Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΙΑ

Όταν ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε με την Οντένσε, έγραψα και στο site ότι ήταν και είναι μία πολύ καλή κλήρωση για τον Παναθηναϊκό, η οποία όμως δεν είναι και τόσο εύκολη και χρήζει μεγάλης προσοχής. Την Οντένσε, πέρσι την παρακολούθησα μέσω live streaming, σε 4-5 παιχνίδια και έχω σχηματίσει άποψη για την ομάδα. Πρόκειται για μια καλή ομάδα, για τα δεδομένα της Δανίας, διαθέτει 1-2 παίχτες που άνετα θα μπορούσαν να παίξουν σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα, όπως ο Ουτάκα. Και όσοι τον έχουν δει θα συμφωνήσουν μαζί μου. Η Όντενσε διαθέτει μία επίθεση που μπορεί να διασπάσει οποιαδήποτε άμυνα, πόσο μάλλον την αναιμική άμυνα του Παναθηναϊκού.

Παρ ότι η Οντένσε, είναι μία ομάδα που στην έδρα της παρουσιάζεται δυνατή, εν τούτοις δε ξέρω κατά πόσο ο παράγοντας έδρας μπορεί να μετρήσει σε ένα τέτοιο παιχνίδι διότι η ομώνυμη πόλη είναι άδεια. Οι πιο πολλοί κάτοικοί της βρίσκονται για διακοπές σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία. Πέραν τούτου, ο καιρός είναι ιδανικός για ποδόσφαιρο γύρω στους 34 βαθμούς, αναμένεται η θεοκρασία. Για τη Δανία, ο καιρός είναι καλοκαίρι. Αυτοί οι δύο παράγοντες είναι υπέρ του Παναθηναϊκού.

Ένας Παναθηναϊκός, όπου μέχρι στιγμής στα φιλικά έχει δείξει πολύ λίγα πράγματα. Στο τελευταίο φιλικό με τον Ατρόμητο παραγοντοποίησε άθλια εμφάνιση ωστόσο σήμερα έχουμε ένα παιχνίδι Champions League και λογικά οι παίχτες θα δείξουν την απαιτούμενη σοβαρότητα.

Σε μία εποχή λιτότητας πλέον για τον Παναθηναϊκό, όπου οι μέτοχοι που έφεραν την κατάσταση ως εδώ να έχουν εξαφανιστεί σαν τα ποντίκια και τους οπαδούς, ως συνήθως, να τα βάζουν με τον Βαρδινογιάννη, απλά και μόνο επειδή έτσι έχουν μάθει. Στο πλαίσιο αυτής της λιτότητας και προκειμένου να μειωθεί το τεράστιο έλλειμμα που άφησε το άφαντο Δίδυμο, πωλήθηκε ο Σισέ στη Λάτσιο και αποχώρησε ο πολύ μεγάλος Ζιλμπέρτο Σίλβα. Επίσης από την ομάδα αποχώρησαν μέχρι στιγμής ο Γκοβού και ο Λουις Γκαρσία ενώ έπονται και άλλοι. Στον αντίποδα για αντικαταστάτης του Σισέ προορίζεται ο Τότσε. Αν και πέρσι συνήθιζα να έβλεπα Seguda Division, θα ήταν αστείο να σας πω πως τον έχω δει. Οπότε ας περιμένουμε να τον δούμε και ύστερα αν τον κρίνουμε. Στα χαφ που πονάει ο Παναθηναϊκός η απόκτηση του Βιτόλο, μετριάζει κάπως το κενό. Είναι ίσως η καλύτερη κίνηση που μπορούσε να κάνει ο Παναθηναϊκός. Ενώ εκτιμώ ότι θα δώσει μεγάλη ταχύτητα στην ομάδα η παρουσία του Κουινσί. Ο οποίος είναι ιδιαίτερα ταχύς και είναι πολύ καλός με τη μπάλα στα πόδια.

Πάντως με τις πωλήσεις και τις περικοπές ο Γόντικάς, μάζεψε το έλλειμμα της φετινής χρονιάς κατά 16 εκατ. ευρώ. Νομίζω ότι ο Παπανδρέου μπορεί να τον πάρει για Υπουργό Οικονομικών. Αν ο Παναθηναϊκός περάσει την Οντένσε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα γίνουν μία ή δύο μεταγραφές ακόμα. Αν αντίθετα ο Παναθηναϊκός αποκλειστεί, τότε θα πωληθεί πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής, διότι η μη πρόκριση στον Παναθηναϊκό θα κοστίσει 5 εκατ. ευρώ.

Την 11αδα, λίγο πολύ αναμενόμενα τα πράγματα,
(4-1-2-3)
Τζόρβας - Βύντρα, Μπουμσονγκ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος - Σιμάο - Κατσουράνης, Νίνης - Μαρίνος, Πετρόπουλος, Λέτο

Θεωρώ τεράστιο λάθος, την μη χρησιμοποίηση του Γιώργο Καραγκούνη. Ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη χρειάζεται τον Γιώργο Καραγκούνη ακόμη και στα 36 του. Χρειάζεται ένα παίχτη στα χαφ να κρατήσει λίγο μπάλα, να παγώσει το ρυθμό του παιχνιδιού σε αντίθεση με το Μαρίνο που ποτέ δεν τον είχα σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Εξάλλου, στα φιλικά ο μόνος διακριθείς σε όλα τα παιχνίδια ήταν ο Καραγκούνης. Πολύ φοβάμαι ότι ο Φερέιρα θα προτιμήσει το Μαρίνο.

Στο δια ταύτα, αν και σέβομαι απόλυτα την Οντένσε και ακόμα περισσότερο τον Ουτάκα νομίζω ότι αν ο πάλαι ποτέ Ευρωπαίος Παναθηναϊκός παίξει με σοβαρότητα και από τη στιγμή που ο παράγοντας έδρα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο νομίζω ότι μπορεί να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα, Χ2.