Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΠΕΡΙΟΔΕΥΩΝ ΘΙΑΣΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Ο (ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ) ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Ειλικρινά δε ξέρω αν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουμε αυτό που μόλις είδαμε στο ΟΑΚΑ. Είναι απίστευτη κατάντια, για τον Παναθηναϊκό να αποκλείεται από μία ομάδα σαν την Οντένσε και μάλιστα να δέχεται μέσα στην έδρα του, 4 γκολ  (!!!). Και τα 4 ήταν από ευγενική χορηγίας της αστείας άμυνας που είχαν οι πράσινοι.

Ο Σπυρόπουλος πολύ αμφιβάλλω αν δύναται να έχει θέση, ΌΧΙ στο Παναθηναϊκό αλλά ούτε σε ομάδα Β' εθνικής. Ο δε Βύντρα, θυμίζει τον παλιό καλό Βύντρα, που τον γιούχαρε σε κάθε φάση όλο το γήπεδο. Η όποια πρόοδο είχε κάνει τα δύο τελευταία χρόνια έχει εκμηδενιστεί. Όσο για το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν επιεικώς τραγικό. Ο δε Τζόρβας ίσως πρέπει να σκεφτεί να αλλάξει επάγγελμα και να το γυρίσει σε τροχονόμος, ίσως του ταιριάζει περισσότερο.

Τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός έχει καταντήσει να είναι ο περιοδεύων θίασος στην Ευρώπη. ΚΑΙ σήμερα γράφτηκε μία μαύρη σελίδα στην ιστορία του Παναθηναϊκού και για αυτό τον διασυρμό οι ευθύνες ανήκουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Πρώτα απ' όλα, στην ανύπαρκτη διοίκηση, στον προπονητή με τις αποτυχημένες επιλογές που έκανε αλλά και στους ίδιους τους παίχτες που δε φάνηκαν αντάξιοι των περιστάσεων. Είναι μακράν ο χειρότερος Παναθηναϊκός των τελευταίων ετών.

Όσο για το μέλλον φαντάζει ζοφερό. Το γιατί όλοι νομίζω ότι το αντιλαμβανόμαστε. Χωρίς να θέλω να γίνομαι μάντης κακών, έρχονται πολύ δύσκολες μέρες για τον Παναθηναϊκό. Προμηνύονται σημαντικές εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα.