Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ KΥΡΙΑΚΗΣ

Άστοχη αποδείχθηκε η χθεσινή πρόταση στον άσσο της Μάτερσμπουργκ μιας και η αισθητά αποδυναμωμένη Νέουσταντ πέρασε με διπλό. Όπως έγραψα και χτες, αν υπήρχε ένα αξιόλογο κουπόνι επ' ουδενί δεν θα ασχολιόμουν με ένα τέτοιο παιχνίδι. Τέλος πάντων, ας δούμε σήμερα τι θα κάνουμε.

273 2 2,25
Η Ρόζενμποργκ πρόερχεται από την εμφατική νίκη με 5-0 κόντρα στη Μπρεινταμπλικ στο β προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου ουσιαστικά καθάρισε εύκολα και την υπόθεση πρόκριση και η ρεβάνς έχει πλέον τυπικό χαρακτήρα. Στο πρωτάθλημα όμως, μετά από αυτή τη διακοπή των δύο εβδομάδων, έχει μείνει πίσω από τη κορυφή, στο -7 από τη πρώτη αλλά αποδυναμωμένη πλέον, Μόλντε. Σήμερα στο Τέλενουν Αρένα, σμίγουν οι παλιές αγάπες. Μιας και ο νυν προπονητής της Ρόζενμποργκ ήταν επί 6 χρόνια προπονητής της Στάμπαεκ. Πρώτη φορά αντιμέτωπος λοιπόν ο Γένσον κόντρα στην πρώην του ομάδα και αν μη τι άλλο πρέπει να τη ξέρει πολύ καλά. Η Ρόζενμποργκ απέκτησε τον Μοχάμεν Αβάλ Ίσα από το ν Ερυθρο Αστέρα και κινείται για να αποκτήσει το μεγάλο αστέρι και πρώτο σκόρερ της Στάμπαεκ Γκούναρσον. Η Στάμπαεκ από την άλλη, δεν ενθουσιάζει με τη πορεία της στο ρπωτάθλημα, βρισκόμενη στην 11η θέση. Εντός έδρας δεν τα πάει καθόλου καλά με μόλις 2 νίκες σε 6 παιχνίδια. Αντίθετα εκτός έδρας τα πάει καλύτερα με 4 νίκες σε 6 παιχνίδια. Σίγουρα δεν είναι εύκολο το παιχνίδι για τη Ρόζενμποργκ αλλά θα πάρω το ρίσκο και θα πάω στο διπλό αφενός γιατί θεωρώ ικανοποιητική την απόδοση και αφετέρου αν η Ρόζενμποργκ θέλει το πρωτάθλημα πρέπει να κάνει ένα ντεμαράζ.

287 1 1,60
Η Σεάρα διαθέτει παραδοσιακά μία πολύ δυνατή έδρα και κόντρα στην αδύναμη Αμέρικα Μινέιρο εύκολα ή δύσκολα θα το καθαρίσει το παιχνίδι. Η Αμέρικα ειδικά εκτός έδρας χάνεται (0-1-3).   Η Αμέρικα μεσοβδόμαδα άλλαξε  και προπονητή φέρνοντας τον Λόπεζ. Από τους πιο έμπειρους προπονητές και μένει να δούμε αν θα μπορέσει να κάνει ένα άθλο σώνοντας την Αμέρικα από τον υποβιβασμό. Δύσκολο το εγχείρημα. Η απόδοση του άσσου πέφτει σε πολλές εταιρίες και το 1,60 του ΟΠΑΠ δεν είναι άσχημο.