέθηκε να χάνει στο 33 με 1-0 κόντρα στη ροή του αγώνα, με ένα πολύ τυχερό γκολ του Muller, που του ήρθε η μπάλα και πεσμένος κάτω σούταρε και μπήκε γκολ. Η Ντόρτμουντ πίεζε συνεχώς, υπήρξαν φορές όπου το γήπεδο της Μάιντζ είχε κατηφορίσει στο 66 ο Πέρισιτς έκανε το 1-1 και στις καθυστερήσεις Πίστζεκ έκανε την ολική ανατροπή και η Μπορούσια πήρε σημαντική νίκη ψυχολογίας. Ασφαλώς δίκαιο το αποτέλεσμα. Σε αυτό το παιχνίδι, είχαμε και την επανεμφάνιση του Μπάριος που έχει λείψει πολλοί από τους Βεστφαλούς. Από την άλλη η Μαρσέιγ μέχρι στιγμής απογοητεύει στο Championat, βρίσκεται στη 13η θέση ενώ στην πρώτη αγωνιστική πήρε εύκολα το διπλό στο Καραϊσκάκη. Νομίζω ότι η Ντόρτμουντ έχει τη δυνατότητα να φύγει αν όχι με τους τρεις βαθμούς της νίκης στις αποσκευές της, τουλάχιστον με το βαθμό της ισοπαλίας.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, Λεβερκούζεν, Μίλαν και Μπαρτσελόνα λογικά θα περάσουν. Δεν έχει βέβαια νόημα να ασχολούμαστε με τόσο μικρές αποδόσεις. 

Το παιχνίδι της Βαλένθια με την Τσέλσι έχω την αίσθηση ότι κλείνει προς το Χ2.

Το Ζενιτ Πόρτο και το Σαχτάρ ΑΠΟΕΛ δε θα με απασχολήσουν στοιχηματικά.

Φυσικά κρατάμε και το διπλό της Χόνκα στη Φινλανδία που αν θέλει να ελπίζει σε έξοδο στο Europa League, πρέπει να περάσει νικηφόρα από την έδρα της αδιάφορης Χάκα. Ήδη όλα τα γραφεία στοιχημάτων έχουν καταποντίσει το διπλό στο 1,75 και πρέπει να ξεκινήσει το παιχνίδι εκτιμώ ότι θα έχει πέσει κάτω και από το 1,70.