Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΕΛΟΣ Ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ - ΟΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΠΕΤΥΧΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ

Με συνέντευξη τύπου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, όπως αναμενόταν, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ανακοίνωσε την άμεσα αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό. Οι μετοχές που κατέχει η οικογένειά του μένουν αδρανείς και πλέον τη διαχείρισή τους αναλαμβάνει πληρεξούσιο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας. Όπως εξήγησε και ο ίδιος, δεν μπορούσε να τις δώσει στον ερασιτέχνη καθώς ο ερασιτέχνης δεν διαθέτει κανονική διοίκηση. Μάλιστα ξεκαθάρισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι οι μετοχές του ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ αλλά ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ. Σε αυτό το θέμα ήταν απόλυτος.

Είπε επίσης αλήθειες για την πολυμετοχικότητα, φανέρωσε πολλές συζητήσεις και την στάση του Βγενόπουλου στον οποίο εμμέσως πλειν σαφώς έριξε τις ευθύνες για την κακοδιαχείριση της ομάδας. Και ορθώς έπραξε προσθέτω εγώ, διότι πήραν μία ομάδα υπόδειγμα σε επίπεδο διοίκησης και την έκαναν μπουρδέλο. Μένει να δούμε τώρα που έφυγε η Οικογένεια, ο Βγενόπουλος θα εμφανιστεί ; Δε νομίζω.

Σημειώνω επίσης την ατάκα που είπε ο Τζίγκερ ότι "εύκολα τάζεις, δύσκολα βάζεις" . Ήταν μία ατάκα γεμάτη νόημα και ουσία και όλοι βέβαια καταλάβαμε που πήγαινε το καρφί!

Ακόμα, ήταν ιδιαίτερα επικριτικός ως προς τον Αντωνίου, ο οποίος φέρει μεγάλη ευθύνη για τους παίχτες που έφερε στην ομάδα. Διότι δόθηκαν ποσά σε παίχτες που δεν είχαν καμία σχέση ως προς την αξία τους. Αποκάλυψε επίσης ότι ο Νικόλας Πατέρας είχε ζητήσει για να επιστρέψει τον Θανάση Κανελλόπουλο ως αντιπρόεδρο της ΠΑΕ (!!!) και φυσικά των Αντωνίου ως τεχνικό διευθυντή. Χαρακτηριστικά είπε : «Τον κύριο Θανάση όλοι τον ξέρουμε, και δεν θα επέτρεπα να είναι μέλος της Παναθηναϊκής οικογένειας»

Ένα κρίσιμο σημείο της συνέντευξής του ήταν όταν ρωτήθηκε για τα λάθη που έκανε στον Παναθηναϊκό όλα αυτά τα χρόνια. Και είπε ότι, μεταξύ των λαθών τρία είναι τα κυριότερα. Τα δύο εξ αυτών θα τα ξανά έκανε και το άλλο όχι.

Το πρώτο του λάθος ήταν ότι ΠΟΤΕ δεν χαρίστηκε στους οργανωμένους. ΠΟΤΕ δεν τους έδωσε εισιτήρια σε χαμηλές τιμές ώστε να τα πωλούν και να βγάζουν το μεροκάματο, ΠΟΤΕ δεν τους έβγαλε από τη φυλακή, ούτε τους άνοιγε μαγαζιά όπως κάνουν άλλοι στο χώρο του ποδοσφαίρου. Για αυτό και εκείνοι τον έβριζαν. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι το 2004 που πήρε ο Παναθηναϊκός το νταμπλ, οι οργανωμένοι απείχαν. Αυτό του κόστισε όπως είπε αλλά θα το ξανά έκανε.

Το δεύτερο λάθος είναι ότι δήθεν άφησε απροστάτευτη την ομάδα και πήρε ως παράδειγμα το 2005 όπου ο Παναθηναϊκός έφερε τρεις σερί ισοπαλίες εντός έδρας και έχασε το πρωτάθλημα ενώ όπως είπε αν πλήρωνε είτε προέδρους, είτε διαιτήτες, παίχτες κ.λ.π τα αποτελέσματα θα ερχόντουσαν. Αλλά ο Παναθηναϊκός έτσι θα έπαιρνε ένα κάλπικο πρωτάθλημα. Προσέθεσε ότι με αυτό τον τρόπο προστατεύονται τα πρωταθλήματα, στην Ελλάδα.

Το τρίτο αφορά στο γήπεδο, όπου επίσης αποκάλυψε κρίσιμες πτυχές και πως το έργο ενώ βάδιζε προς την ολοκλήρωση του, υπό την έννοια ότι είχε βγει και η οικοδομική άδεια, είχαν εξασφαλιστεί εμπορικές συμφωνίες και οι τράπεζες είχαν συμφωνήσει για τη χρηματοδότηση και ο Βωβός έχτιζε το εμπορικό του κέντρο. Το ανακοίνωσε σε λάθος ανθρώπους και μετά από 15 μέρες άρχισαν οι καταγγελίες ενώ απέμεναν λίγες μέρες για να καθιστούν εκπρόθεσμες οι καταγγελίες. Κάτι που φυσικά δεν ήταν τυχαίο. Αυτό ήταν ένα λάθος που δεν θα το ξανά έκανε.

Προσωπικά, θεωρώ ότι αυτά ήταν και τα κύρια σημεία της συνέντευξης τους Γιάννη Βαρδινογιάννη που σήμανε και το τέλος εποχής. Κάπως έτσι κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό μετά από 32 χρόνια, που δυστυχώς για κάποιους μέσα στην Παναθηναϊκή οικογένεια, η ομάδα δεν είχε ποτέ διοικητικές παλινωδίες. Πάντα είχε εξασφαλισμένο το μέλλον. Τελικά όμως οι μειοψηφίες πέτυχαν αυτό που ήθελαν. Και αναρωτιέμαι τώρα που έφυγε ο Βαρδινογιάννης σε ποιον θα ρίχνουν τις ευθύνες ;

Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι η επόμενη μέρα για τον Παναθηναϊκό δεν προβλέπεται να είναι καλή διότι ζούμε σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες και το να βρεθεί κάποιος σοβαρός επενδυτής είναι λίγες ενώ οι διάφοροι τυχάρπαστοι θα φτιάξουν όνομα στη πλάτη του Παναθηναϊκού.

Τι σημασία όμως έχουν όλα αυτά. Οι οργανωμένοι και οι δημοσιογράφοι – παπαγαλάκια που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα πέτυχαν αυτό που ήθελαν και τώρα μπορούν να απολαύσουν το κατόρθωμά τους.