Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Μετά το διασυρμό στο πρώτο παιχνίδι στο Ισραήλ οι ελπίδες πρόκρισης του Παναθηναϊκού, αντικειμενικά τείνουν προς το μηδέν. Ο Παναθηναϊκός όπου στο πρώτο ημίχρονο στο Τελ Αβιβ δεν ήταν άσχημος, είχε και δύο ευκαιρίες να σκοράρει αλλά κάλλιστα θα μπορούσε και να δεχθεί κάποιο τέρμα. Στο δεύτερο ημίχρονο επήλθε ουσιαστικά η κατάρρευση, ο Παναθηναϊκός έμοιαζε σαν να είχε μείνει στα αποδυτήρια. Δύο γκολ μέσα σε είκοσι λεπτά για τους Ισραηλινούς και στα χασομέρια γίνεται και το 3-0 και αντίο ζωή το έργο. Για να πούμε βέβαια την αλήθεια, στο 81' και ενώ το σκορ ήταν στο 2-0 ακυρώθηκε κακώς γκολ του Παναθηναϊκού. Ένα γκολ που θα άλλαζε τελείως τις ισορροπίες.

Ο Φερέιρα ζει στο κόσμο του, οι οργανωμένοι και σήμερα θα τα βάλουν με το Βαρδινογιάννη γιατί όπως έχουμε πει κατ επανάληψιν, μπροστά στους υπεύθυνους της οικονομικής κατάρρευσης της ομάδας, κάθονται ως κότες. Αυτή είναι η αλήθεια.

Στα αγωνιστικά ο Φερέιρα έκοψε από την αποστολή το Σιμάο γιατί του αντιμίλησε, ο Μοζαμβικανος πάντως είχε δίκιο. Εκτός είναι επίσης ο Μαρίνος, ο Χριστοδουλόπουλος και ο Μπίασμιρ. Ο μεγάλος προπονητής Φερέιρα, που αν θυμάμαι καλά δήλωσε πως αν αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός θα αποτελέσει παρελθόν, η μόνη αλλαγή που θα κάνει σε σχέση με την 11αδα του πρώτου παιχνιδιού είναι η χρησιμοποίηση του Ζέκα αντί του Σιμάο και να παίξει με ένα αμυντικό χαφ, τον Κατσουράνη. Λογικό. Αλλά εγώ ρωτώ όταν υπάρχει στο πάγκο, ο πολύπειρος Γιώργος Καραγκούνης δεν πρέπει να τον ρίξεις στη μάχη ; Ο "Τυπάρας" μπορεί να σηκώσει το βάρος της ομάδας στις πλάτες του και να εμψυχώσει τους υπολοίπους παίχτες.

Από την άλλη, οι Ισραηλινοί βρίσκονται με το ένα πόδι στη φάση των ομίλων και στην κλήρωση της παρασκευής. Το κλίμα στην ομάδα είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικό, όπως γίνεται αντιληπτό και ουσιαστικά έρχονται στην Αθήνα για να επικυρώσουν το εισιτήριο της πρόκρισης.

Στο δια ταύτα τώρα, το over 2,5 προσφέρεται από τον ΟΠΑΠ στο 1,80. Μου φαίνεται εξαιρετικό. Καθώς ο Παναθηναϊκός θα πιέσει από το πρώτο λεπτό, έτσι πρέπει να γίνει. Αν πετύχει γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο οι ισορροπίες αλλάζουν και όλα μπορούν να συμβούν. Βέβαια με την άμυνα παιδική χαρά που έχει ο Παναθηναϊκός είναι πιο πιθανό να δεχθεί γκολ και εκεί πολύ φοβάμαι μην έχουμε καμιά διακοπή.

Update: Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο ο Αλέξης Τζόρβας θα είναι εκτός αποστολής αφού μένουν μόνο τα τυπικά για τη μεταγραφή του στο Παλέρμο. Επίσημα γίνεται λόγος για πρόβλημα που αντιμετωπίζει στα πλευρά ....