Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Μετά από μία βδομάδα ξεκούρασης, όπου το μεσοβδόμαδο κουπόνι δεν έλεγε και πολλά, επιστρέφουμε σε full αγωνιστική δράση. Σέντρα κάνει σήμερα η Πρέμιερ Λιγκ, η Πορτογαλία αλλά και η Κόνφερενς. Το κουπόνι γεμίζει και πλέον μένουν μόνο τα πρωταθλήματα των μεσογειακών χωρών για να ολοκληρωθεί το πάζλ.

249 2 1,65
Έκατσα και παρακολούθησα το παιχνίδι της Ντόρμουντ τη προηγούμενη Παρασκευή με το Αμβούργο, το οποίο νίκησε με 3-1. Η Ντόρτμουντ έκανε κυριολεκτικά πλάκα, έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και ουσιαστικά δείχνει σαν να μην την έχει αγγίξει ούτε η απώλεια του Σαχίν που έγινε κάτοικος Μαδρίτης ούτε και η απουσία του παιχταρά Μπάριος και να συνεχίζει στο γνωστό της ρυθμό από πέρσι, με το ίδιο στυλ παιχνιδιού. Ο Κλοπ έχει δημιουργήσει μία ομάδα με λαμπρό μέλλον. Τα ίδια ακριβώς έλεγα και πέρσι και μάλλον τα ίδια θα ξανά γράφω και φέτος. Από την άλλη η Χόφενχάιμ έχασε 2-1 από το Αννόβερο. Όπως έγραψα και στο αφιέρωμα της Γερμανίας, η Χοφενχάιμ είναι η ίδια ομάδα με πέρσι και την περιμένω κάπου στη μέση της βαθμολογίας, εκτός δεκάδας. Από εκεί και πέρα, και σήμερα θα έχει τις ίδιες απουσίες που είχε και στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος, δηλαδή εκτός είναι ο Ιμπίσεβιτς, ο Βούκσεβιτς, ο Σίγκουρτσον, ο Ισμπερτσμπέργκερ, ο Μουσόνα αλλά και ο Βάις. Σημαντικές απουσίες. Το διπλό της Ντόρτμουντ, είναι καλή επιλογή.

263 2 1,75
Μπορεί η Ντονκάστερ να είναι από τις ομάδες που συμπαθώ στη Βρετανία, από τότε που ήταν στη Κόνφερενς σήμερα ωστόσο θα τη κοντράρω. Η Γουεστ Χαμ, μπορεί να έχασε στη πρεμιέρα με τη Κάρντιφ με γκολ στις καθυστερήσεις ωστόσο η ομάδα του Big Sam, ήταν αρκετά καλή ενώ μεσοβδόμαδα απέκτησε και τον Κάριου. Η Ντονκάστερ, από την άλλη παρ ότι προηγούνταν με 1-0 εκτός έδρας κόντρα στη Μπράτιτον μέχρι το 83 κατάφερε εν τέλει και ηττήθηκε 2-1. Η Ντονκάστερ, που βρίσκεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στη Τσάμπιονσιπ, είναι καλοδουλεμένη ομάδα, οργανωμένο κλαμπ, οικονομικά είναι οκ και κάθε χρόνο κάνει προσεγμένες κινήσεις.  Δεν πιστεύω ότι θα έχει εύκολο απόγευμα η Γουεστ Χαμ, παρά τις πολλές απουσίες που έχει η Ντονκάστερ, εν τούτοις το διπλό σε απόδοση στο 1,90 που κυκλοφορεί κατά μ.ο σε εταιρίες του εξωτερικού έχει αρκετή τύχη. Το 1,75 του ΟΠΑΠ, είναι κουτσουρεμένο μέχρι εκεί που δεν πάει.

318 1 1,65
Η Ιστ Στέρλινγκ, όπως έχουμε πει κατ επανάληψιν, είναι η χειρότερη ομάδα της Σκωτίας ίσως και της Βρετανίας γενικότερα. Μάλιστα η SFL δεν αποκλείεται να τη διώξει από το πρωτάθλημα αν συνεχίσει να κοσμεί το πάτο της βαθμολογίας. Θυμίζω, ότι στη Γ Σκωτίας ΔΕΝ υποβιβάζεται καμία ομάδα. Έκανε ένα μπαμ, δύο χρόνια τώρα και πάλεψε τα πλέι οφ ανόδου αλλά από πέρσι θυμήθηκε το παλιό καλό εαυτό της. Στη πρεμιέρα πάντως νίκησε τη Μοντρόουζ, την έταιρη μονομάχο για την αποφυγή της τελευταίας θέσης. Από την άλλη η Μπέργουικ, που φέτος έχει υψηλές βλέψεις, έφαγε μία ηχηρή σφαλιάρα με 4-1 από την Έλγκιν και προσγειώθηκε απότομα, στη πραγματικότητα. Κόντρα όμως στην Ιστ Στέρλινγκ της δύνεται μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνει σεφτέ. Η απόδοση του άσσου κατρακυλά, από τη Πέμπτη κιόλας που ξεκίνησα να κοιτάζω πιο αναλυτικά τα παιχνίδια. Πλέον ο μ.ο της απόδοσης του άσσου έχει μετατοπιστεί, σε επίπεδα ΟΠΑΠ.


ΥΓ: Υπενθυμίζω ότι, κλικάροντας στα Αφιερώματα, μπορείτε να διαβάσετε το αφιέρωμα που ετοίμασα για τη Bundesliga.

Καλή τύχη.