Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Η ΜΠΟΚΑ ΤΖ. – ΠΑΕΙ ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Εκπληκτική εμφάνιση χτες της Μπόκα Τζ. κόντρα στη σαν Μαρτίν, με το 1-0 όχι μόνο να μην αντικατοπτρίζει την πραγματικότητά αλλά το σκορ κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν 5-0 ή και παραπάνω. Μέσα σε μία μαγική ατμόσφαιρα στο Μπομπονέρα, η Μπόκα έπαιξε τρομερή μπάλα και υπήρχαν στιγμές όπου το γήπεδο είχε κατηφορίσει.

Έχοντας για μαέστρο ένα Ρικέλμε σε τρελά κέφια, ακούραστο, να μοιράζει συνέχεια μπαλιές και να ντριμπλάρει τους πάντες και τα πάντα. Αυτό που είδα, και δεν το είχα δει τις προηγούμενες χρονιές, είναι ότι οι παίχτες της Μπόκα ήταν παθιασμένοι, είχαν τρομερή όρεξη για μπάλα και δε σταμάτησαν λεπτό να δημιουργούν ευκαιρίες. Βέβαια, θα μου πείτε ότι έπαιζε με ένα χαμηλής δυναμικότητας αντίπαλο. Ορθό , αλλά τα προηγούμενα χρόνια κόντρα σε κάτι τέτοιους αντιπάλους η Μπόκα είχε κάνει ουκ ολίγες γκέλες. Επειδή, είδα και το προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ιντεπεντιέτε όπου πάλι έπαιξε εξαιρετικά η Μπόκα, χωρίς τον ηγέτη Ρικέλμε. Και εκεί συνειδητοποίησα ότι η φετινή Μπόκα είναι για μεγάλα πράγματα.


Νομίζω, ότι φέτος ήρθε η ώρα να ανακτήσει τα σκήπτρα του πρωταθλήματος αφού η Εστουδιάντες, παρ ότι έχει εξαιρετικό ρόστερ, εν τούτοις κάτι δεν πάει καλά. Προχτές το Σάββατο, παρ ότι ξεκίνησε πολύ καλά, εν τούτοις, ηττήθηκε από την Τίγκρε με 4-1 μέσα στην έδρα της. Το κλίμα στην ομάδα έχει στραβώσει για τα καλά, μιας και η Εστουδιάντες δεν έχει πετύχει ακόμα νίκη μετά το πέρας των 6 πρώτων αγωνιστικών. Η Βελέζ από την άλλη ηττήθηκε χτες με την Ουνιόν, το είδα και αυτό το παιχνίδι, όπου και πάλι φάνηκε η αποδυνάμωση της Βελέζ. Αποχώρησαν 3-4 παίχτες που έκαναν τη διαφορά. Πρώτος και καλύτερος ο εμβληματικός φορ Τάνκε Σίλβα. Συνεπώς, προσωπικά δε βλέπω πως αυτή η Μπόκα θα χάσει το πρωτάθλημα.