Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, σήμερα θα έκανε πρεμιέρα η Ισπανία (Α και Β) ωστόσο η απεργία των ποδοσφαιριστών έχει οδηγήσει στην αναβολή και της πρώτης αλλά και της δεύτερης αγωνιστικής. Οι σημερινές μου επιλογές συνοψίζονται σε τρία σημεία. Το διπλό της Πίτεχερντ και τους άσσους της Μπρέχιν και της Μ. Κ. Ντονς. 

170 1 1,70
Η Μ Κ Ντονς έχει ξεκινήσει ιδανικά το πρωτάθλημα με δύο νίκες και μία ισοπαλία, με τη Χαρτπουλ την πρώτη αγωνιστική. Δείχνει ότι και φέτος θα είναι μέσα στις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδό τους στην Τσαμπιονσιπ. Από την άλλη η Τσέστερφιλντ δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά, δύο ήττες και μία ισοπαλία μετρά σε αυτές τις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Όντας νεοφώτιστη δεν έχει ακόμα προσαρμοστεί στα δεδομένα της Λιγκ 1. Νομίζω ότι ο άσσος στο 1,70 είναι fair και είναι καλό σημείο.

211 1 1,50
Η Μπρέχιν, τα τελευταία χρόνια έχει σταθεροποιηθεί στις θέσεις των πλέι οφ της Β Σκωτίας και στο τέλος όλο αποκλείεται. Και φέτος κάπου εκεί την αναμένουμε, παρ ότι έχασε ότι καλύτερο διέθετε τον ΜακΆλιστερ που παρ ότι τον ήθελαν ακόμα και ομάδες της Πρέμιερ πήγε στην Πίτεχερντ. Η Μπρέχιν μετρά μία νίκη και μία ήττα σε αυτές τις δύο πρώτες αγωνιστικές ενώ η Νταμπάρτον που θα παλέψει για την αποφυγή του υποβιβασμού μετρα δύο στις δύο ήττες. Μάλιστα η Νταμπάρτον σε αυτά τα δύο παιχνίδια έχει δεχθεί συνολικά 8 γκολ. 5 από την Στέρλινγκ Αλ. και άλλα 3 από την Έντρι. Όπως καταλαβαίνετε η άμυνα της Νταμπάρτον είναι χειρότερη και απ αυτή του …. Παναθηναϊκού. Στα αγωνιστικά από 3-4 απουσίες η κάθε ομάδα. Η απόδοση του άσσου έχει πάρει την κατιούσα και πλέον κυμαίνεται 1,55-1,58 κατά μ.ο. Λογικό …

216 2 1,80
Για την Ιστ Στέρλινγκ, τα είχαμε πει την προηγούμενη εβδομάδα, είναι η χειρότερη ομάδα της Σκωτίας ίσως και της Βρετανίας γενικότερα. Μάλιστα η SFL δεν αποκλείεται να τη διώξει από το πρωτάθλημα αν συνεχίσει να κοσμεί το πάτο της βαθμολογίας. Θυμίζω, ότι στη Γ Σκωτίας ΔΕΝ υποβιβάζεται καμία ομάδα. Έκανε ένα μπαμ, δύο χρόνια τώρα και πάλεψε τα πλέι οφ ανόδου αλλά από πέρσι θυμήθηκε το παλιό καλό εαυτό της. Στη πρεμιέρα πάντως νίκησε τη Μοντρόουζ, την έταιρη μονομάχο για την αποφυγή της τελευταίας θέσης. Τη προηγούμενη αγωνιστική έχασε εύκολα 4-2 (και μας πλήρωσε) από την Μπέργουικ, Από την άλλη η Πίτεχερντ, παρά το γεγονός ότι διαθέτει ένα αξιόλογο ρόστερ εν τούτοις δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά το πρωτάθλημα. Δύο στις δύο ήττες από Κλάιντ και Άνναν αντίστοιχα, ενώ ηττήθηκε από την Άνναν και στο Τσάλεντζ Καπ. Κόντρα όμως στην Ιστ Στέρλινγκ έχει μία χρυσή ευκαιρία να κάνει σεφτέ και δεν νομίζω ότι θα τη χάσει. Διπλό λοιπόν στην fair απόδοση του ΟΠΑΠ, στο 1,80. Το 1,80 του ΟΠΑΠ είναι από τις υψηλότερες τιμές που κυκλοφορούν στα γραφεία στοιχημάτων.

ΥΓ: Υπενθυμίζω ότι, κλικάροντας στα Αφιερώματα, μπορείτε να διαβάσετε το αφιέρωμα που ετοίμασα για τη Bundesliga.

Καλή τύχη