Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Άρχισε σιγά σιγά να γεμίζει το κουπόνι αφού σήμερα κάνουν σέντρα, η Ελβετία, η Δανία, η Αυστρία και η Β Γερμανίας. Ενώ επανέρχονται από διακοπή οι Α και Β Νορβηγίας. Επίσης, όπως γράψαμε και χτες, ο ΟΠΑΠ έβαλε και Baseball, στα προσφερόμενα παιχνίδια. Είμαι ειλικρινά πολύ περίεργος να δω αν θα τραβήξει τζίρο, με δεδομένο ότι δεν είναι ευρέως διαδεδομένο σαν άθλημα στη χώρα μας και στην Ευρώπη γενικότερα. 

Ίσως θα είχε περισσότερη λογική, αν έμπαινε το βόλλευ ας πούμε, όπου έχουμε μία ιδέα. Στο baseball οι 9 στους 10 Έλληνες δεν ξέρουμε καν τους κανόνες του παιχνιδιού, πως θα στοιχηματίσουμε λοιπόν; Είναι ένα βασικό ερώτημα. Θα μου πείτε ότι οι τζογαδόροι παίζουν μέχρι και σκυλοδρομίες στα πρακτορεία, δε θα παίξουν Baseball ; Σωστό και αυτό. Επιστρέφοντας στο ποδοσφαιρικό κουπόνι, θα κρατήσω, περνώντας και το ανάλογο ρίσκο, μόνο τον άσσο της Μάτερσμπουργκ.

227 1 2,20
Υπό φυσιολογικές συνθήκες και αν είχαμε ένα αξιόλογο κουπόνι στα χέρια μας, δε θα ασχολιόμουνα με αυτό το παιχνίδι. Το λέω αυτό διότι πρόκειται για ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Ωστόσο, η Μάτερσμπουργκ και φέτος θα ακολουθήσει τη γνωστή συνταγή, του δυναμικού παιχνιδιού, στα όρια του αντιαθλητικού, για αυτό και φέτος δεν κινήθηκε ιδιαίτερα στη μεταγραφική περίοδο. Πάνω κάτω η ίδια ομάδα είναι. Στην έδρα της για να τη κερδίσεις, πρέπει να ματώσεις. Δεν περνάς εύκολα. Από την άλλη στη Νέουσταντ, προμηνύονται δύσκολες καταστάσεις. Αποχώρησε ο μεγιστάνας Στόναχ, πλήρωσε κάποια συμβόλαια, εξασφάλισε και την άδεια συμμετοχής. Ωστόσο, ελείψη χρημάτων, αποχώρησαν μεταξύ άλλων οι 8 βασικοί της παίχτες. Οπότε καταλαβαίνετε για τη αποδυνάμωση μιλάμε. Αυτός λοιπόν είναι και ο λόγος που πάω στον άσσο.

Καλή τύχη.